Referans monitörü kimlere gerekli?

Yakın zamanda hotone ampero mini prosesörünü aldım amfim blackstar idcore v3tü ona bağlayıp kullanmayı düşünüyodum fakat bağlayınca ses aşırı kötü geliyor hiç net değil. Bu prosesörden bulanık olmayan iyi bir ses alabilmek için illa referans monitörü almam mı gerekiyor veya daha düşük seviye bir hoparlör ile ihtiyacımı karşılayabilir miyim?

Eğer ev kullanıcısıysanız sıradan hoparlörle de ihtiyacınız karşılanır. Referans monitörü eğer %80-90 gerçek sesi duymanız gerek ise lazım. Prof kayıtlar ve miksaj yapmıyorsanız, veya sahneye çıkmıyorsanız referans monitörü çok da elzem değil. Hatta 3,5 girişi olan küçük JBL veya herhangi marka bluetuth hoparlörler de işinizi görür.

Eğer ev kullanıcısıysanız sıradan hoparlörle de ihtiyacınız karşılanır. Referans monitörü eğer %80-90 gerçek sesi duymanız gerek ise lazım. Prof kayıtlar ve miksaj yapmıyorsanız, veya sahneye çıkmıyorsanız referans monitörü çok da elzem değil. Hatta 3,5 girişi olan küçük JBL veya herhangi marka bluetuth hoparlörler de işinizi görür.
Öneriniz var mı hoparlör için?

Yakın zamanda hotone ampero mini prosesörünü aldım amfim blackstar idcore v3tü ona bağlayıp kullanmayı düşünüyodum fakat bağlayınca ses aşırı kötü geliyor hiç net değil. Bu prosesörden bulanık olmayan iyi bir ses alabilmek için illa referans monitörü almam mı gerekiyor veya daha düşük seviye bir hoparlör ile ihtiyacımı karşılayabilir miyim?
Frfr hoparlör elzem. Bu kabin olur veya monitör olur. Monitörden de kabin hissi alamazsıniz o da ayrı mesele.

Bluetooth hoparlör vb şeylerle prosesorun verimi yarı yarıya düşer ses kalitesi açısından.

Bence kimseden öneri almayın gidip bizzat deneyin. Bir sürü teknomarket var. Bütçeniz neyse uygunu odur. Öneri anlamsız.
Mağazada telefona bağladığımda gelen ses kalitesiyle prosesörü bağlayınca gelen ses kalitesi aynı olur mu?
Frfr hoparlör elzem. Bu kabin olur veya monitör olur. Monitörden de kabin hissi alamazsıniz o da ayrı mesele.

Bluetooth hoparlör vb şeylerle prosesorun verimi yarı yarıya düşer ses kalitesi açısından.
Yarıya düşüyorsa hocam bana kulaklık taktığımdaki ses kalitesini verecek en ucuz monitörün fiyatı yaklaşık ne kadar olur?

Kendi kayıtlarınızda davul (programlama veya canlı kayıt fark etmez) başta olmak üzere enstrümanların genel duyum içerisindeki dengesini doğru ayarlamak istiyorsanız, kayıt almanın ötesinde ucundan mix/mastering ile de ilgilenmeye hevesiniz varsa referans monitörüne ve kulaklığına ihtiyaç duyarsınız.

Bahsettiğiniz şekilde bir kullanım içinse ben de öncelikle frfr monitör öneririm.

Mağazada telefona bağladığımda gelen ses kalitesiyle prosesörü bağlayınca gelen ses kalitesi aynı olur mu?

Yarıya düşüyorsa hocam bana kulaklık taktığımdaki ses kalitesini verecek en ucuz monitörün fiyatı yaklaşık ne kadar olur?
En ucuzu mu billmiyorum ama başka bulamadım…
Hemen alıp deneyimlerinizi yazarsanız çok seviniriz… 🙂 HEADRUSH FRFR-108 MKII | 2000W Monitör Hoparlör Fiyatı ve Özellikleri - SesçiBaba

Referans monitör, gelen sesi değiştirmeden duymamızı sağlar. Diğer hoparlörler bas ve tizleri artırır veya azaltır.
Genelde Yamaha HS5 modeli piyasanın beğendiği bir monitör.
Elindeki amfiyi de eğer inputdan bağlıyorsan onun yerine Line In girişinden bağlamanı tavsiye ederim.
Eğer inputtan giriş yapıyorsan prosesörden gelen ses amfinin drive kanalından geçer ve bu da sesin değişmesini sağlar.

Müzik zengin sporu. Çaldığın şeyden keyif almak istiyorsan kesenin ağzını açmak gerekiyor. Daha ekonomik olsun istersen modellemeli bir amfi al bak keyfine. Bunun içinde forumun arama kısmını kullanabilirsin

Müzik zengin sporu. Çaldığın şeyden keyif almak istiyorsan kesenin ağzını açmak gerekiyor. Daha ekonomik olsun istersen modellemeli bir amfi al bak keyfine. Bunun içinde forumun arama kısmını kullanabilirsin
Prosesörümde bir sürü amfi,kabin,pedal modellemesi var zaten. Sadece ses çıkışı almak istiyorum şuan doğru düzgün.

Hocam başta 3.5 girişi olan bluetooth işimi görür demiştiniz. Benim herhangi bir kayıt miksaj vs. derdim yok evde amatör şekilde çalıyorum bu kadar pahalı bir şeye gerek var mı?
DF6DD36A-30A9-40A1-962B-AF2F79E05935.webp

Amfiyi clean moda alıp, tüm ayarları 12 yapınca düzelir.

Geri