yaşayan var mı bilmiyorum ama son zamanlarda edge köprü mi telini sürekli koparıyor, üstelik köprüye değmeyen bir yerden kopuyor, 9 numara tel olmasından kaynaklı bir durum olabilir mi yaşayan var mı acaba?
Kol ile vibrato yaparken köprüyü denge pozisyonunun altına getiriyosun (yani teli kaldıracağı maksimum gerilimden fazla bir gerilime ulaştırıyorsun) ve tel kopuyor. Floyd Rose da olsa, köprü tize çekilemez. Köprünün asıl hareket yönü pese doğrudur.edit: körpü gerginliği normal düzeyde hatta biraz daha alçalınca cızlama yapıyor teller yani çok fazla teli germe alanım yok o yüzden garip geliyor bana telin patlaması
Tele bağlı olduğunu düşünüyorum sorunun lakin G bender gibi sistemler teli daha da geriyor. EVH ve Dimebag Darrell gibi gitaristler de tremoloyu çekerek (pull up) / telleri gererek kullanıyorlardı. Sorun burada olmamalı eğer öyleyse Köprüde String block da sorun vardır diye düşünüyorumKol ile vibrato yaparken köprüyü denge pozisyonunun altına getiriyosun (yani teli kaldıracağı maksimum gerilimden fazla bir gerilime ulaştırıyorsun) ve tel kopuyor. Floyd Rose da olsa, köprü tize çekilemez. Köprünün asıl hareket yönü pese doğrudur.
Bencede. Bu sebeple telden olabileceğini düşünüyorum, Köprüyü tize çekmenin bir sorun çıkarmaması lazımSorun string block'ta olsa tel oradan kopardı.
bu konuyu tam anlayamadım detaylı bilgi verme şansın var mı acaba teşekkür ederim.Kol ile vibrato yaparken köprüyü denge pozisyonunun altına getiriyosun (yani teli kaldıracağı maksimum gerilimden fazla bir gerilime ulaştırıyorsun) ve tel kopuyor. Floyd Rose da olsa, köprü tize çekilemez. Köprünün asıl hareket yönü pese doğrudur.
3 yay var ve biraz gerginler, sertler. 9 numara kullanmaya devam etmek istiyorum, belki tellerim kalitesiz olabilir, floyd rosea dayanıklı değildir (pitbull gold series) yani bilmiyorum belki bir luthiere danışabilirim ama şuan parçalardan veyahut gitarda bir problem değil de daha çok kalitesiz tel ya da çok gergin bir yay problemi gibi gözüküyor.9 numara telden değil de telin kalitesiz oluşundan veya köprü/ eşikteki bir sorundan da kaynaklı olma ihtimali var.
Onca senedir hiç tel kopmadı bende, ister 9 ister 10 luk sette.
Köprünün arkasında kaç yay var? Yayların gerginliği fazla olabilir. Daha yumuşak yay ile değiştirilebilir ya da bir tane yay eksiltebikirsiniz.
Köprünün gövdeye paralel durması aşırı gergin veya gevşek olduğunu göstermez her zaman
Farklı akort ve tel kalınlığına bağlı olarak yay gerginliğini veya yayın kendisini değiştirmek gerekebiliyor.
Problemin kaynağı bu.Pitbull gold series tel kullanıyorum
Pitbull firması yerli üretim olduğunu iddia edip üretim sürecinde uzun uzun paketleme yöntemlerine değindikleri,tellerin nasıl üretildiğini açıklamayan,hiçbir üretim tesisi yansıtmayan şeffaflık sorunları olduğunu düşündüğüm bir şirket politikasına benimsiyor.Açıkçası klasik ve elektrik tellerinde tecrübelerimden sonra kendilerinin telden ziyade ambalaj üreticisi olduğunu düşünüyorum.Muhtemelen Çin'den bulk tel alıp burada paketleyip yerli ürün diye satıyorlar.Ernie ball,d'addario,dunlop gibi bilinen,güvenilir markaları tercih etmenizi öneririm.Bu arada saddle'a yakın yerden tel gidiyorsa tam oturtmadan takıyor olabilir misiniz?Özellikle ince mi telinin kopması bu sebepten olabilir.176577 eklentisini görüntüle
tel bu alanlarda kopma yapıyor, Pitbull gold series tel kullanıyorum. sabit köprülü veya tremolo köprülü gitarlarımda hiç sorun yaşamadığım ve aksine çok fazla verimli bulduğum için bu tel serisini kullanıyordum. ama dediğiniz gibi floyd roselu sistemlere biraz daha bilindik kaliteli teller tercih edilebilir. sadece elixirde tenimle alakalı bir problem yaşadığımı hatırlıyorum aynı hafta kararıyor elixir.
Yaylarla ilgisi yok. Bir tel, arkada 2 yay da olsa 5 yay da olsa aynı akorttayken aynı gerilimde olur. Yay sayısı köprüyü oynatmak için gereken direnci belirliyor sadece.Köprünün arkasında kaç yay var? Yayların gerginliği fazla olabilir.
Köprü iki tarafa da oynayabiliyor olsa da, asıl hareket tarafı pestir (yani yukarı doğru). Tizleştirmek (yani bend yapmak) için değildir hareketli köprüler. Tiz tarafa yarım sesten fazla gidilmemelidir.bu konuyu tam anlayamadım detaylı bilgi verme şansın var mı acaba teşekkür ederim.
"Teli oturtmak" ile teli saddle'a tutturmayı kastettiğini kabul ediyorum. Öyle olsa direkt saddle ile bağlantı noktasından kopardı.Bu arada saddle'a yakın yerden tel gidiyorsa tam oturtmadan takıyor olabilir misiniz?Özellikle ince mi telinin kopması bu sebepten olabilir.
"3 ay sonra teller kopmaya başlar" mı bu?Ama her şeyi yapsanız da yine maximum 3 ay gider.
Korozyon diyoruz daha çok. Çürüme..."3 ay sonra teller kopmaya başlar" mı bu?