Dolabı sesi aborbe edecek şekilde kaplarsak bir problem yaratmayacaktır o zaman ?
Halı veya kilim ile olur 😀
Dolabı sesi aborbe edecek şekilde kaplarsak bir problem yaratmayacaktır o zaman ?
Akustik düzenleme olarak da özellikle arka tarafta bass portları varsa buralara flexi panel atmanızı tavsiye ederim, yoksa duvardan dönüp uğultu yapıyor,
Hocam takıldığınız noktayı net olarak sorarsanız daha kolay cevap verebilirim. Bass portları arka tarafta olan hoparlörlerden yayılan ses dalgaları arka tarafta sert bir duvar, cam gibi düz ve pürüzsüz yüzeylere çarparak size döndüğünde uğultulara ve aşırı bass duyumuna neden olabilir. Bu alanları flexi panel dediğimiz akustik süngerle biraz pürüzlü hale getirerek bass dalgalarının emilimini amaçlıyoruz. Köşelere bass trap koyulmasının sebebi de; müzik dinlerken odanın içinde gezinirseniz duvar köşelerine gittikçe bass seslerin arttığını farkedersiniz, bu sebeble köşelerde bass yığılmasını dengelemek amacıyla bass trap dediğimiz dağıtıcı süngerlerden kullanılır. Sorunuzu anladığım kadarıyla açıklamaya çalıştım.Rica etsem bu konuyu daha detaylı bir şekilde, biraz açar mısınız ?
Hocam takıldığınız noktayı net olarak sorarsanız daha kolay cevap verebilirim. Bass portları arka tarafta olan hoparlörlerden yayılan ses dalgaları arka tarafta sert bir duvar, cam gibi düz ve pürüzsüz yüzeylere çarparak size döndüğünde uğultulara ve aşırı bass duyumuna neden olabilir. Bu alanları flexi panel dediğimiz akustik süngerle biraz pürüzlü hale getirerek bass dalgalarının emilimini amaçlıyoruz. Köşelere bass trap koyulmasının sebebi de; müzik dinlerken odanın içinde gezinirseniz duvar köşelerine gittikçe bass seslerin arttığını farkedersiniz, bu sebeble köşelerde bass yığılmasını dengelemek amacıyla bass trap dediğimiz dağıtıcı süngerlerden kullanılır. Sorunuzu anladığım kadarıyla açıklamaya çalıştım.
Bass trap ile ilgili bir soru sormadım,
flexi panel konusunu anlamadım. Bahsettiğiniz uygulamanın bir videosu fotoğrafı var mı acaba ? Tekrar söyleyim bass trap değil, bahsettiğiniz üzere portları arkada olan hoparlörlerin arkasına koyulmuş flexi panel uygulamasını gösteren, bir kaynak ?
http://www.compel.com.tr/P/24-35-2731Bass trap ile ilgili bir soru sormadım,
flexi panel konusunu anlamadım. Bahsettiğiniz uygulamanın bir videosu fotoğrafı var mı acaba ? Tekrar söyleyim bass trap değil, bahsettiğiniz üzere portları arkada olan hoparlörlerin arkasına koyulmuş flexi panel uygulamasını gösteren, bir kaynak ?
Hocam Compel'de bir varile benzeyen bass trap var, köşelere falan koymak da gerekmiyor sanırım. Bass emilimini nasıl sağladığı konusunda bir fikriniz var mı? Link: http://www.compel.com.tr/P/24-35-4275- Monitörlerin duvardan uzaklığı minimum 40 cm olmalıdır...
- Compel kaynak gstermeden yazmış değil, kaynak göstermiş ve gösterdiği kaynak, iddia ettiği cümleyi ekarte ediyor, kaynak göstermemesinden daha vahim bir durum...
- Konuyu daha fazla uzatmadan parmak basmak istediğim noktayı özetleyim :
HOPARLÖRÜNÜZÜN ARKASINDAKİ PORTLARLA İLGİLİ PROBLEMİNİZ VARSA, GENEL OLARAK BASS FREKANSLARLA İLGİLİ PROBLEMİNİZ VARSA
AKLIMIZA SON GELECEK ÇÖZÜM BU LİNKTEKİ FLEXİ PANELLERDİR... (HATTA ÇÖZÜM DEĞİLDİR)
BU TÜR SIKINTILARI ÇÖZMEK İÇİN BASS TRAP lerden başka çözüm aranmamalıdır...
Hocam belli frekansların nesnelerle rezonansa girdiğine birkaç defa denk geldim. Geçenlerde bir konserde mi notasına bastığımda aşırı bir uzama farkettim, diğer hiç bir notada olmuyordu ve oradaki tonmaister arkadaş binanın bu frekansa karşı hassasiyeti olduğunu, hatta burda çok kalabalık bir orkestra olup bu frekanstaki notayı aynı anda çalarlarsa binada ciddi fiziksel titreşimlere neden olacağını söylemişti. Mix yaparken çevremdeki nesnelere özellikle dikkat ediyorum, özellikle enstrumanları kaldırıyorum çünkü bazı notalarda yine enstrumandan sesler gelmeye başlıyor. Elektrikli ısıtıcı sobalarda da denk geldim bir defasında bu tarz bir rezonansa, çok titiz bir iş ses akustiği konusu.