Serbest gitar metodu,solo teknikleri ve dahası....

• Konuyu açan Konuyu açan cash
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

naber lan kerata bide nickini cash yapmış 😆 senin çocuklar yeni yarışmaya hazırlanıyolar belediye kendilerine özel konteyner hediye etmiş duyduğuma göre( başarılarından dolayı)aralıkta bekleriz bursaya sayfada çok güzel olmuş haaaaaaaaa 😉

Cash arkadaşım, açtığın anketi gördüm. Anladığım kadarıyla sende gitaristsin. Nasıl yeni başlıyan bir gitariste alternate picking mi daha rahat olur, yoksa üstten vurmaya devam mı etmek istersin demek bir eğitmen'in etik anlayışına uymazsa, nota ile mi, şifre ile mi öğrenmek istersiniz demek de uymaz. Eğitmen doğruyu ve ileride daha kolay olanı bilir, öğrenciyi doğru tarafa yönlendirir.

Forumu takip eden arkadaşlar. Cash arkadaşımızın kullandığı terminoloji ve öğretim metodu yanlıştır. Müzikte yanlış doğru olmaz diyebilirsiniz, ama öğretimde yanlış ve doğrular olur. Objektif olarak konuları işleyiş biçimine baktığım ve hiç bir şey bilmediğimi farz ettiğim zaman, anlatış biçiminden faydalı birşeyler çıkarmak neredeyse imkansız.

Ayriyetten yanlış terminoloji ile öğrendiğiniz bilgiler, ileride kalıntı yapıp başınızı belaya sokucaktır. Gidip bir müzik bölümünün sınavında dorian ne dir dendiğinde re mi fa sol la si do re derseniz size güle güle derler.

Armoni bilgisinin sağlayacağı yeti, ezber değil, aktarımdır. Eğer siz D dorian'ın Re Mi Fa Sol La Si Do olduğunu bilip, C dorian yazamazsanız armoni bir işinize yaramaz. Ya da parmak hesabı 2 tam bir yarım 3 tam 1 yarım diyerekten bir gamı çıkartmaya çalışırsanız, ömür boyu sürünürsünüz.

Cash arkadaşım kızma, alınma. Senin armoni anlatıcak, hele hele jazz armonisi anlatıcak kapabiliteye sahip olduğuna inanmıyorum . Yanlış terminoloji ve kulağını tersten kaşıma şeklindeki anlatımlarla sadece insanların kafasını bulandırabilirsin.

aslında çok daha ağır bir yorum yapmıştım ama cash şu an yanımda ve evine misafirim!!!genç bir insanın kalbini kırmak istemem
daha öncede belirttiğim gibi bu eğitim tarzının çok yakın bir yaklaşım tarzını ben kendi öğrencilerimde uyguluyorum ve şu ana kadar 5o ye yakın öğrenci mezun ettim :idea: :!:
yukarıda yaptığın !!YANLIŞ!! altındaki cümleler çok çirkin
emeğe saygın olsun!! yukarda iki kişinin tartıştığı ve 1.5 hafta üstüne düştükleri bir konu var :!:
yahuu kardeşim en sonunda iyice sinirlendim
dorian re mi fa sol la si do re mi şeklinde verilemez komik demişsin
nasıl verilecek yaa bilen bilmeyen yorum yapmasın yahuu senin dediğin nasıl bir öğretim tarzı?????eğer şifreleme yöntemini phyramind gibi baştan tonumuzu belirterek yaparsak eyvallah ama daha açık nasıl olacak????
neden insanlar iki tam bir yarım gibi nota aralıklarını kullanırken sürünecek??????
müzik işi zordur zaten kafasını çalıştırmayan YAPAMAZ :!:
bu yazıda metod ve anlatım açısından iki arkadaşında hiç hatası YOKTUR!
DAHA İYİ BİLDİÐİN BİR METOD VARSA KLAVYEYE ALALIM SENİ :!:

sen korkma arkadaşım herkes anlayacağını anlar ve güvenenler hataya düşmes 😉 ama hayret ettim konuyla ilgili 5 e yakın özel mesaj ve soru geldi hiç birinde senin gibi negatif düşünen yoktu önemli değil canın soğolsun ama o yazıda ilginç kelimeler kullanmışsın bir anlık sinirle değiştirirsen sevinirim atrıca içine pyramindinde dahil olacağı mesengar sohbetlerimiz olacak beklerim 8)
(zorda olsa)sevgi ve saygılarımı sunarım

ne oldu lan sende net.com manyağı oldun çıktın haaaaa 😆
salak yerinde olsaydım hiç böyle bir işe kalkışmazdım ve boşu boşuna
kendimi rencide edecek komik muhabbetlere katılmazdım zaten nick inde çok dandik olmuş(şaka şaka)
Arkadaşım seninde karalamaya kalktığın şahıs 8 yıllık bir tecrubedir
ve kendini müziğe adamış bir insandır :!: burdan taşınmadan önce bursaya bir sürü iyi grup kazandırmış ve bir sürü organizasyonda bulunmuştur taşındıktan sonra kafayımı yedi ortammı kuramadı net. manyağımı 0lmuş ne??
bu arada kalacak yeri dert etme bizimkilere konteyner vermiş belediye
onda kalırsın yarışmaya bir ay kaldı
hadi öptüm :tap:

