Referans monitör önerisi

7 yıldır Pluginle(şu an neural dsp gojira) gitar çalıyorum ama düz normal bir hoparlör kullanıyorum, bu yüzden biraz daha iyi bir şey alayım dedim, aslında oyun da oynamak için kullanıyorum ama almışken referans monitörü alsam bir şey kaybetmem diye düşünüyorum. Çoğunlukla kayıt yapmıyorum ama bir ara biraz yapmıştım belki tekrar hevesim olabilir, yine de fazla profesyonel bir şey aramıyorum toplam 30k'yı aşmak istemiyorum mümkünse.
Ses kartım 7 yıllık focusrite scarlett gen 1(onu da yenileyebilirim belki artık miyadını doldurmaya yakın gibi) bir fark yaratacaksa. Çaldığım tür ağırlıklı olarak metal ve biraz rock, 7 tel bir schecterım var.
Güzel f/p elde kalmayacak monitör önerilerinize açığım açıkçası benim fazla bilgim yok o konularda TR'deki fiyatlar da globalden çok farklı olabildiği için lokal bir mecraya danışmak istedim.

Yamaha HS8 tavsiye edebilirim, hem butcenize uygun hem f/p yuksek orta segment monitor. Bu arada monitor hoparlar ebadinin kullanmayi dusundugunuz odanin buyuklugune ve dinleme mesafinize gore olmali, daha kucuk bir alandaysaniz 7 inch hatta 5-6 inch olanlari da dusunebilirsiniz.

Merhabalar. Bütçeniz çok iyi. Zaten o bütçeye ev için profesyonel denebilecek bir sistem kurabilirsiniz 🙂 Bende de Scarlett Solo Gen 1 ses kartı var. Dayanamayıp kullanmıyorum artık. O derece kötü.

Motu, Universal Audio, SSL gibi markaların ses kartlarına bakmanızı tavsiye ederim. Yamaha HS serileri çok kullanılan monitörler. Yine Krk da çok tercih ediliyor.

Pahalı sayılır ama hem ses kalitesi hem de fiziksel boyutu nedeniyle son derece işimi gören IK MTM çiftini uzun süre kullandım. Headrush CORE'umun değişmez partner'iydi.
Yamaha HS ve KRK rokit de severim.

Teşekkürler öneriler için, biraz baktım da Tannoy Gold 7 14.5k'ya buldum zuhalde indirim gözüküyor o olabilir. HS8'i 20 altında göremedim ama o bütçeyi aşar HS7 12300'e vardı. Tannoydan 2000 daha ucuz olduğu için belki onu tercih ederim.
Yamaha HS8 tavsiye edebilirim, hem butcenize uygun hem f/p yuksek orta segment monitor. Bu arada monitor hoparlar ebadinin kullanmayi dusundugunuz odanin buyuklugune ve dinleme mesafinize gore olmali, daha kucuk bir alandaysaniz 7 inch hatta 5-6 inch olanlari da dusunebilirsiniz.
Hocam oda yatak odam 25 m2 gibi boyutu, ev müstakil ama sesi açabiliyorum istersem.
Merhabalar. Bütçeniz çok iyi. Zaten o bütçeye ev için profesyonel denebilecek bir sistem kurabilirsiniz 🙂 Bende de Scarlett Solo Gen 1 ses kartı var. Dayanamayıp kullanmıyorum artık. O derece kötü.

Motu, Universal Audio, SSL gibi markaların ses kartlarına bakmanızı tavsiye ederim. Yamaha HS serileri çok kullanılan monitörler. Yine Krk da çok tercih ediliyor.
Scarletti neden önermediniz acaba merak ettim? Ben memnun kalmıştım açıkçası Çin'den almıştım, şimdi baktım 8 sene önce o zamanın 500-600 lira gibi bir şey ödemişim, o para için bayağı iyi dayandı valla, 2i2 olan bir de solo da değil. Yani başka ses kartı kullanmadım gerçi kıyas yapamam fazla ama işini görüp hala ölmemesi beni memnun etmişti

turkiye' deki fiyatlarin hepsine ulasamiyorum ama lp 6 fiyatlari anlamsiz. oda cok kucuk degilse lp8 v2 tercih edilebilir. diger bahsedilen markalara gore daha dolgun duyuluyor kali ler. hele ki subwoofer almayacaksaniz. oyun oynarken mesela yamaha fazla tiz gelebilir.

Teşekkürler öneriler için, biraz baktım da Tannoy Gold 7 14.5k'ya buldum zuhalde indirim gözüküyor o olabilir. HS8'i 20 altında göremedim ama o bütçeyi aşar HS7 12300'e vardı. Tannoydan 2000 daha ucuz olduğu için belki onu tercih ederim.

Hocam oda yatak odam 25 m2 gibi boyutu, ev müstakil ama sesi açabiliyorum istersem.

