sapı kırılmış gitar alınır mı

Düzgün tamir edilmişse ve fiyatı da normal ikinci el değerinin çok altındaysa alınır, (ilandaki gitar için yorum yapamam tabi, bu markanın piyasasını da bilmiyorum ve gitarı elime alıp incelemedim de). Satmak istediğinizde tamirsiz bi gitara göre daha zor satılacağını unutmayın. Düzgün tamir edilmişse çalarken tamirsiz bi gitardan pek bi farkı olmaz. Gibson Les Pauller için mesela bi kez kafası kırılıp tamir edilmeden "tonu tam oturmaz" derler. 😅
 


internette gezinirken bu gitsra denk geldim biraz daha headstock kısmından kırıkmış çalıma bir etkisi olur mu?
Bu tip kusur olan gitarları satmak zordur. Eğer mutlaka bu model-renk gitar almak istiyorsanız, bence pazarlık yapın. Daha uyguna alıp alamadığınıza bakın. Mevcut fiyat Kore malı bir Schecter için cazip olabilir, ama sapı kırılmış bir gitar olarak baktığınızda o kadar cazip değil, çünkü tekrar satmak sizin için de zor olacaktır.
 
Agir hasarli bu gitar. Yapan kisi bunu neyle nasil ne sartlarda yapistirdi bilinmeden alinmaz. Es kaza normalde tolere edilebilecek bir darbeye maruz kalirsa headstock u eline almayacaginin garantisini kim verecek?
Bence bu hasara gore bu fiyat fazla.
 


internette gezinirken bu gitsra denk geldim biraz daha headstock kısmından kırıkmış çalıma bir etkisi olur mu?
Headstock kırılmış. Tamiri var yazmış.
Tamir edildi anlamında ise resimlere bakıldığında TAMİR EDİLMEDİĞİ net şekilde görülüyor. Yada tamir oldukça acemice ve özensizce yapılmış.

Tamiri var yazısı TAMİR EDİLEBİLİR anlamında ise evet iyi bir luthier elinde tamir edilebilir.

Sonuç olarak gitar Neck tru. Sap değiştirme gibi bir imkanı YOK. Kaldıkı ki headstock tellerin güçlü gerginliğini tutan kısımdır. O parçanın güçlü olması gerekir. Doğru bir tamir gerektirir. Bu yapılamazsa geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurur.

Gitarı almadan önce tamir ve boya fiyatının alınması tavsiye ederim. Headstock güzelce zımpara v.s. yapıştırmadan sonra boyanması gerekebilir. Orjinal rengi tutturmada sorun yaşanması halinde de bir memnuniyetsizlik oluşacaktır. Tüm gitarı boyatmak isteyebilirsiniz.
 
Gitar benim gitarım yaklaşık 6-7 aydır bende.Alırken tamirin kozmetik rezilliğini düşünerek şüphelerim vardı en kötü parçaları kullanırım diye almıştım.Tamir ettiren kişinin sapı kime ve ne şekilde tamir ettirdiği hakkında bilgim yok.İşini iyi yapamayan biri olduğu kesin.Gitara 10-46 tel taktım aldığımda.6 aydır akortlu ayarlı bir şekilde duruyor şuana kadar sapında açılma ayarlarında bozulma olmadı.Gitarı matt gitara da götürdüğümde kozmetiğin rezalet ama çalımda bir sorun olmadığı cevabını aldım.Almayı düşünen arkadaşlar iletişime geçerse fiyattada satış zorluğunu ve kozmetiğini göze alarak yardımcı olurum.
 

Geri
Üst