- Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım hocam çok teşekkür ederim.Elim kolayca çarpmasın diye ve push-poll potları standart potlar kadar kaliteli bulmadığım için (dimarzio'larda bile hafif bir gevşeklik var, biraz boşa dönüyorlar) nispeten az kullandığım neck ton potununu tercih ediyorum.
Potları çevirerek, sıfırdan belirlenmiş seviyeye kadar (Örneğin 500K 'Lık potanslar için 500.000 ohm) direnç değerini değiştirebiliyorsunuz. Lineer potlarda bu değişim doğrusal oluyor (500K' lık potta orta konumda 250K gibi) ve logaritmik potlarda ise aşağıda görebileceğiniz şekilde gerçekleşiyor (örneğin 500K 'lık potta orta konumda belki 150-200K gibi). Çevirme konumuna göre kulağa daha doğal gelen bir tepki verdikleri için ton için genelde logaritmik potlar tercih ediliyor. Ama bulamazsanız lineer pot da kullanabilirsiniz tabii ki.
60873 eklentisini görüntüle
Bu arada benim manyetiklerin uygun olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Fatih Yılmaz'la görüştüm verdiği fiyat kafama yattı.
Son olarak şu yukarıdaki DiMarzio dışında tavsiye edebileceğiniz potanslar varsa onları da yazarsanız çok sevinirim..