Değerli forum üyeleri ve yöneticiler, bu başlık yanlış başladı, yanlış gidiyor... Yazdıklarınızı, okuyanları düşünerek süzgeçten geçiriniz.. Skatheist'in terminoloji ile ilgili kaygılarına katılmakla birlikte, sonuçta öyle veya böyle verilmiş bir bilginin altında, böyle tartışmaları gören kişinin okuduğunu anlamaya dahi uğraşacağını düşünmüyorum.. Tartışın elbette, öğretim ve müzik teknikleri üzerine tartışılabilecek şeyler bol.. Fakat bunu ek bilgi verici/düzeltici/okuyanları daha da heycanlandırıcı şekilde yaparsanız, çok iyi olacak...

Yoksa "depremci"'lerin televizyonda birbirlerini yedikleri gibi, garip bir tartışma havası 3. şahıslar açısından hoş değil..

Ayrıca başlığın kendisi yine forum kurallarına aykırıdır.. Ve'yi küçültüp, ünlemleri kaldırmanız gerekli.. Teknik forumlarda, yazım şekli/terminoloji/kolay ulaşılabilirlik önemlidir, burası bir alışveriş sitesi değil sonuçta.. Bunları göz önünde bulundurup, ona göre davranmanızı öneriyorum... Bir okuyucu olarak, şimdilik gidişatı rahatsız edici buluyorum.. Elbette okuyanları rahatsız edecek başlıkların forumda kalmasını istemeyiz...

Herkes..Biraz daha sakin ve olumlu...

çok dalgın olduğum için başlıkta yeni bir karakter hatası yapmışım hata şimdi düzeltildi konunun çözüme vardığı ve bu başlık altında hiç bir hata bulunmadığı en az 5 kere bastıra bastıra belirtilmiştir konunun çözüme vardığı eski başlıktaki 3. sayfanın son kısımlarına doğru kesinleşmiştir!!!
ayrıca umut bu lafım sana;
ben burda yanlış bir şey yaptığımı zannetmiyorum ve yaptığım işten pişman değilim arkadaşa gelecek oursak bir anlık hışım ile yanlış bir kelime kullanmış neyse önemli değil dedim zaten başta ama daha sakin yaklaşımlarla konuya girmek ve ÖZEL mesaj kullanmak gereklidir
arkadaş resmen millete;''linç edin lan bunu'' der gibi bişey yazmış neyse herhalde düzeltir :dan

Skatheistin dediklerine kelimesi kelimesine katılmaktayım, bu konuyu onunla yüzyüze tartışmıştık zaten(beraber aynı okulda okuyoruz, olağanüstü toplantı yapmadık). 🙂

Biz de hayatımızı başka bir şeye adamış değiliz ayrıca, müzisyeniz. Hatta adayıyız hala...

Baştan beri yazdıklarımı tekrar yazmak istemiyorum, do majör üzerinde bütün armoniyi anlatmanın manasızlığını yeterince dile getirdim. Ozan(skatheist) ile bu konuda aynı fikirdeyim, benim yaptığımı yapmayıp ne düşündüğünü daha açık bir dille yazmış.

Bir kişinin müziği çok iyi bilmesi, kendini müziğe adaması, süper bir müzisyen olması, o kişiyi iyi bir öğretmen kesinlikle yapmaz. Bu apayrı bir araştırma konusu ve beceridir. Bilgiyi kaşıkla vermektense(ki kaşıkla bilgi vermenin işe yaramayacağı nadir durumlardan biridir bu armoni, malum 12 key var) bunların nasıl çıkartılacağını öğretmenin, mantığını öğretmenin gereğini yeterince açıkladım zaten.

Cash arkadaşım, bana attığın özel mesajda olanlardan sonra sinirlenip daha fazla müzik tartışmasını burada yapmamak istediğini söylemişsin. Kararına tamamiyle saygı duyuyorum. Eğer metodunla ilgili eleştirileri canını sıkacak derece asabiyetle karşılayacak durumda isen, gerçekten hiç canını sıkmana gerek yok. Eğer paylaşmak ise amacın, sana tavsiyem, bildiklerini güzel bir şekilde bilgisayarında hazırla, bir başlık aç, ve bölüm bölüm foruma as. Altına da soru soran olursa cevabını verirsin. Gerçekten canını sıkmana gerek yok halinden memnunsan.

