bütçeniz 500 liraysa pedal almayın, bir line 6 spider IV alın geri kalanıyla gitar almaya çalışın. 200-250 TL amfiye, 150-200 TL pedal vb. aksesuara ayıracağınızı söylemişsiniz. İkisinde de verdiğiniz en düşük fiyata bakarsak zaten toplamda 350 TL ediyor. 150 TL'ye bulacağınız gitardan pek bir hayır gelmez.
Az biraz kulağın varsa, almak istediğin gitar tonu yelpazesi hakkında dabilgi sahibiysen replika gitarlarda cidden başarılı olanlarına rastgelebilirsin. Birebir Gibson baskılı replikalardan da iyiler çıkar ama özellikle Maison gitarlarına denk gelirsen düşünmeden al, duacım olursun ilerde. 🙂 Çin yapımı Epilerden daha iyi diyebilirim, hatta akustik gitarlarında tamamı masif ağaç olanları var, fiyatları da komik. Daha da ne olsun.
Abicim çakmadan hayır gelmez. Tonu iyi olsa boyasının kimyasalında bi sorun vardır. Ya da ne biliyim köprünün üstündeki kaplama eli tahriş edebilir. Ucuz/idare ton demişken sağlıktan olmayalım mazallah. 🙂
Keşke tonu iyi olsa da boyası çıksa benim için farketmez 🙂 Ama replika ürünler hakkında bence yanlış düşünüyorsunuz. Gitar konusunu bilmem de, çoğu replika ürün orjinaliyle yakın kalitedeoluyor. Tek farkı telif hakkı vermedikleri için daha ucuz. Tabi ucuz malzemeli çin mallarından bahsetmiyorum. Umarım güzel bir replika bulabilirim, cevabınız için teşekkür ederim 😀
Vallah dostum ben şu an ki gitarımı alabilmek için 1 sene aç kaldım. Okul harçlıklarımı biriktirerek tüm varlığımı satarak aldım. Bence sende böyle yap. Biriktir, elinden avcundan sakın, almışken iyi birşey al. Gerekirse aylarca gitar çalma. 😉
Belki de sen böyle bir şeyi yaşamadığın için sana mantıksız gelebilir. İnsan böyle birşey yapınca malının kıymetini daha çok biliyor. Ayrıca ilerde fikirler o kadar değişiyor ki, benim bundan 5-6 sene önce hayalimdeki gitar RG7321 iken şimdi ESP Eclipse olabiliyor. Benim yaptığım işin çok aşırı kısmı tabi. Sonuçta parasını zor koşullarda biriktirdiğim Apex1 benim 3'üncü gitarımdı ve öyle parası kolay biriktilecek bir gitar değildi. Arkadaşa en iyisini alsın demiyorum tabi, ama bazı şeylerden fedakarlık ederek daha iyi şeyler alabilir.
Ayrıca utanılacak bir durum olmadığını bende biliyorum tabi ki kardeşim. 🙂 Sonuçta çoğumuz bütçesi belli insanlarız. (En azından Türkiye koşullarında). Amacım, arkadaşın ilerde bir yığın para verdiği gitardan soğumasını önlemek.