Seçmemde yardımcı olun

Merhaba Sayın forum sakinleri. Bir süredir süren araştırmalarım sonucu artık gitarımı almanın eşiğinde bulunmaktayım. Zuhal'den Ibanez grg121dx modelli gitarın görünüşüne aşık olmam sebebi ile almakta kararlı iken Mayıs ayı indirimleri ile önüme 2. bir seçenek çıktı. Aşağıda bıraktığım linkteki gitar. Grg121dx kadar olmasada görüntüsü gayet hoşuma giden bu arkadaş fikrimi değiştirmek üzere iken sizlere danışma gereğinde bulundum. Fiyatları aynı olmasına ramen Les Paul olan arkadaş indirimle 3700 TL gibi bir fiyattan indirimle düştüğü idda edilmiş. Gitarın orjinal fiyatını bilmediğimden indirim ne denli doğru emin olamadım. Ancak amatör bilgilerimle edindiğim bilgilere göre humbuckerler daha kaliteli olduğunu anladım. Bu 2 arkadaştan hangisi benim için daha mantıklı olacaktır hepinizin görüşlerini bekliyorum. (Hobi amaçlı yapacağım grupta çalmak gibi bir niyetim yok)

Bu fiyatlarla kesinlikle IBANEZ ART120QA-TKS. Çünkü yurtdışı fiyatı 222 Sterling.
Ama GRG121'in yurtdışı fiyatları 137 Sterlin civarı.
Ve Zuhal'de ikisinin de fiyatı neredeyse aynı. Ki çok karizma görünmesi de cabası.

Bu fiyatlarla kesinlikle IBANEZ ART120QA-TKS. Çünkü yurtdışı fiyatı 222 Sterling.
Ama GRG121'in yurtdışı fiyatları 137 Sterlin civarı.
Ve Zuhal'de ikisinin de fiyatı neredeyse aynı. Ki çok karizma görünmesi de cabası.
O zaman ileride satmak istediğim zaman değer kaybı yaşanaması için art120 yi tercih etmem daha mantıklı olucaktır.

Bu seviye gitarlarda manyetikler o kadar da farketmez, nasıl anladın bunu? Tipini beğendiğini al seçenekler bu ikisiyse.
Solitude hocam bugüne kadar bana çok yardımınız dokundu öncelikle onu belirtmek isterim ve herşey için teşekkür ederim. Art120 nin fiyatı gerçekten 3500 TL civarından düşmüş, ileride satmak icab ettiği zaman altığım fiyatın altınada düşmemiş olucaktır buyüzden daha mantıklı bir tercih değil mi? Manyetik konusuda dediğiniz gibi çok bir şey değişmeyecektir ancak Ibanez'in manyetikleri arasında Art120dekiler daha üst model olduğu için söyledim.

ileride satmak icab ettiği zaman altığım fiyatın altınada düşmemiş olucaktır buyüzden daha mantıklı bir tercih değil mi?
Bugün sıfırı satılamadı depoda/rafta toz tutuyor diye o fiyata düştüyse ileride ikinci eli için de sana bir mesaj vermeli bu.
Hadi indirim bitti ay sonu diyelim, Haziran'da 3500 mü olacak onun piyasası.
Ibanez Prestige, ESP, Schecter Kore olanlarda böyle 20-30-40% indirimler oluyor mu hiç?
Yanlış düşünüyor olabilirim ama gitar sonuçta bu, canlı finansal piyasa verisi değil, altın değil, petrol değil... 2 sene önce Brent varil 45 dolardı keşke alsaydım durumu yok yani. Fiyatlar biraz da psikolojik belirleniyor.

Bugün sıfırı satılamadı depoda/rafta toz tutuyor diye o fiyata düştüyse ileride ikinci eli için de sana bir mesaj vermeli bu.
Ibanez Prestige, ESP, Schecter Kore olanlarda böyle 20-30-40% indirimler oluyor mu hiç?
Yanlış düşünüyor olabilirim ama gitar sonuçta bu, canlı finansal piyasa verisi değil, altın değil, petrol değil... 2 sene önce Brent varil 45 dolardı keşke alsaydım durumu yok yani. Fiyatlar biraz da psikolojik belirleniyor.
Hocam galiba fikrimi yine değiştiriyorum 🙂 Bu kararsızlık nereye kadar gidicek bilmiyorum ama görüntüsü hoşuma gidenin siparişini vericem gibi. Hatta mağzaya gidip almak benim için daha mantıklı olucak gibi. Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler.

Zuhal'de prestige'ler de indirime girmişti hocam, rg655'i kaçırdığıma yanıyorum hala.. Bence ülke ekonomisi alım gücü de depolarda kalmasına sebep olabiliyor güzel gitarların.

Kastettiğim şeyin görece bir durum olduğunu anladınız sanırım ... tek tek örnek vermek zorunda değilsiniz 🙂
Ben de indirimli aldım zaman zaman, başka da alan olmuştur. Tarihlerinde bir kere bile yapmadılar demedim.

Dediğim gibi galiba benim için en iyisi gidim mağazadan görerek almak olucak. Hem belki biraz daha uygun fiyata alma şansım olur.

Geri