Referans Monitörü

Merhabalar,İbanez Rga42 gitarım,behringer umc202hd ses kartım var.Gitara yeni başladım nasıl bir Referans monitörü önerirsiniz Presonus eris e3.5 modelini düşünüyorum.Önerileriniz var mı?max Bütçem 1400

3,5" , 4 " ve hatta 5" monitörler alt frekanslara genellikle gerektiği kadar inemezler. Almayı düşündüğünüz Eris E3,5 modeli de en fazla 80 Hz'e kadar inebiliyormuş. Bu sizin açınızdan gerçekten yeterli bir seviye olacak mı ?

Ben olsam eğer odanız 10m2 civarında ise ; bütçemi de ona göre ayarlayıp , en azından 5" bir monitör düşünürdüm.

3,5" , 4 " ve hatta 5" monitörler alt frekanslara genellikle gerektiği kadar inemezler. Almayı düşündüğünüz Eris E3,5 modeli de en fazla 80 Hz'e kadar inebiliyormuş. Bu sizin açınızdan gerçekten yeterli bir seviye olacak mı ?

Ben olsam eğer odanız 10m2 civarında ise ; bütçemi de ona göre ayarlayıp , en azından 5" bir monitör düşünürdüm.
odam 16m2 çatı katı yani tavan falanda basık biraz,teknik özellikleri anlamıyorum gitarada yeni başladığım için bilmiyorum yeterli mi diye.Yetmez mi sizce

Gitar 100hz altında pek anlamlı değil, gitar için sorun değil o. Zaten amfi simülasyonları kullanacaksan 100Hz altını kesmen sesi daha düzgün yapacaktır. Eris E3.5 gitar için yeterli.

Yatak odasında vb. kullanmak için en uygun şeyler Eris gibi near-field monitörler, bu cihazlarda da zaten sub-bass aramak abes. Eris E4.5 hatta E3.5'den daha kötü orta frekanslara sahip bence ki sana gereken zaten onlar. Eğer sub-bass istiyorsan, bas gitar alırsan, sonra bi subwoofer kat sistemine. PreSonus'un Eris ile eşlesen subları var.

Ama ses kartının çıkısı sanırım balanced, Eris'den uygun kablo çıkıyor mu hatırlamıyorum. Kablo alman gerekebilir.

odam 16m2 çatı katı yani tavan falanda basık biraz,teknik özellikleri anlamıyorum gitarada yeni başladığım için bilmiyorum yeterli mi diye.Yetmez mi sizce
Çatı katı ise o zaman iş sıkıntılı. Gerçi bu konular çatı katlarında da belli ölçüde çözümlenebiliyor ancak bir hayli uğraştırıyor . Ayrıca bayağı masraf çıkartıyor. Ama ben olsam yine de 5" alternatifini gözden uzak tutmazdım. Bir de olaya sırf gitar çalayım gözü ile bakmayın. Yarın bir gün kendinizi geliştirip , bir prodüksiyon yapmaya kalktığınızda 3,5 " monitör sizin elinizi kolunuzu bağlar. Bunu da göz ardı etmeyin.

Esasında 16 m2'lik odanız çatı katı değil de min. 2,5m. tavan yüksekliğine sahip normal bir oda olsa , iyi bir akustik düzenleme ile 6,5" monitörü bile kaldırır. Mesela benim odam 13 m2 ve 2,75 m. tavan yüksekliğine sahip. Ciddi bir akustik düzenleme ile 6,5 " monitörlerimi rahatlıkla kullanabiliyorum.

ben de internetten araştırdığımda en iyisi Eris 3.5 inch olanı.

yalnız duruma bağlı olarak daha kaliteli ses alabileceğiniz referans kulaklıklar almak mümkün. audio technica ath m50x, ath m40x ile sony mdr7506 modellerine bir bakın derim. özellikle audio technica ath m50x ve sony mdr7506

ben de internetten araştırdığımda en iyisi Eris 3.5 inch olanı.

yalnız duruma bağlı olarak daha kaliteli ses alabileceğiniz referans kulaklıklar almak mümkün. audio technica ath m50x, ath m40x ile sony mdr7506 modellerine bir bakın derim. özellikle audio technica ath m50x ve sony mdr7506
Kulaklık yerine monitör istiyorum.Bana da f/p açısın eris mantıklı gibi geliyor

Kulaklık yerine monitör istiyorum.Bana da f/p açısın eris mantıklı gibi geliyor
aynen internette en çok tavsiye edilen giriş modeli eris 3.5. bir de bunun bluetoothlu modeli var.

diğer modeller ise 4.5, 5, 5XT.

