Rojhan Beken

arkadasım gecenlerde rojhan bekene iki tane mektup geldi milli eğtim bakanlıgından
ilk mektupta rojhan bekene yaptığı eğtimle ilgili taktır belgesi verildi odadaki öğretmen arkadasları onu tebrık etti sıra 2. mektupta
ondada uyarı almıs bırdaha ki uyarıda öğretmenlik ten atılacak neymiş neymiş bazı parti ve kurumlara yardım ediyormuş muş
ne saça rojhan beken bu duruma çok uzuluyor gecenlerde msnde konustuk durumu hiç iyi değildi
burda sanaçının yaptığı müzik önemlidir

Moderatörlerden bu başlığın kapatılmasını talep ediyorum sadece bir önceki sayfaya baktım ve kürtçülük yapıldığını düşünüyorum....

Kürt rock müziğini temsil ediyorsa kendinize kürtrock.com kurun ve orada ne tartışacaksanız tartışın...

stratofanius demiş ki:
kendinize kürtrock.com kurun ve orada ne tartışacaksanız tartışın...

arkadaşalar ciddi bir biçimde üstüne gidildiğinde bu tip söylemler "bölücülük" yapıldığı düşüncesiyle takibe alınabilir şeylerdir...

müziğimizin, bu coğrafya üzerinde üretildiği sürece türkçe, kürtçe, lazca, ubıhca diyerek tartışma konusu edilmesine alet olmayalım rahmetli kazım'ı rahat uyutalım

hakikikertenkele demiş ki:
stratofanius demiş ki:

arkadaşalar ciddi bir biçimde üstüne gidildiğinde bu tip söylemler "bölücülük" yapıldığı düşüncesiyle takibe alınabilir şeylerdir...

müziğimizin, bu coğrafya üzerinde üretildiği sürece türkçe, kürtçe, lazca, ubıhca diyerek tartışma konusu edilmesine alet olmayalım rahmetli kazım'ı rahat uyutalım

Dikkatinizi çekermi bilmiyorum bu olayı yapan tek ırk kürt ırkı... Ben Lazlardan, Çerkezlerden vs. kardeşlerimden hiç bir zaman benim dilim ayrı, bilmemneyim ayrı şuyum ayrı buyum ayrı gibi şeyler duymadım...
Ya da lazrock, çerkezrock diye bişey duydunuz mu?

rojhan bekenin kürtçe rock yapması beni oldukça sevindirdi.O diğer kürt sanatçılar gibi türkçe albüm yapmaya çalışmadı... rojhanın annesinin ona ninni söylediği dilde şarkı söylemesi muhteşem

bu bölücülük değil, benim dediklerim bölücülük olarak nitelendiriliyor...

bu bir suçu başka bir suçu örnek göstererek hafifletmeye çalışmak olur...

ben de annemden arnavut dilinde ninniler duydum... ama istersem eskimoca da şarkı söylerim... verilen örnek de yanlış... müzisyen nasıl hissediyorsa öyle söylemelidir...

eleştirilecek olan müzisyenin istemediği bir şeyi yaparmış gibi yapmasıdır

bence bu tür provokatörlere prim vermemek lazım..şimdi canım cicim tarzı bi giriş yapar piyasaya, kendini kabul ettirdikten sonra müziği kullanarak siyasi propaganda yapmaya başlayabilir S.O.A.D gibi

stratofanius demiş ki:

Bölücülükten bahseden adama bak!
Sen burada forumu bölüyorsun, nick inin altına ismini yazdırarak...

RoadBlock demiş ki:

demek ki kim olduğumu saklayıp atrafa "adama bak" şeklinde karizma yapmaya çalışmıyormuşum... ne diyorsam ben diyorum; güven olarak yani...

şimdi kim olduğunu belirtmenin, bölücülükle ilişkisini açıklayan zekice bir açıklamasını bekleyebilir miyiz acaba?

RoadBlock demiş ki:

demek ki kim olduğumu saklayıp atrafa "adama bak" şeklinde karizma yapmaya çalışmıyormuşum... ne diyorsam ben diyorum; güven olarak yani...