Şu gergin havaya bir son verelim, daha fazla yazmak isteyen yoksa bu konu burada kapansın derim. Yukarıda iki şekilde de bence değerli ve bir kişinin ayağını yerden kesmeye yetecek nitelikte bilgiler var. Hiç yoktan iyidir. Mutlaka birilerinin işine yarayacaktır.
Saygılarımı sunarım.
Batuhan

yazdıklarınız http://www.turkrock.com/ftopic450.html başlığında çok daha mütevazice açılmış olan ve çok daha yararlı bilgi içeren bi başlıkta var zaten yeni şeyler değil bunlar bence ve bu forumdan Hasan Cihat Örter gibi bi şahsiyet bile atıldı 8 yıllık tecrübe falan demiş birisi burdaki çoğu şahsiyet zaten çok kaliteli insanlar ama hiçbirisi bu üslupla konuşmuyo. Biraz daha dikkat lütfen.
Mesajımında kusuruna bakmayın tam olay kapanmışken.

Şu gergin havaya bir son verelim, daha fazla yazmak isteyen yoksa bu konu burada kapansın derim. Yukarıda iki şekilde de bence değerli ve bir kişinin ayağını yerden kesmeye yetecek nitelikte bilgiler var. Hiç yoktan iyidir. Mutlaka birilerinin işine yarayacaktır

batuhan yukarıda yazdığın satırlara katılmakla beraber şunuda söylemek isterim bu forumda bulunan bilgilerin hiç birinde Hata yoktur!!!!sadece anlatım ve metod tarzı farklılıkları vardır bence bu tek yaklaşımdan çok daha iyi oldu herkes anlayacağı şekilde kullanır forumu
Benim moralimi bozan şey ozanın çok sert ve çirkin bir üslupla suçlama atmasıdır :!: burası gerçekten çok rabet gören bir forum olduğuna göre forum moderatörlerinin üyelerle daha iyi diyalog kurmaları kanısındayım
zaten bu başlığı açmamın temel nedeni PAYLAŞMAKTI!!HİÇ KİMSE İNSANLARA YANLIŞ BİLGİLER VERMEK İSTEMEZ!zaten konularda nerdeyse her kesime hitap edecek şekilde oldu yani insanların anlamak için çeşitli seçenekleri oldu daha niye uzuyo anlamadım
yukarıdada aptal aptal şeyler yazan arkadaşım umutunda ağzının payı verilmiştir ben megalomanyak değilim kendimle öğünmeyide hiç sevmem
lanet olsunki konu herkesin kışkırtıcı konuşmalarıyla karıştı
yine diyorum ozan arkadaşım konuya yorum ve kritik yapabilir ama yazısını düzenlemesini öneriyorum sence yukarıda hoş terimler geçiyomu
BATUHAN

Objektif düşünmeye çalışıyorum, Ozanın söylediği hiç bir şeyi seninkinden çirkin göremiyorum. En azından "aptal aptal şeyler yazmışsın" dememiş senin gibi değil mi? Alınmaman için ise büyük bir çaba sarfetmiş.

Bilgiler yanlış demiyr kimse, ben de iki şekilde bilgi verilmesinden memnun oldum. Ama okuduğumuzu iyi anlayalım, Ozanın dediği şu:

Cash arkadaşımızın kullandığı terminoloji ve öğretim metodu yanlıştır.

Bak bilgiler yanlış değil, söylediklerin doğru, ama sadece senin bildiğini gösteriyor, birine bunu nasıl öğreneceğini göstermiyor. Sen sadece bildiğini dökmüşsün ortaya. Terminolojinin de yalış olduğunu ben söylemiştim "jazz terimleri" vs. gibi bir terminoloji yoktur, bunların hepsi genel müzik terimleridir. Bunu tartışmıştık daha önce. Bu aynı, cazla alakası olmayan kişilerin altere akorlara "Caz akorları" demesi gibi yanlış bir davranış. "Bana biraz caz akoru gösterin" diyen biri yanlış terminoloji kullanıyordur. Terminoloji ile Bilgi yi ayıralım. Bildiklerinin doğru olduğunu görüyoruz. Ancak kullandığın dil yanlış. Ve, bu şekilde bir terminoloji ile profesyonller tarafından ciddiye alınmak imkansızdır. Böyle bir okula başvuracak olunsa, hiç bir şekilde derdini anlatamazsın bu kişilere. Bu evrensel bir dil biraz. Bunu korumak için hassas olmamı anlayışla karşılayacağını umarım.

