Schecter Reaper-6 VS Ibanez Rg550

İki gitar arasında kaldım daha önce hiç FR köprü kullanmadım ama rg550'nin işçiliğini falan çok övüyorlar sizce hangisi ?

Screenshot 2026-05-13 212327.webp Screenshot 2026-05-13 212251.webp

İkisini de çalmış biri olarak söylüyorum:
Schecter f/p olarak beni şaşırtan bi gitar, uzun dönem prog/groove/djent çok iyi götürür.
RG550 bir dönemimizin efsanesi, ulaşılabilir japon ibanezdi...
Cidden zor soru bence. Her ikisini de çalıp klavye hassasiyeti/ton vs. bakın mutlaka, fiyat olarak benzer olsa da çalım lezzeti ikisinin de bambaşka.
Hayırlı olsun şimdiden.

Ibanez alırsan manyetikleri değiştirince süper gitar. Tek sorunu sap bağlantısı bence çok rahat değil. Ama floyd rose en üst kalite, bu fiyata alacağın başka gitarlarda hep ucuz tremololar var. Bence japon ibanez endonezya yapımı schecterdan her zaman iyidir. Ama yine de alırken test etmek lazım, kalite kontrol sorunları olabiliyor. Daha önce aldığım schecter jl7'de sonradan çok kötü sap dönmesi olmuştu mesela, yine aldığım Rg565'de erkenden fret kalkması başlamıştı.

reaper kullanmadığım için karşılaştıramam 550 var, sap tam alıştığım profilde olduğu için rahat hissediyorum, benzer sap profilinde tuneomatic köprü gitarım var onun fretlerini de 550 ölçüsünde değiştirmeye karar verdim. FR bir alışkanlık, çantada sürekli küçük tornavida duruyor mesela yaylara küçük ayar vermek için, mevsim geçişlerinde oturup bi ayarlamak gerekiyor vs. ama iyi ayarlanırsa köprü çok iyi akord tutuyor. tasarım klasik olduğu için gövde kütük gibi, ağaç ağır, sap bağlantısı alışık değilsen sorun oluyor, ben hala alışamadım, bunun için denemeden almamak lazım, ton kararlılık ve fiyat olarak bakınca hayalimde S serileri vardı ama 550 aldım.

Bir ara Ibanez'den Schecter gitara geçmiştim ama sonra koşarak Ibanez'e dönüş yaptım. Schecter gitarlar güzel ama tarif etmesi zor bir olmamışlık, eksik birşeyler var ve hiç rahat edemedim. Hem çalarken hem de ton, efekt ayarlarında vs. beni tutan çözemediğim birşeyleri var. Ibanez her yola gelir, konforludur. Şu an Az 2402 Prestige ve Rgr 652 Prestige kullanıyorum. Biraz daha şartları zorlayıp Prestige serisi bir Ibanez edinmek en mantıklısı.

Reaper sap profili olarak hellraiserden bir hayli farklı hissettiriyor. 550 değil de 2550 serisini kullanmıştım. Bence sap profili nedeniyle denemeden karar verilmemeli, ton olarak arada uçurum olduğunu düşünmüyorum.

Her gitar herkese uygun olmuyor, ben mesela 10-14 radius, fr değil ama gotoh tarzı float tremolo gitarlarda daha rahat ediyorum. Hatta Ibanez gibi dümdüz radius gitardansa, 9.5 gibi bir stratta daha rahat ediyorum. Tamamen alışma tarzı, elin yapısı ve daha belki de pek çok ufak tefek rastlantının bir araya gelmesi...

İki gitarı da denemeden gitar almayın derim. Ibanez çok seviyorum ama çok düz geliyor bana, tabii uzun süreler alıştırma yapsam düzelir, alışılır ama konfor alanını bozmaya değer mi bilemiyorum...

Schecter gitarlar da rahat elbette, bana daha rahat geliyor, gerçi gene compound olsun isterdim en rahatı bence.

Bu arada sıfır gitar fiyatları uçmuş çok şahane 2. el gitarlar düşüyor bu paralara, bulunduğunuz yerde ya da oturduğunuz yere yakın büyük şehir varsa, zaten çoğu insan denetiyor, bence bu şekilde almanız isabet olur.

Not: FloydRose baş belası, en iyisi bile tercih edilesi değil bence.

Her iki sap profilinde de rahatlık ve konfor ön planda. Fakat bundan faydalanabilmeniz için tekniğinizin az çok oturmuş olması lazım. Hissiyat herkeste fark ediyor. İnce sap her zaman rahatlık demek değil tabi. Sapı avuçlamaya meyilli iseniz mesela garip hissedebilirsiniz.

Reaperda wenge klavye var, biraz faklı hissettirebilir. Reaper custom var sanırım o kore, daha pahalı ve abanoz. Muhtemelen kağıt üstünde o ibanezden çok ileride. İbanez daha rafine, daha güvenli liman. Schectere çok para vermektense ibaneze çok para vermeyi tercih ederim şahsen. Ama o fiyat bandında güzel aletler yapıyor schecter.

Geri