şimdi kim olduğunu belirtmenin, bölücülükle ilişkisini açıklayan zekice bir açıklamasını bekleyebilir miyiz acaba?

Madem oyle, Nick yerine adını kullan...
Bölücülükle alakası ise burada seni bişey sanan insanlaraın
- Olm güvene bak o şöyle yapmış şöyle demiş.... vs. demesidir...
Yani adını böyle bir sitede "marka" olarak kullanmandır...

stratofanius demiş ki:
ancak duygu sömürüsü yaparlar zaten...
ne duygu sömurusu duygu sömurusu yapmaya ihtiyacımızmı var

biz ne yapsak yaranamıyoruzz siz söyleyın de bılelım sıze nasıl yaranacaz
laz diyorsunuz lazmı kaldı çerkezlerde öyle
burda rojhan beken i tartışalım lütfen herkes görüşlerini dile getirsin ama sadece müziği ile ilgili

zeki olduğunuzu kanıtlamanız için bir fırsattı bu... ama iyi değerlendirebildiniz mi bilmiyorum!

abi boşver sen,her forumda çıkar böyle arıza tipliler.bu ülkede bu müziğin gelişimi için yaptığın çabalarından dolayı sana saygı duyuyorum...

ve sana dil uzatanlar emin ol bu mesajdan sonra beni de sana yaranmaya çalışan biri yapacaklardır...

arkadsım kardeslik felan diyorsunuz o admın sitesine uye oldum resmen BÖLÜCÜLÜK var kardeslık değil
bu ülkenın resmi dili TÜRKÇEdir
tabi kürtçe yunanca sarkılar olacak dinlicez ama BÖLÜCÜLÜK olmazsa örnek Ziynet yunanca parca soyluyorama kımse tepki vermiyor

Eğer sanatçı, (rojhan'ın sayfasındayız madem Rojhan diyelim)

Eğer Rojhan; müziği ile sunduğu düşüncelerinde bizim burada birlik ve barış içinde yaşamayı arzu ettiğimiz bir dünyaya ters düşüyorsa, sadece O'nun düşüncelerini tartışır O'nu eleştiririz.

Ancak bireyler yüzünden tüm bir ırkı genelleme içine alıp "onlar" olarak değerlendirirsek, bunun adı düpedüz "ırkçılık" olur.

Peki kullandığı dili ve etnik kimliği yüzünden bir kişi eleştirilir, hakarete uğrar, bu denli saldırılara maruz kalırsa ne olur;

en kaba hatlarıyla şu olur;

o kişi, "İşte Türkler böyledir zaten" diyen bir ideolojinin yanına kaçar ve kendisini bu saldırılar karşısında koruyabileceğini düşündüğü bir kitlenin yanına sığınır.

Kimilerinin "Milliyetçilik" dediği ilkeyi yanlış değerlendirmesiyle, kendi içinden "düşman" çıkarması ve aslında bu ilkeye ters düşmesi de buradan kaynaklanıyor işte.

Bu yanlışa düşmeyenlerin, ırkçı düşünce ve simgeler kullanmayanların sahip olduğu ilke de "Atatürk Milliyetçiliği" olarak adlandırılmaktadır.

Dün gece youtube' da gezinirken yıllar sonra Rojhan Beken ismiyle karşılaştım.İlk olarak 2004 yılında yine tesadüfen klibini izlemiştim.(şirinamın).karşıma çıkan ilk klip görüntüsünü seçtim."Bigrî Diyarbekir" diye bir şarkı çıktı.Riff leri çok beğendim.Gitarist desen coşmuş 😆 Rojhan, yine başarılı
(diline, kökenine inmeyeceğim, müziğin evrenselliğine bakarım her daim :idea: )

Bence Kürtçe Rock'ta Rojhan kadar kaliteli bir isim daha var araştırın mutlaka dinleyin "Koma Rewşen" harika bi sound'u var.

Geri