Scarletti neden önermediniz acaba merak ettim? Ben memnun kalmıştım açıkçası Çin'den almıştım, şimdi baktım 8 sene önce o zamanın 500-600 lira gibi bir şey ödemişim, o para için bayağı iyi dayandı valla, 2i2 olan bir de solo da değil. Yani başka ses kartı kullanmadım gerçi kıyas yapamam fazla ama işini görüp hala ölmemesi beni memnun etmişti
Öncelikle kayıt almak istediğini varsayalım yazıyorum, yoksa zaten monitor plugin uğraşma hiç, amfi daha iyi bir çözüm her türlü. Kayıt alırken de olay sesleri düzgün şekilde, yani frekansları doğru sekilde duyabiliyor olmanız, ki büyük ölçüde odanın karakterine bağlıdır. Konunun uzmanı kesinlikle değilim, zaten kafa kırmalık olaylar bunlar, internetten derinlemesine araştırmanı tavsiye ederim ama özeti şu: daha büyük hoparlör daha çok bas frekans üretir, eğer odanız akustik olarak bass trapler ve diffuser panellerle düzenlenmediyse sert yüzeyler ve köşelerde yansıma ve bas frekanslar açısından sıkıntı olacaktir, yansimadan standing wave olusur bir ton terane. Sonuç olarak olmasi gerekenden fazla bas gelir, ona gore miksini yaparsın sonra baska bir yerde dinlerken sinek vızıltısı gibi gelir gitarın. Ben ilk kayıt ortamımda 8 inçlik monitör almıştım daha büyük daha iyi diye dusunerek, odam da nispeten büyüktü. Şimdi daha ufak bir odam var ve 5 inçlik aldım oraya. Maalesef bass trap koyma şansım olmadığı için, o yüzden miks yaparken kulaklıkla kontrol ediyorum low end dengesini. Ufak oda dediğim de yaklaşık 20m2 ve monitorle arka duvar arası 3.5m falan. Genelde odaya uzunlamasına ses verecek şekilde monitor konması tavsiye edilir ki ses dalgası birseye çarpmadan en uzun mesafeyi katedebilsin.

Diğer taraftan marka modeller arasında farklar tabi ki var, bir 6.5 inç genelec 8 inç yamamaya göre daha detaylı daha baslı olabiliyor. O yüzden gerçekten ince eleyip sık dokumakta fayda var, çıkıp müzik markette farklı modelleri denemek lazım.

Son düzenleme:
Scarlett Solo Gen 1'de latency sorunu var ve sürücü kalitesi baya baya giriş seviyesinde. 2i2'yi bilmiyorum. Söylediğim markalar Scarlettin çok üzerinde. Tabi fiyatı da öyle.

Bütçeniz seviyesinde ; Fluid FX80'i de alternatif listenize almanızı tavsiye ederim. Şu anda indirimde imiş. Çifti 21000.-TL civarına geliyor. Kalitesi de başlıkta adı geçen marka ve modellerden aşağıda değildir. Hatta bazılarından daha iyidir diyebilirim.

Yamaha tavsiye ederim bir kere alırsınız kolay kolay da değiştirmezsiniz. Odanın yapısı genişliği perde duvar kitaplık halı gibi sesi etkileyecek bir çok faktör var. Odanızı yeniden dekore etmeniz gerekiyor. Ses kartını değiştirmeniz size katkı sağlamaz, o yüzden tavsiye etmem, yeni ses kartları benim yıllardır kullandığım rolandımdan üstün değil hatta ne midi ne optik giriş çıkışları, ne de hardware compresörleri var... memnunsanız kesinlikle değiştirmeyin.

Bütçenizi biraz aşıyor ama Dynaudio BM5 MKIII alabilirseniz çok memnun kalırsınız. Kendim yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve bu fiyata böyle monitör olmadığını düşünüyorum.

7 yıldır Pluginle(şu an neural dsp gojira) gitar çalıyorum ama düz normal bir hoparlör kullanıyorum, bu yüzden biraz daha iyi bir şey alayım dedim, aslında oyun da oynamak için kullanıyorum ama almışken referans monitörü alsam bir şey kaybetmem diye düşünüyorum. Çoğunlukla kayıt yapmıyorum ama bir ara biraz yapmıştım belki tekrar hevesim olabilir, yine de fazla profesyonel bir şey aramıyorum toplam 30k'yı aşmak istemiyorum mümkünse.
Ses kartım 7 yıllık focusrite scarlett gen 1(onu da yenileyebilirim belki artık miyadını doldurmaya yakın gibi) bir fark yaratacaksa. Çaldığım tür ağırlıklı olarak metal ve biraz rock, 7 tel bir schecterım var.
Güzel f/p elde kalmayacak monitör önerilerinize açığım açıkçası benim fazla bilgim yok o konularda TR'deki fiyatlar da globalden çok farklı olabildiği için lokal bir mecraya danışmak istedim.
Hocam o fiyat aralığına Kali Audio tavsiye ederim.

Geri