arkadaşım geçmiş olsun.
boş beleş başlıklara yazmayı tercih etmiyorum, sen en azından bir mağduriyet yaşamışsın, burda belki bir çözüm bulurum diye gelmişsin, o yüzden seni o kategoriye koymuyorum lakin bu sorununa çok daha net cevaplar alabileceğin bir sürü forum var, bence oralara da bir danış.
yani kusura bakma ama yaptığın hakkatten iş değil, bilmediğin etmediğin, sadece telefonla konuştuğun bir insana ürünü dahi görmeden nasıl para yolluyorsunuz, böyle bir devirde hiç mi aklınıza gelmiyor üçkağıtçı olma ihtimali, ben de bunu anlamıyorum doğrusu, şimdi mağdur durumdasın diye fazla birşey demek istemiyorum ama yazık etmişsin kendine.
benim bildiğim bu ikinci el sitelerinde ürünü alacak olan adam ortak havuza önce para yolluyor, sonra ürün eline ulaşıyor, alıcı ürünü inceliyor, eğer beğeniyorsa "tamam kardeşim ben bu ürünü beğendim alıyorum" deyip yine site üzerinden ok veriyor, ortak havuzdaki para ondan sonra satıcıya iletiliyor. bu yöntem dışında 2. el sitelerinden bir iğne bile almayın arkadaş, almayın yaw, kadınmış 50 yaşındaymış, çok kibar konuşurmuş, hepsi hikaye, bu devirde kibar konuşmayan dolandırıcı yok zaten.
sen yine hakkını ara elbet, davanı aç, haa sonuçta hiçbirşey çıkmazsa bir de ödeyeceğin extra avukat ve dava masrafları çıkar, bu da olayın başka bir tarafı tabii.
ne diyim geçmiş olsun tekrar, umarım büyük bir ders olur sana.
edit: bence ilk iş olarak hemen eft yaptığın ödemenin dekontunu kendi banka şubenden iste. Internet bankacılığından yaptıysan ordan ilgili dekontun çıktısını almaya kalkma, o resmi bir kağıt olmaz, bizzat banka şubesine gidip ordan al.
ikinci olarak ta ilgili 2. el sitesinin varsa müşteri ilişkilerini ara, durumu anlat, en azından bu kullanıcının sitelerinde kayıtlı olduğunu belirt, belki bi yol gösterirler.