I
isimbulamadim
Agathis?
Alder?
Basswood?
Mahogany?
Alder?
Basswood?
Mahogany?
secks demiş ki:takılmayın bu kadar ağaca çalmanıza bakın 🙂
stratman demiş ki:secks demiş ki:takılmayın bu kadar ağaca çalmanıza bakın 🙂
Helâl..
secks demiş ki:agathis dediğin avustralya civarında yetişen bir tür çam ağacı. okuduğum kadarıyla bol bol var ve iri gövdeli oldukları için de boyut sıkıntısı pek yok. aha bu da resmi:
çam ağacı gibi olduğu için tonal olarak çok şey beklememek lazım ama zaten hep diyorum, orta ve altı kalite amplilerle, bol distortionla kimse şu ağaç bu ağaç kolay kolay anlayamaz
Stormcrow demiş ki:stratman demiş ki:secks demiş ki:takılmayın bu kadar ağaca çalmanıza bakın 🙂
Helâl..
ahah ağaçlardan ormanı göremiyoruz değil mi? 😉
Jeff_Loomis demiş ki:Yalnız şöyle bir durum var ki, çam ağaçları tam olarak kurumuyor, bu yüzden yıllar içinde eğilme, yamulma, şişme gibi durumlar ortaya çıkabilir. Tahminim zaten ucuz olduğu için tercih edilen bu ağacı kendi ortamında 10-15 yıl kurumaya bırakmazlar, direk olarak bir fırınlamadan geçirir ve gitar yaparlar.
Yani sakat bir durum bu agathis.
Ayrıca bildiğim kadarıyla da damarlı bir ağaç. Sanuçta maun da damarlı ama ikisi arasında bir fark vardı şimdi hatırlayamadığım. Çamın damarlarının genelde enstruman yapılmasında dezavantaj olan bir özelliği vardı. 3 sene önce arkadaşımla gitar yapmak için bir çok ağacı incelemiştik. Bir çok marangoz usta da kesinlikle çam'dan enstruman yapmayın diyordu. Dediğim sebeplerden ötürü. Biz de gürgenden yapmıştık.
secks demiş ki:+2000$lık seri üretim gitarlarda bile fırınlama hariç bir kurutma işlemi yapıldığına inanmıyorum, çünkü çok büyük iklimlendirilmiş depo alanı gerektirir ve maliyeti çook yüksek olurdu.