5XT en son çıkan modeli dolayısıyla eris 5 modeline göre pahalı. 5 inchliklerde eris 5 düşünülebilir. fiyat performans olarak en iyileri 3.5 ile 5 inch modelleri. 4.5 modelinin nasıl olduysa sesleri pek iyi çıkmıyormuş dolayısıyla tavsiye edilmiyor.

Son düzenleme:
Selamlar, 5 inchlik bir monitör alt frekansları duymak açısından daha iyi olur tabi ancak bütçe yetersiz dersen eris 3.5'i gönül rahatlığı ile alabilirsin. Ben de eris 3.5 bt kullanıcısıyım, ilk dinlediğimde bu kadar küçük boyutlu aletin böyle dengeli ses vermesine çok şaşırdım. Bluetooth özelliği de kablosuz bağlantıda büyük kolaylık sağlıyor. Mix yaparken alt frekansları monitör kulaklık ile kontrol ediyorum benim açımdan bir sorun kalmıyor. İyi ki almışım dediğim bir monitör.

Selamlar, 5 inchlik bir monitör alt frekansları duymak açısından daha iyi olur tabi ancak bütçe yetersiz dersen eris 3.5'i gönül rahatlığı ile alabilirsin. Ben de eris 3.5 bt kullanıcısıyım, ilk dinlediğimde bu kadar küçük boyutlu aletin böyle dengeli ses vermesine çok şaşırdım. Bluetooth özelliği de kablosuz bağlantıda büyük kolaylık sağlıyor. Mix yaparken alt frekansları monitör kulaklık ile kontrol ediyorum benim açımdan bir sorun kalmıyor. İyi ki almışım dediğim bir monitör.
dostum alt frekansları kontrol etmek için hangi monitor kulaklık modelini kullanıyorsun? bu konuda araştırma yapmaya biraz yeni başladım, yorum da katabilirsen çok iyi olur.

En iyisi Eris E3.5 BT olacaktır fiyatına çıkabilirsen. 3" ya da 5" fark etmez, subwoofer olmadan bu yakın alan monitörleriyle iyi bas performansı alamazsın. Ama bu hiç bas alamazsın da demek değil. Eris mesela 80Hz diyor ama bu 80Hz altını hiç çalmıyor anlamına gelmiyor, çalıyor ama ses azalmaya başlıyor. 80 Hz ile 20 kHz arasını ideal veriyor sadece.

Niye bunu al diyorum:

Stereo olması önemli. Sadece gitarla takılı kalman gerekmiyor, güzelce film de izlersin, oyun da oynarsın, müzik de dinlersin, mix de hazırlarsın, gitarda stereo da kötü olmuyor ayrıca. Bir sürü kişi referans monitörleriyle müzik dinlenmez, film izlenmez, oyun oynanmaz diyor; nereden çıkartıyorlar hiçbir fikrim yok. Ben yıllardır hepsini yapıyorum, herhangi bir Logitech'e göre de çok daha iyi performans alıyorum. reddit'ten filan bakarsan aynısını yapan bir sürü insan da bulursun. Sesi renklendirmeden vermesi bir avantaj, dezavantaj değil.

Kulaklık çıkışı var. Eris ayrıca kulaklık amfisi olarak çalışıyor, gücü hakkında veri yok elimde ama.

Bluetooth olması çok çok iyi, sırf bu yüzden şiddetle almanı öneririm. Niye dersen, emin değilim ama senin ses kartın aynı anda hem DAW'dan hem de YouTube'dan mesela ses veremiyor olmalı. Benimki aynı anda farklı yazılımlarla çalışabiliyor ama performansı düşüyor, cızırtı oluyor bazen. Mesela gitarı YouTube'dan bir vidyonun üzerine çalmak istersen ya da aynı anda farklı bir şey çalmak istersen bluetooth ile telefonu bağlayabilirsin. Aux girişi var, o da aynı şekilde çalışır tabii ama orayı Switch gibi oyun konsolları için de ayırabilirsin.

