gitarın ismi belkide o yüzden SHARK dır 🙂 çünkü yandan bakılan bir köpekbalığı kafasını andırıyor headstock
Bend lerde eğer sadece parmaklarınla telleri itliyorsan tremolo yapman zor çünkü o anda parmakların kasılıyor dostum...Biraz bilekten vereceksin bendi tremoloyu herneyse konuya döneyim...Scalloped olayının ne bend yapımına nede tremoloya ekstra bi rahatlığı yoktur.Scalloped perdelerde parmakların acır alışmak zaman alır ve bendlere de alışman gerekir ayrıca elinin ayarı baya bi kaçacaktır çünkü önceden azda olsa güç aldığın perdeler artık yok ve parmaklarının altı boşta tabi alıştığında sorun olmaz...Süsleme yapabilirsin sololarına mesela bastığın yere güç uygulayarak basıp bırakarak filan feşmekan daha ilginç şeyler oluşturabilirsin zevk meselesi...metalcafe demiş ki:Ya aslında son perdelerde mantıklı. Ben bending yapıp bendingin üstüne vibrato yapmakta zorlanıyorum. Gerçi düzeltirimde zamanla bu dediğiniz perdede cok daha rahat olur şu an kafamda tasarladığım şekliyle 😀 Ama bastırdığın zaman bending ne kadar faydalı olur bilmiyorum yani en fazla yarım ses gibime geliyor. Ama vibratoların çok rahat olacağı kesin. Ki zaten vibrato rahat bişey zor değilde yukarı bendinglerde zor oluyor 😀
metalcafe demiş ki:Bendlerde Tremelo demedim bendinglerde vibrato dedim. Zaten o son dediğin bastırıp kaldırmada vibratoyla aynı muhabbet. Bense bend ile teli kaldırdığın yukardaki tele vibrato yapmak zor ama bu klavyede rahat olur dedim. Yani normalde bendingde vibrato yaptığımızda tele oynatırız ama bunda bastırdığımızdada vibrato olacak ve daha rahat olacak. Yanlışım varsa düzelt.
hadi kolay gelsin bakalım 😉dimeisgod demiş ki:tamam arkadaslar başladım ben scallopeda , haberiniz olsun eyer yapacak olan varsa ya da ileride yapacak olan arkaslar varsa nasıl yaptıgımı anlatabilirim siteye resim koymayı düşünmüyorum zira okuyana hiçbirşey vermeyebilir ya da sıkıntımı ulu orta yerde anlatmış olabilirim ( scalloped perde hakkında bulunanları bu başlıkta değil bilim-teknolojide anlatmam gerekirdi sanırım ) neyse arkadaslar ileride yapmayı düşünürseniz ulaşabilirsiniz yardım edebileceğim kadar ederim .
smtzdmr demiş ki:hadi kolay gelsin bakalım 😉dimeisgod demiş ki:tamam arkadaslar başladım ben scallopeda , haberiniz olsun eyer yapacak olan varsa ya da ileride yapacak olan arkaslar varsa nasıl yaptıgımı anlatabilirim siteye resim koymayı düşünmüyorum zira okuyana hiçbirşey vermeyebilir ya da sıkıntımı ulu orta yerde anlatmış olabilirim ( scalloped perde hakkında bulunanları bu başlıkta değil bilim-teknolojide anlatmam gerekirdi sanırım ) neyse arkadaslar ileride yapmayı düşünürseniz ulaşabilirsiniz yardım edebileceğim kadar ederim .
Bir nebzede olsa belki o tarz bir etki yaratabilir tabi.memnan demiş ki:gitarın klavyesiyle oynamak isemiyorum. önceki yüksek fretlerimi yüksekleriyle değiştirsem scalloped gibi olur mu acaba :?: