abartmaya gerek yok.. hiç bir marka gitara %100 garanti veremezsin, çok özel yapim, sınırlı üretim, custom v.s. olmadiği sürece.. 2000 liraya alınıp sağır olan fenderler biliyorum.. aynı şekilde sx ya da ucuz gitarlar için de çok iyi çıkabilme şansı da var ancak, ucuz bir marka ya tümden garanti vermek akıl kari değil. Ayrıca Artık teknoloji o kadar ilerledi ki ton yazmak hiç te zor değil.. her türlü gitara iyi bir amfi ve pedal, prosesör takviyesi ile iş görecek tonlar yazarsın.. açıkcası tonunu pek te iç açıcı bulmadım.. kimseyi kırmayayım. iç açıcıdan kastım örneğin gt 10 larda akustik gitar simulatörleri mevcut ve bu elde ettiğin ton ve çok daha kemiksi iyi tonları kolay elde ediyorsun.. artık iyi gitar kötü gitar ayrimi pek kalmadı.. software teknolojiler, dijital pedallar aldı yürüdü.. Ayrıca Ton yazabilmekten öte o tonu hissedebilmek daha mühim bir mevzu sonuçta.. bahsettiğim gibi bütün tonları kolay elde edebiliriz ancak gt 10 una kral tonlar yaz, bir süre orgazm ol, sonra çıkart gt 10 u direkt gitarını amfine gir eğer iyi bir amfi ise alacağin en basit clean tonu bile orgazm ini 10 a katlayacaktır.. işte gitaristin üretkenliğini baltalayan şey aslında sesin transparanliği ile alakalıdır..