Ayrıca yanında bir sürü yazılım da geliyor ama senin ilgini bu ikisi çekebilir: Brainworx bx_rockrack V3 ve Virtual Bassist ROWDY 2 | Bass Guitar Plug-in | ujam

Yani dediğim ilerde sub-bass istersen subwoofer al, 5" near-field değil bunun çözümü.

Son düzenleme:
En iyisi Eris E3.5 BT olacaktır fiyatına çıkabilirsen. 3" ya da 5" fark etmez, subwoofer olmadan bu yakın alan monitörleriyle iyi bas performansı alamazsın. Ama bu hiç bas alamazsın da demek değil. Eris mesela 80Hz diyor ama bu 80Hz altını hiç çalmıyor anlamına gelmiyor, çalıyor ama ses azalmaya başlıyor. 80 Hz ile 20 kHz arasını ideal veriyor sadece.

Niye bunu al diyorum:

Stereo olması önemli. Sadece gitarla takılı kalman gerekmiyor, güzelce film de izlersin, oyun da oynarsın, müzik de dinlersin, mix de hazırlarsın, gitarda stereo da kötü olmuyor ayrıca. Bir sürü kişi referans monitörleriyle müzik dinlenmez, film izlenmez, oyun oynanmaz diyor; nereden çıkartıyorlar hiçbir fikrim yok. Ben yıllardır hepsini yapıyorum, herhangi bir Logitech'e göre de çok daha iyi performans alıyorum. reddit'ten filan bakarsan aynısını yapan bir sürü insan da bulursun. Sesi renklendirmeden vermesi bir avantaj, dezavantaj değil.

Kulaklık çıkışı var. Eris ayrıca kulaklık amfisi olarak çalışıyor, gücü hakkında veri yok elimde ama.

Bluetooth olması çok çok iyi, sırf bu yüzden şiddetle almanı öneririm. Niye dersen, emin değilim ama senin ses kartın aynı anda hem DAW'dan hem de YouTube'dan mesela ses veremiyor olmalı. Benimki aynı anda farklı yazılımlarla çalışabiliyor ama performansı düşüyor, cızırtı oluyor bazen. Mesela gitarı YouTube'dan bir vidyonun üzerine çalmak istersen ya da aynı anda farklı bir şey çalmak istersen bluetooth ile telefonu bağlayabilirsin. Aux girişi var, o da aynı şekilde çalışır tabii ama orayı Switch gibi oyun konsolları için de ayırabilirsin.

Ayrıca yanında bir sürü yazılım da geliyor ama senin ilgini bu ikisi çekebilir: Brainworx bx_rockrack V3 ve Virtual Bassist ROWDY 2 | Bass Guitar Plug-in | ujam

Yani dediğim ilerde sub-bass istersen subwoofer al, 5" near-field değil bunun çözümü.
Yazılımlar Presonus 3.5 bt ile birlikte de veriliyor mu hocam? Ben yakın zamanda aldım ama eklentilerden haberim yoktu.

Edit: Şimdi Presonus kaydını gerçekleştirdim, hakikaten güzel yazılımlar veriyor. Teşekkürler @GERGE

Son düzenleme:
İnternet sitesine girip seri numarasıyla kaydet ürünü, arkasında ya da altında yazıyor olması gerek: My.PreSonus

Yanında bunlar geliyor: Studio Magic | PreSonus
4-5 tanesi bende mevcuttu ama bende olmayanlardan mix için işe yarayacak güzel pluginler var. Adamlar delay, reverb, Eq, compressor vermişler zaten mixte olmazsa olmazlar. Ujem ve Movement de ilginç ve hoş eklentilere benziyor. İlk fırsatta detaylı inceleyeceğim.

İnternet sitesine girip seri numarasıyla kaydet ürünü, arkasında ya da altında yazıyor olması gerek: My.PreSonus

Yanında bunlar geliyor: Studio Magic | PreSonus
Mesela gitarı YouTube'dan bir vidyonun üzerine çalmak istersen ya da aynı anda farklı bir şey çalmak istersen bluetooth ile telefonu bağlayabilirsin
Evet youtube dan ses gelmiyordu ses kartını daw ile kullanırken.Bluetooth özellikli olmayanla arasında 400tl falan oynuyor.Nasıl kullanılacağını anlamadım.Eris'i bluetooth ile telefona bağlarsam gitarı nereye bağlayacağım.Acemiyim bu işlerde biraz

Geri