mesela Rodrigo sadece gitarıyla bir iç savaşı anlatmış ve bence istediği mesajıda vermiştir...
Tamam ama ingilizce bilmeyen bir adamında Megadeth veya Joan Baez şarkılarının sözlerinden mesajı alamayacağı gerçeğide var yani bir sanat eserini anlamak için belli bir birikim gerekiyor zaten, mesaj sözelse bile en azından bir dil bilmek gerekiyor(anadilinde olabilir bu).KorayE demiş ki:Bu eser konusunda hiçbir şey bilmeyen; nasıl, ne şartlarda yazıldığı gibi, birisi ilk dinlediğin "bu bir iç savaşı anlatıyor" diyorsa haklısın
...
Evet hatta ben şunu ortaya koyabilirim sanatla istediğim herşeyi hissettiririm mesela mükemmel bir saksafon solosu ile sex'i hissettirebilirim bir insana yapmadığı halde yada gitarımla attığım bir solo ile hiç yaramazlık ve serserilik yapmamış bir insanı bu tür işlere bulaştırabilirim hayal dünyasında yada herkesi kendime düşmanda edebilirim asabi bir armoni yaklaşımı ile
Müzikle tedavi aslında bilimsel bir gerçek, frekans, dalgalar, tonlarla ilgili
Anlatmak istediğim bu tür mesajları veren insanların boş işlerle uğraşmayan ve işi iyi bilen kimseler olduklarıdır
grammy'de halkı ne kadar etkilediğine göre verilmiyor başarı totl'ine göre veriliyor anladın??
Grammy ve saygınlığı ben pek bağdaştıramam 😀 ama gündeme gelme konusunda haklısın.cash demiş ki:daha iyi ya grammy le daha saygınlık kazanan bir müzisyen dahada ciddiye alınacaktır ve düşünceleri gündeme gelecektir 😉
he ehehe bide düşmanlıktan kastım müzikal gerilimin verdiği hırs duygusu
Müzik güçlü bir araçtır haklısın ama duyguları anlatmada, ideoloji ve politik anlamda salt müzikle birşeyler anlatmak ve bunların anlanabilmesi için o müziğin ne için yapıldığının bilinmesi şart.
sanırım çok yüzeysel okuyosun yazıları
sizin politik görüşünüz yaşam biçiminizi düşünme biçiminizi ve olaylara bakış açınızı değiştirir. ve bu bakış açısıyla baktığınız zaman evet politika sizin sanatınızı etkiler ve sizin politik görüşünüzü anlatan birşey olur