Alternatif yapıyorum yüksek sadakat tarzı.Amfi filan belli değil sahne için gereken butun ekipmanları sotuyotum en duşuk butceliSahnede kullanacağın amfin felan belli mi? Bir de yapacağın tarzı söylersen daha net yardımcı olunabilir.
Power amfi ve kabin simulatörü olmadan bu şekilde kullanılabilir mi ?Kullanacagın sıra gitar-drive pedalı-preamfi pedalı-reverb pedalı-mixer olmalı.
Klasik gitar çalıyorum normalde gitarı alınca hemem sahneye çıkmıycam biraz elektroyu geliştirecem ama sonuçta sahneye çıkıcam.Hemen bunları almalımıyım gerçi dediklerinin çoğunu da anlamadım bir bilene okutuyum en iyisiAnladım.Bana sorarsan, amfi 2 kanal bişeyse ,footswitchle de kontrol edebilinir olması gerek ama, ve üzerinde de en azından reverb varsa temelde bir ihtiyacın yok.Olsa olsa bi booster ya da kompresör lazım olur clean bi solo atacaksan.Amfi tek kanal birşey ise ts tabanlı bir drive pedalı işini görür diye düşünüyorum.Örneğin ts-9,mooer greenmile,joyo vintage overdrive,boss super overdrive-1 gibi.Böyle birşey alacaksan joyo vintage overdrive iyidir.Daha parlak ve güçlü sesler istersen mooer rumble drive vardı uygun fiyata.Eğer amfiden reverb yoksa yine mooer shimverb çok rahat işini görür.Eğer bir amfi olmayıp mixere direk gireceksen, preamfi işini görecek,yani sese gitar amfisinden çıktıgı hale getirebilecek bir pedala ihtiyacın olur.Ms Pozitron'un Sansamp GT-2 pedal klonunun fiyatı uygun ve verimli aletler.Buradan: http://turkrock.com/konu/10280/ adamla irtibaya geçebilir ya da 2. el bulabilrsin.Kullanacagın sıra gitar-drive pedalı-preamfi pedalı-reverb pedalı-mixer olmalı.Clean ve drive arasındaki volüm dengesini iyi kurmalısın.Drive için gaini çok açmadan mümkün oldugunca ılık ve berrak sesler alman çok önemli.Hacim için de reverb pedalını iyi tonlamaya özen göster.Sahnede kablo problemi yaşamamaya dikkat et önceden hazırlıgını iyi yap ki sahnede ummadığın bişey ile karşılaşma.Şimdiden kolay gelsin
Hocam kabin simulatörü olsa daha iyi olur tabi ama preamfisiz girmekten çok daha iyi bu tarz bi pedala sisteme girmek.Hatta o ms gt-2 klonlarının twin olanlarında vardı diye biliyorum onlar.Power işini de orda mixer üstleniyor diyebiliriz.Power amfi ve kabin simulatörü olmadan bu şekilde kullanılabilir mi ?
cort x2 yeter miDostum bi gitar birde zoom tarzi bi prosesor isini hayli hayli gorur baslangic icin
Power ampliden cikip miksere girilmez de, toz eder mixeri zaten ama bir di box yada kabin simulatoru lazim. Pedali direk mixere girmek de, bazi mixerlerde iyi sonuc veriyor.Power amfi ve kabin simulatörü olmadan bu şekilde kullanılabilir mi ?
Eğer ki elinde zaten x2 varsa ve bütçen yoksa mecburiyetten yeter ama gidip alacaksan alma biraz daha para biriktir derim 🙂cort x2 yeter mi
ne önerirsin ikinci el 450 liralık bütçem var?Eğer ki elinde zaten x2 varsa ve bütçen yoksa mecburiyetten yeter ama gidip alacaksan alma biraz daha para biriktir derim 🙂
ne önerirsin ikinci el 450 liralık bütçem var?
Bu bütçeye Hss bir squier ve line6 spider IV hoş olabilir bence
2 sene önce bahar şenliğine ön grup olarak Belen grubu geldi, Ankara'da olanlar bilir büyük ihtimalle. Deli dehşet eğlenceli bir gruptu. Gitaristin ekipmanı ise şuydu: Cort x2 ve Digitech rp90. Arkasında da mikrofonlanmış bir 50 wattlık marshall. rp90 nasıl böyle bir ton çıkarır diye düşündük arkadaşımla. Sonra cort x2 ile tabir-i caizse yardırdı adam. Bu adamın elinde daha iyi ekipman olsa neler yapacak diye düşündüm durdum hep 😀
O yüzden Cort x2 için sunta gitar dense de bana göre sahne alınmayacak gitar pek yok.
Edit : Belen grubunu bilip de "hangi şarkıda yardıracaklar , adamlar alternatif rock yapıyor" diyenler olursa diye dip not düşeyim dedim. Mesela Islak Islak çaldılar Cem babadan, elektro gitarist araya öyle sololar koymuş ki, "vay anasını" dedirtiyordu 😀
şuan aklıma gelen üzerinde fx'leri olan düşük bütçeli marshall ve line6 var ama line 6 daha başarılı gibi geldi bana 🙂 ayrıca hiç prosesör kullanmayan biri direk aldığında ton yazmakta sıkıntı yaşıyor en azından amfi üzerindeki efektler ile phaser chorus gibi efektleri daha kolay tanıyabilir 🙂Squier olur da, line6 pek gitmez. Dijital olduğundan değil de, hem sahne düşünüyor, hem daha agresif tonlar için o amfi. Low gain'de çok kötü sonuç veriyor..