Prosesörü Amfiye bağlama

Yakın zamanda nux mg30 prosesör ve Yamaha thr30ii model amfi aldım. Prosesörü bağlamak için 4 kablo metodu gerekiyormuş galiba anca amfim desteklemiyor maalesef. Eğer bağlamanın bir yolu varsa söylerseniz çok sevinirim, yoksa da amfiyi en pasif hale nasıl getirebilirim? Çünkü çok kötü sesler çıkıyor, ayrıca boğuk geliyor. Prosesör kaynaklıysa bilmiyorum ancak çözümü bilen varsa beni çok mutlu eder. Herkese iyi günler dilerim.

hocam çok benzer konuda bana yardımcı olmuşlardı belki işinize yarayabilir diye ilettim

Sağolun, amfiye bağlayınca sesin kötü gelmesinin sebebinin prosesöre prosesör bağlamak olduğunu biliyorum, o yüzden clean ayarlara almıştım ben de. Ancak ilginç şekilde ses daha da kötü çıkıyor clean halde, ayrıca tüm ayarlar da hali hazırda kısık. Special isimli başka bir preset var, geçici olarak onda kullanıyorum. Aux işinden emin değilim yine de. Kesin model üzerinden bilen biri var ise o söylese de güzel olur tabii.

Clean'e de alsan amfi hala amfi.... sen yine prosesörü Clean bir amfiye bağlamış oluyorsun. 4 kablo işi fx loop olan amfiler için geçerli.
AUX'tan başka çaren yok senin de farkettiğin üzere. THR aux açısından da oldukça iyi bir hoparlör görevi görür dert etme.
Şu işi keşke daha çok araştırıp yapsanız... THRii zaten oldukça iyi bir amfi. Hiç prosesör almadan zaten seni rahat idare ederdi. Yazınca kızıyor Woke kafası üyeler ama şu örnek bence para israfı olmuş mesela.

THR'nin tüm ayarları için .. hani Clean kimdir, Special kimdir vs:

O bakıma haklısınız ancak prosesöre ihtiyacım vardı zaten, stüdyo ve sahne için. Mixere bağlanıyor zaten. Sadece evde kullanmak için de bir yol arıyordum. Aux konusuna gelince, prosesörün kulaklık girişini aux kısmına bağlayınca da nedense ses çok kötü çıkıyor ve patlıyor, cızırtılı gibi. Farklı yerden mi bağlamam gerekiyor acaba?

O bakıma haklısınız ancak prosesöre ihtiyacım vardı zaten, stüdyo ve sahne için. Mixere bağlanıyor zaten. Sadece evde kullanmak için de bir yol arıyordum. Aux konusuna gelince, prosesörün kulaklık girişini aux kısmına bağlayınca da nedense ses çok kötü çıkıyor ve patlıyor, cızırtılı gibi. Farklı yerden mi bağlamam gerekiyor acaba?
kulaklık çıkışı ile line çıkışı farklı olur. yüksek empedansa ayarlı devreye yüksek volt giderse olmaz.. line çıkışı-varsa xlr- kullanılmalı. ya da kulaklık çıkışı sesi çok çok kısılmalı. aux girişi işte bu yüzden mevcut.

Evet… nux ayarlarda varsa çıkış gücüne vs bak … düzgün prosesörlerde olur, hatta Line çıkarken ne cihaza çıktığını filan da seçtirir sana

Output mode ayarı bulabildim sadece, en düzgün ses studio direct bölümünü seçince geldi. Kastettiğiniz bu mu acaba? Pek bilmiyorum teknik kısımları çünkü.

Geri