Hocam vergi işlerine girmeyin derim, defalarca Amerika'dan gitar vs. getirtmiş birisi olarak söylüyorum, gerçi en son 2008 gibi falan yaptım bu işi lakin, zihniyetin değiştiğini zerre kadar düşünmüyorum.
Gelelim yaşayacağınız problemlere, AVPİM'e gideceksiniz, bilmem ne kağıdına para, orada sıra bekle, burada sıra bekle, derken birisi gelecek kutu açılışını yapacak, bin dereden bin su getirtecek vs. elektro gitar sapına, elektrikli eşya vergisi ödemiş birisiyim, "Yahu şuna bakın bu ağaç, sopa sopa" dediğim halde olmaz, üstünde elektrik ibaresi var diye aldılar 😀
Tavsiyem ürünü kendi adınıza satın alıp, yurt dışındaki Abinize gönderin, her zaman ki rutin işleminizle gidip oradan alın. Aksi takdirde iş bilmeyip, işgüzarlık birisine denk gelirseniz, gitarınızı %25 vergi ile alırsınız ancak burnunuzdan gelir.
Geçen sene bu yöntem ile ben bir ürün aldım bu arada, ürünü kendi adıma satın alıp, kargolayacak firmaya başkasının adına göndermelerini talep ettim ve sıfır sorun yaşadım.
Bonus: Bir ürün satın alıp atıyorum 300$+kargo karşılığında aldığım ürüne, 300$+kargo üzerinden vergi verdiğim bile oldu, kargo parasını bile dahil eden var, artık o kadar sıkılmıştım ki, 60 lira fazla ödemeyi kabul ettim, tabi "hastane parası yaparsınız umarım" diyerek verdim 😀