Bir kaç yabancı siteden de okudum ve orada steelwool 0000 veya scotchbrite gibi abrazivlerle aşındırma yapmışlar.
Nitro cilalı sapta benzer sıkıntılarla ben de bir ara araştırdığımda bu tarz önerilerle karşılaşmıştım. Ben daha sık temizlemeyi tercih ettim ve hiç uygulamadım ancak hatırladığım kadarıyla bu işlemin belli belirsiz uygulanınca da tatmin edici sonuçlara ulaştırdığı belirtiliyordu. Başka bir deyişle amaç yalnızca çalım rahatlığı ise sayın @Grundar'ın paylaştığı örneklere yaklaşacak kadar uygulamaya gerek olmayabilir.
Tarif şöyle bir şeydi: temel olarak cilada çok görünür olmayan mikro çizikler oluşturuyorsunuz ve bu çalımı bir ölçüde rahatlatıyor; hatta bir süre sonra cila tekrar çözünüp yayılarak eski haline dönüyor ve işlemi yenilemek gerekiyor.
Hala arada şeytan dürter bir daha bu konulara göz gezdiririm ama uygulamaya cesaret edemedim. Benim tavsiyem nitro cilalar için uygun bir temizlik ürünü alıp sapı daha sık temizlemeniz yönünde olurdu. Ben linkteki üründe mutluluğu yakaladığıma inanıyorum, tavsiye de ederim. 🙂