Schecter Demon 7 ve birkaç sorum var yardım eder misiniz ?

Merhaba arkadaşlar .

1. Soru : Schecter Demon 7 aldım ( 1 ay oldu) bu gitarı çalarken zorlanıyorum klavyesi bana biraz büyük geliyor serçe parmak 7 . Tele 8. Perdeden sonra uzanamıyor elimi hafif dönderiyorum öyle uzanıyor bu elektro gitar klavyesine zamanla alışırmıyım .

2. Soru : ben ekstra bir gitar daha almak istiyorum ama 6 telli bir başlangic gitarı olsun çalı mı kolay olsun çok ağır tonları olmasına gerek yok Schecter Demon var zaten .

3 . Soru bu elektro gitarın A Dan Z ye incigine cincigina kadar öğrenmek istiyorum . Udemy kursu aldım bir tane ama yetecek gibi görükmüyor tavsiye verirseniz sevinirim

İYİ GÜNLER / İYİ GECELER

Elimdeki schecter ve ibanez 7 tellileri kıyasladığımda sanki alt köprüde schecter modelleri daha geniş bir string spacing'e sahipmiş gibi hissediyorum fakat ezbere konuşmayayım, schecter'ler için eşik ve saddle ölçülerini bulamadım. Ibanez'ler içinse birinin 10.8mm diğerininse 10.5mm olduğunu biliyorum. Haliyle sizin demon 7'nin rahatsız hissettirmesini anlayabiliyorum. Bulup denk gelebilirseniz ibanez 7 telli modellerini bir denemenizi önerebilirim. Kendi adıma hangileriyle günlük daha çok zaman geçirirsem onlara alıştığımı düşünüyorum fakat benim için aralarında ergonomi bakımından büyük bir fark yok.

Maddi imkan varsa başlangıç seviyesine inmeyin, ikinci elde temiz ve belli bir standardın üstündeki 6 telli seçeneklerine odaklanmanız daha mantıklı olur bence, başınız ağrımaz.

Udemy ve benzeri eğitim uygulamalarındansa troy grady başta olmak üzere benzeri diğer zatların da youtube içeriklerini öneririm. Çok efsane antrenman videoları mevcut. Zaman harcarsanız büyük faydasını görürsünüz. Son seçenek ise doğru düzgün bir şekilde ders almak, uygulama vs. için para ve vakit kaybetmeyin derim.

Elimdeki schecter ve ibanez 7 tellileri kıyasladığımda sanki alt köprüde schecter modelleri daha geniş bir string spacing'e sahipmiş gibi hissediyorum fakat ezbere konuşmayayım, schecter'ler için eşik ve saddle ölçülerini bulamadım. Ibanez'ler içinse birinin 10.8mm diğerininse 10.5mm olduğunu biliyorum. Haliyle sizin demon 7'nin rahatsız hissettirmesini anlayabiliyorum. Bulup denk gelebilirseniz ibanez 7 telli modellerini bir denemenizi önerebilirim. Kendi adıma hangileriyle günlük daha çok zaman geçirirsem onlara alıştığımı düşünüyorum fakat benim için aralarında ergonomi bakımından büyük bir fark yok.

Maddi imkan varsa başlangıç seviyesine inmeyin, ikinci elde temiz ve belli bir standardın üstündeki 6 telli seçeneklerine odaklanmanız daha mantıklı olur bence, başınız ağrımaz.

Udemy ve benzeri eğitim uygulamalarındansa troy grady başta olmak üzere benzeri diğer zatların da youtube içeriklerini öneririm. Çok efsane antrenman videoları mevcut. Zaman harcarsanız büyük faydasını görürsünüz. Son seçenek ise doğru düzgün bir şekilde ders almak, uygulama vs. için para ve vakit kaybetmeyin derim.
Merhaba 2. El bir gitar buldum 2020 yılında alınmış est ltd F-10 fiyatı bana makul geldi 5500 tl ama gitarlardan çok anlamiyorum . Benim limitim 10000 TL ( artirmam gerekiyorsa söylerseniz sevinirim ) bir de Yamaha 112j buldum 9000 tl Ben karar veremiyorum . Les paul bir kasa önerisinde bulnursaniz sevinirim onun dışında kendinizin verebileceği bir taviseye varsa onu da seve seve dinlerim .

Bilgilendirdiginiz için teşekkürler iyi günler / iyi geceler

Son düzenleme:

17405719472731654482017926937696.webp

Hocam elim böyle oluyor o serçe parmağı uzatmak için elimi dondermem gerek . Bir de 7 . Teli içeren müzikleri nerden bulabilirim . Ben 7 string riff / solo tab yazıyorum çıkmıyor yardımcı olur musunuz

En çok yapılan yanlışın aksine, gitarı sol bacak hizasında görmek sevindirdi.
Sıkıntı şurada; Sap çok aşağıda. Oturarak çalsanız dahi askı kullanın ve gitarı bacağınıza değil; gövdenize biraz yukarı ayarlayın, sapını omzunuza doğru açı yapacak şekilde çapraz konumlandırın. Sol eliniz rahatlayacak ve parmaklarınızı daha rahat açabileceksiniz.

Geri