Dışarıdan izleyen birisi olarak konuyu farklı bir noktaya çekeyim. Başlık “Nasıl çalıyorum, İyi miyim?” gibi bir ifade içermiyor. Genç arkadaşımız mevcut durumunu ve ders için istediği ücreti belirterek ilan açmış.
Video istenmiş, ilk etapta “Ders alacak olan kimden alacağını görsün.” şeklinde düşünmek mantıklı görünse de birinden ders alınacağı zaman iletişim dili, size neler aktarabileceği, bir şarkı çalmasından çok daha fazla önem arz ediyor.
Eğer olası müşterilerine yol göstermekse mesele, neden video istemek yerine ücretsiz deneme dersi talep edip sonrasında kritiğini yapmıyorsunuz.
Kendimden basitçe örneklendireyim. 8 yaşından beri gitarla iç içe olmama rağmen dünyanın en düşük başarı/mesai oranına sahip insanı olabilirim. Asla aşamadığım kronik problemlerim var icramda. Bazılarının anatomik bazılarının zihinsel limitlerden kaynaklı olduğuna inanıyorum. Burada “takla attıracak” insanların çoğunun da, iş öğretmeye geldi mi 3. turda bayıp vazgeçeceğini de biliyorum.
Ben bu genç Asturyası forte, Kosturyası corte mi çalabiliyor, çalarken kaç salto attırabiliyor bilmem, ama 100 Tl verip karşısına oturup karşısından o paranın karşılığı birşeyler öğrenip kalkabiliyorsam işini iyi yapıyordur.
Başta bahsettiğim gibi, başlıkta kritik talebi yok, öneri isteği yok, konservatuara sokarım, sınava yönelik eğitim veririm beyanı yok. Burada tuşesi, şarkısı, nasıl gelişebileceği konuşuluyor. Bu ara forumda çok serzeniş var, çoğunluğuna da katılıyorum. Ama bence bazen biraz fazla darlıyoruz.
@scorpionsss Ankara’dan 28 yaşında kalas bir gitar meraklısı olarak, düzenli ders alabilecek bir vaktim malesef olmasa da burada iyisiyle kötüsüyle tüm fikirlerimi paylaşabilmek adına ücreti mukabilinde zoom üzerinde 2 saatlik bir ders almak isterim. Uygun görürsen dm atabilirsin.