merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum .. 2.el ibanez jem 7v-wh almak istiyorum. Pek bir bilgim olmadığı için sahte, replika vs.. gitar almak istemiyorum sizden ricam aşağıdaki linki inceleyip beni yönlendirmeniz. İlan sahibini arayıp ne gibi sorular yöneltmem doğru olur ? şimdiden teşekkür ederim.
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...nez-jem7v-wh-elektro-gitarank-112859139/detay
sahte jem mağduru olarak dikkat edilmesi gereken diğer noktalar;
- Seri numarasının fotoğrafını isteyin, öğrendiğim kadarı ile 6 rakamdan oluşmalı. netten araştırılabilir. Ayrıca boyaları soba boyası gibi olmaz, netten orijinal seri no fotolarına bakın.
- ilandaki fotoğraflardaki gitarda sorun var gibi görünmüyor; gitarın arkadan fotoğraflarını isteyin. Gene de tremolo kolu vidalı, altın sarısı ya da alyan vidaları sarı ise sahtedir. Logoya, el işçiliğine yakından bakın; hatalar ve gereksiz kabarıklıklar ve kesim hataları göreceksiniz elden kontrol ederken; bu da sahte demektir. köprü mutlaka edge pro olmalı, floyd rose licenced under pats...gibi şeyler yazıyorsa çin çakmasıdır.
- Arka fotoğraflarda; 1) sap gövdeden sonra hemen radyal olarak başlamalı. Eğer bir santim kadar düz gidip sonra yarıçap alıyorsa unutun. 2) Yay kapağındaki boşluk desenleri - replikalarda bu açıklıklar birbirine yakın oluyor, iki paralel ve bunlara dik olan, dik olan kenara çok yakın olmalı. gene manyetik kapağı 90 derce ters takılmış oluyor.
- Manyetiklerde gömme şekilde belli belirsiz dimarzio yazar. taşıma deliği nispeten küçüktür. sarmaşık deseni hiçbir perdede ton kaybetmez, daha koyu olmaz.
- Mutlaka bilen biri ile gidin ya da gösterin. Bir amfide çalın, tüm perdeleri ve manyetik posizyonlarını kontrol edin.
ben yandım siz yanmayın neticede..