Bak bu iki yorumda sana ait;
pick-up demiş ki:
Radiant hoştur güzeldir ama bencede metal yapılmaz....
Raidantla metal yapılmaz demiyorum
Hem diyosun hem demiyosun şimdi yapalımmı yapmayalımmı :twisted: :twisted:
Şaka bi yana evet gitarsitim ama müzik eğitimleri veriyorum. (Klasik,elektro,bas gitar ve bateri üzerine) Ve davulda birden fazla zille çaldım..
Mesela ziljian alacaksan pop,rock,jaz vs. yani her türü için kaliteli zillerini bulabilirsin.. Ama ziljianın pop zilini alıpta bırak metali, rock bile yapsan, en ufak dengesizliğinde kırarsın zili!! Onun için pop davulcuları çok samimi arkadaşı bile olsa, rockcıları kolay kolay oturtmaz davuluna
🙂
İstanbul mehmet radiant zile gelince; bu zilde metal müzik yapmak için üretilmemiştir..Tabi benim bahsettiğim radiant traditional ziller. Parlak hoş tınıları olan zillerdir..Fazla sertliğe gelmez.. Murathanlar hakkında bi fikrim yok.hiç denemedim..
Sabian a gelince; ucuzları bile odunsu cinste olabiliyor.. Yani sertlik açısından diyorum.. Kolay kırılan ziller değildir. Bunlar içinde tam bilgim olmamakla beraber sadece kulaktan dolma ; zillerde plastik alaşım kullandıklarını duymuştum.. Dayanıklılardır yani.. Fiyatlarıda çok uçuk değildir.. Kaliteye tınıya göre değişir tabi.. Ama artist serilerine gelince fiyatları ucuyor.. Örneğin mike portnoyun XHH model splah inin fiyatının 750 dolar olduğunu gördmüştüm....
Yani bu noktada bence sabian al derim.. Çalanın profesyonel olmadığını düşünürsek; zillere baya sert ve dengesiz açıdan vuracaktır ilk zamanlarda.. Ve sabianlarda baya dayanıklıdır. Ama ton konusunda aynı parlaklığı alamazsın buda dipnot olsun
😉