Sapımın cilası soyuluyor

Bu cila kalkması mı fotodan tam anlayamadım ama baya ağaç oyulmuş gibi duruyor. Neredeyse kurt deliğine benziyor. Sapta tek bir yerde mi var?
Biraz yanıltıcı olmuş o köşedeki şey soyulan cilaın kendisi sapta fiziksel olarak bi sorun yok. Nasıl kalktığını göstermek için kenarda kalsın dedim.

sapta farkındaysanız ince bir çizgi var tırnağımla sadece dokundurdum ve en üstteki kadar hafif yapışkanımsı bir cila çıktı

Anladım. Yani dünyanın sonu değil tabii. Bazısı hatta 'relic' görüntü için cilası aşınmış sap tercih ediyor. Cila kalksa. dahi altta dolgu verniği bir şey vardır tahminen. Yapısal olarak tümüyle çıplak ağaç olmadığı sürece bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Çok kolay kolay tırnak ile falan sökülmez Wolverine değilseniz tabi 🙂
Belki bir çarpma ya da sürtme sonucu oluştu sonra farkettiniz..

Yok şu an ben tırnağımı dokundurdukça çıkıyor mesela veya akorlar arası geçişte elimiz değiyor ya elimde bir parça cila kalıyor mesela. Tırnak sadece örnekti sürekli olan bir şey.

Anladım. Yani dünyanın sonu değil tabii. Bazısı hatta 'relic' görüntü için cilası aşınmış sap tercih ediyor. Cila kalksa. dahi altta dolgu verniği bir şey vardır tahminen. Yapısal olarak tümüyle çıplak ağaç olmadığı sürece bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Bazı kısımlar sapta mat olmuş baya yani kaygan cila hissi yok yani anlaşılan ben çaldıkça bu sapın cilası sökülecek bu cilasız kısım gibi olacak. Gittği yere kadar çalalım bari 🙂teşekkürler

Hayatımda ilk defa duydum ve gördüm tırnak sürünce kalkan bir cila... Değişik.
Bakın tırnak yerine kart denedim en ufak bir bastırma yok sadece sadece üstünde kayacak kadar parmağımın normal kısmıyla bile sürtünce böyle çıkıyor

@Ketamin @SNOktay @agackakan
Etiketler ile rahatsız ettiysem özür dilerim.

Emin olmamakla birlikte bir çeşit wax a benziyor. Carnauba Wax tarzı bir uygulama mı yapıldı acaba?
Ben kendim hiçbir şey yapmadım hocam 1.5 sene önce luthierturk abi bakım yapmıştı o zaman o yaptıysa bilemicem ama öyle bir şey olsa altında iz kalmazdı diye düşünüyorum ( belki yanlış düşünüyorum) ve 1.5 sene sonra mı ortaya çıkardı onu da bilmiyorum bunda üst kısım böyle çıktıktan sonra ilk fotoda belli oluyor altında iz bırakıyor

Şimdi normalde vernik zaten böyle şerit gibi soyulmaz. Bölge bölge çatlayarak kalkar. Bana da sanki vernik üstüne uygulanan koruyucu bir tabaka gibi geldi ama emin olamadım. Soyulmanın zaten gerçekleştiği bölgelerden kartla tekrar geçince aynı şey oluyor mu?

Daha önce böyle bir şey görmedim. Denildiği gibi vernik değil bu, verniğin böyle çıkması için cehennem gibi sıcak olması lazım. Millet ısı tabancasıyla ısıtıp zar zor söküyor.

Estağfirullah rahatsız olmadım kendi adıma. Konuyu takipteyim ilgiyle. Umarım çözülür. Bilgim dahilinde olan bir şey değil, ustalarımız vardır muhakkak.

Bakın tırnak yerine kart denedim en ufak bir bastırma yok sadece sadece üstünde kayacak kadar parmağımın normal kısmıyla bile sürtünce böyle çıkıyor

@Ketamin @SNOktay @agackakan
Etiketler ile rahatsız ettiysem özür dilerim.

141372 eklentisini görüntüle

Şimdi normalde vernik zaten böyle şerit gibi soyulmaz. Bölge bölge çatlayarak kalkar. Bana da sanki vernik üstüne uygulanan koruyucu bir tabaka gibi geldi ama emin olamadım. Soyulmanın zaten gerçekleştiği bölgelerden kartla tekrar geçince aynı şey oluyor mu?

4 kez art arda denedim minik bir yerde “emin değilim” ama sanki ağaca ulaştım gibi resmen. Ağaç söylemek doğru mu emin değilim Yanlış söylüyor olabilirim.

image.jpg

Markaya mail atmayı düşünüyorum

Gerçekten ilginç. Ağaç değil bu ulaştığınız ama kalkmaya devam ediyorsa durun derim. Tuşe nedir? Rosewood vb. gibi bir şeyse bu sapa baştan vernik atmak/attırmak çok sorun olmaz

Gerçekten ilginç. Ağaç değil bu ulaştığınız ama kalkmaya devam ediyorsa durun derim. Tuşe nedir? Rosewood vb. gibi bir şeyse bu sapa baştan vernik atmak/attırmak çok sorun olmaz
neckte kanada maple diye biliyorum
Specs:
• Rock Maple neck
• Maple Fingerboard
• 12" fingerboard radius
• 25 1/2" Scale
• 1 11/16" nut width
• Canadian Laurentian Basswood body

Gönderdim maili

Son düzenleme:
neckte kanada maple diye biliyorum
Specs:
• Rock Maple neck
• Maple Fingerboard
• 12" fingerboard radius
• 25 1/2" Scale
• 1 11/16" nut width
• Canadian Laurentian Basswood body

Gönderdim maili
Gitar sanırsam godin Strat.Şaşırtıcı bir durum gerçekten.Benim Fender in sapının arkasında bir cila çatlağı var dikine. 7.Fretten 12.Frete kadar yaklaşık.Ne tırnak ne neşter hiç bir şey sökemiyor.Bana da wax gibi geldi bu.Acaba sapı daha da parlaklaştırmak için fabrikada yapılan bir şey olabilir mi? Sapın arkası sıcağa maruz kaldıysa wax yapar böyle çünkü...

Geri