sahip olduğum gitar ile ilgili

• Konuyu açan Konuyu açan heechi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar,

Küçük yaşta elime geçmiş bir Gibson Les Paul Supreme gitarım var. Uzun zamandır kendi kasasında duruyordu, ama son zamanlarda gitara olan ilgim yeniden arttı ve kısa sürede ciddi bir gelişim gösterdim.

Gitarın seri numarasını incelediğimde, bu modelin yalnızca 415 adet üretildiğini öğrendim. Aynı modeli internette nerede aradıysam bulamadım, oldukça nadir bir gitar gibi görünüyor.

Bu yüzden, koleksiyonculara ve gitar piyasasını iyi bilenlere birkaç sorum olacak:

Bu gitarı satmak istesem ne kadara satarım? (Şu anlık satma gibi bir düşüncem yok, büyük ihtimalle çocuklarıma bırakacağım bir miras olacak. 😀)
Piyasası ya da gitarın ortalama fiyatı kaç bandında seyrediyordur?
Gitarıma daha iyi bakmak için ne yapmalıyım?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Gitarın görseli ve seri numarası olmadan yorumlamak zor.
Hocam şu şekilde fotoğrafını ekledim.

Gitarım.webp

Supreme serisi pek tercih edilmediği için kopyacıların Supreme'in çakmasını yapacağını tahmin etmemiştim açıkçası. Yamuk duran burgunun pimi yamulmuştur o yüzden öyle duruyodur demiştim. Ama Gibson ve Supreme yazısına yakınlaştırıp bakınca çok bariz belli oluyor. Köprünün pin delikleri de kaçık açılmış arkadaşın dediği gibi. Seri, haliyle özensiz imalatlarda bu çok yaygın sanırım. Aldığım Sx Les Paul'de de pim delikleri hatalı. İnce mi üst perdelerde fretin dışına çıkıyor. Bu yüzden riff gitarı yaptım onu.

Ben yerinde olsam doğru düzgün manyetik takıp kullanırdım. Sahte de olsa maundan yapılmıştır. Sağlam riff gitarı olur.

Geri