quentin tarantino

tarantinonun en beğendiğiniz filmi?

• natural born killers(1994)

Oylar: 0 0.0%
  • desperado(1995)

Oylar: 0 0.0%

• Toplam oy veren
    453
jackie brown hariç tüm filmlerinin hastasıyım, hele kill bill ile gönlümdeki yerini daha bi sağlamlaştırdı, ama ilk islediim filmi olması vesilesiyle pulp fuction'ı ayrı bi öneme sahiptir bende...

İnternete takılan akademisyenlerden David Pieron bir sinefilin meraklarına cevap olacak nitelikte bir çalışma yapmış ve Ucuz Roman da birçoklarının arak diye nitelendirdiği sahnelerin bir listesini çıkarmış.Meraklısına..

*El çantasının içinden çıkan ışık : Kiss Me Deadliy den (1955)
*Aynı el çantası 1984 yapmı Repo Man adlı filmde de bulunuyordu.
*İncilden okunan paragraf ,bir Japon çizgi filminden ; savaşçıların şefi bu çizgi filmde birini öldürmeden önce aye okurmuş.
*Marsellus karakteri, The Pawnbroker (1965) adlı filmdeki siyah gangster tiplemesinden.
Vincent in eroin enjeksiyonu, Drugstore Cowboy dan (1989)
*Pop kültürün retro ambiansına dalış tıpkı Repo Man deki gibi : Aynı müzik,aynı kırmızı Chevy Malibu.
*Marilyn in eteklerinin havalanması klişesi de The Seven Year Itch den (1955)
*Dans sahnesi ,Godard ın Band a Part ına (1964) bir selam niteliğinde. (Zaten Tarantino nun prodüksiyon şirketinin adı da A Band Apart.)
*Dans figürlerinin bir kısmı Grease (1978 ) ve Batman den. (1992)
*Adrenalin şırıngalama metodu sahnesi, Scorsese nin American Boy adlı belgesel filminden.
*Küçük Butch un babası saatini tıpkı Dustin Hoffman ın Kelebek te (1973) yaptığı gibi içinde saklar.
*Butch un sokakta Vincent i öldürtükten sonra sokakta Marcellus ile karşılaşması : Psycho da (1960) 40.000 dolar çalan Janet in patronuyla karşılaşması.
*The Bonnie Situation hikayesinin büyük kısmı Jules et Jim den (1961)
*James Bond kılıklı Winston Wolf, Nikita daki (1960) Victor Nettoyeur tiplemesi

Sinerama Dergisi- mayıs 1998 Sayı :4
buarada jackie brown'ı bn de sevmedim..para konusu oldum olası kafamı karıştırmıştır..

FeNa demiş ki:
İnternete takılan akademisyenlerden David Pieron bir sinefilin meraklarına cevap olacak nitelikte bir çalışma yapmış ve Ucuz Roman da birçoklarının arak diye nitelendirdiği sahnelerin bir listesini çıkarmış...

...Dans figürlerinin bir kısmı Grease (1978 )...

David Pieron, dans figürlerinden ziyade dans edenlerin bir kısmı deseymiş daha isabet olacakmış 🙂
Grease'de kimse twist yapmıyor ki 😛

Senaryosunu yazdığı true romanceda harikadır tavsiye ederim.Sopranlorda ki James Gandolfiniyi bu filmde görebilirsiniz.Pulp Fiction ayarında daha net ayrıntılarla verilmiş diyebilirim.PulpFictionı sevdiyseniz bunu izleyin. Evet 🙂

Ceki Bıravn 🙂 tam bi fiyasko iğrenç bir film o yüzden sevip sevmediğimi bilmiyorum Pulp-Fiction'da TRT sansürledi it gibi bişe anlamadım. Kill Bill devamı da fiyasko hakkında kötü düşüncelerim var Tarantinonun. En iyi filmlerini izlemedim daha tam karar veremeyeceğim Rezervuar Köpekleri Natural Born Killers falan bakalım ne olacak...

Manyak bu herif 😀 Yönetmenliği bir tarafa oyunculuğu da acaip! From Dusk Till Dawn da George Clooney'nin psikopat kardeşini başka kimse daha iyi canlandıramazdı.

1 şubatta vizyona giren django unchaind'i izlemek istiyorum ama cuma günü sinemalarda gözükmüyor. daha 2 hafta olmadan umarım vizyondan kalkmaz. titanic in zamanında 52 hafta oynamışlığı var. tamam hızlı tüketim çağı ama biraz daha zaman verilmeli. ondan sonra yok korsan,yok download.... daha geçen ay korsanda gördüm ama altyazı kalitesine güvenmediğim için ve tarantino sevgisinden dolayı sinema da izlemek istediğim için almadım. işallah cumaya izleyebilirim.

1 şubatta vizyona giren django unchaind'i izlemek istiyorum ama cuma günü sinemalarda gözükmüyor. daha 2 hafta olmadan umarım vizyondan kalkmaz. titanic in zamanında 52 hafta oynamışlığı var. tamam hızlı tüketim çağı ama biraz daha zaman verilmeli. ondan sonra yok korsan,yok download.... daha geçen ay korsanda gördüm ama altyazı kalitesine güvenmediğim için ve tarantino sevgisinden dolayı sinema da izlemek istediğim için almadım. işallah cumaya izleyebilirim.

2 defa gittim yine giderim harika bir film 🙂

bende çok merak ediyorum filmi baya bi övdüler..tarantino efsanemdir zaten seyretmediğim atraksiyonu kalmadı ,bide cohen kardeşler vardır tekrar tekrar seyrettiğim.

Django.webp

bugün sinemada izledim. tarantino abi yapmış yine. mutlaka izleyin!

ccc christoph waltz ccc

70 ler b sınıfı filmleri seven ve o tekniği kullanan tarantino, bu sefer üstüne bolca şiddetli ve nigger lı western çekmiş. diyaloglar,espriler,küfürler,şiddet tam tarantino dozunda. hele o sakin giderken patlayan sahneler yok mu! c.waltz başgandan bahsetmeye gerek yok. adam müthiş. bunun dışın leo di caprio nun karakteri yaşlı kahyası samuel jackson da rolünün hakkını vermiş. müzikler de ayrı güzel. soundtrack albümünü gördüğüm yerde çekicem. şahane....

Eğer doğruysa, hangi salak böyle bir şey yapar ki? Senelerdir adamın ekibindesin ve yediğin boka, aldığın riske bak. Değdi mi lan? Hem kendin kaybettin hem de belki milyonlarca kişiyi yine müthiş olması muhtemel bir filmi izlemekten alıkoydun. Cidden sinir bozucu ve üzüntü verici...

İsim filan açıklanırsa sokakta çökerler bunlara ben size diyeyim.

Geri