Neden bu kadar sinirlendiğini ben anlayamıyorum, biraz sakin olmanı tavsiye ederim. Daha fazla uzamamasını umuyorum.
Teşekkürler.

bakın arkadaşlar;
ben konya selçuk üniversitesinin iletişim fakültesi radyo,sinema,televizyon bölümünün son sınıfında okuyan azda olsa klasik gitar çalan biriyim
şunu sizlere belirtmek isterim;
bir kişinin senelerce deneyim içinde bulunan bir gitarist olması yada çok iyi müzisyenlerin tornasından geçen çok iyi hocaların ders verdiği lüks bir okulda okuması hiç önemli değildir
yetenek kişinin kendi içinde barınır ve gelişir!!
daha müzik hayatınız boyunca bir sürü müzik yaklaşımı ve terminolojiler göreceksiniz ve bu yaklaşımlara saygı göstererek içinden sizin yaklaşımınıza uygun olan bir sürü yeni bilgiyi sömüreceksiniz çekememezlik ve olgunluğu biraz daha aşınca nedemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız daha sakin ve iyi diyaloglar kurmanız temennisi ile
sevgilerimi sunarım

daha önceki yazılarımdan ve şimdiki yazdığım yazılarımdan her türlü fikre açık,saygılı ve gerektiğinde bunları lugatıma katan biri olduğumu inşallah
anlamışsınızdır ama yaptığınız profösyönelce yaklaşımdan ve öneriden dolayı saygılarımı sunarım mesaj alınmıştır :?

yalnız şu dikkatimi çekti yukarda do majör üzerinden tüm armoninin anlatılmasının yalnışlığından bahsedilmiş tamamen katılıyorum ve çok doğru :!: :!: ama müzisyen arkadaşımız sadece do majörün armonisini anlatmış:!: galiba sen tüm armoninin do majör üzerinden anlatıldığını düşünerek yanlış anlamışsın 🙂

Masteroffurby, sadece do majorün armonisini anlatmamış. eğer öyle olsaydı, yazdıklarını 12 anahtar için tekrarlamak zorunda kalacaktı. Do major üzerinden modal armoni anlatmaya kalktığı için tepki gösterdim. Cash arkadaşım, ben sadece do majörü anlatıyorum diyorsa, lafım yok, ama bu da cazcının işine gelmez. Caz doğaçlama tabanlı bir müziktir, ve doğaçlama yapabilmek için kulak eğitimi gerekir. Bu eğitimin de en temel parçası aralıklardır. Kağıt üzerinde göstermeyle olamıyor yani.

Ayrıca, iyi müzisyenlerle çalışmak pek mühim değildir demişsin, bu fikrine katılamayacağım. Ben müziğe okulla başlamadım, aksine bu okula girebilmek için 7-8 yıllık müzik çalışmalarımın yanısıra, son 1.5 yıl gecemi gündüzümü verdim. Bir şey yeşerdiyse bu dönemde yeşermiştir. Gelişecekse bundan sonra gelişecektir. Bu işi en iyi yapanların diliyle gelişecektir, yöntemleriyle gelişecektir. Evrensel, her adanmış müzisyenin her ülkede anlayacağı bir dili koparıp yerine çok daha kısıtlı bir dili kullanarak bu kişilerden yardım zaten alınamaz. Bu sokak başında bulunan gitar hocasının sizi mezun etmesinden farklı bir şeydir. Akademik ortam, sen de iyi bilirsin ki(radyo sinema televizyon okuyorsun madem, okulunuz nasıl bilmiyorum) gitar kursu değildir. Herhangi bir kurs da değildir.

Terminolojide aynı fikirde olmamıza sevindim, sevgilerimi sunarım.
Batuhan

evet ben sadece domajörü anlattım yazılarımda :!: :!: bunu anladığın için sağol ve aralara şunu üç yada 4 kez ekledim okuduysan devamı gelecektir lütfen ilgileniyosanız irtibat kurun :!: diye şu ana kadar 4 arkadaş irtibat kurdu dilimin yettiğince bi şeyler anlatmak istedim ama buraya ek olarak daha nice bilgileri eklemek ve tüm armoniyi anlatmak isterim ortak bir dil oluşturmaya çalışıyoruz aralık konusuna gelince bireysel anlatımla dahada iyi anlatılır tabiiki(solfej ve karşılaştırma yolu ile)
ama kağıt üzerinde bu kadar olacağı kanısındayım ortaya konulan bilgiler zaten bir aceminin ayağını yerden kesecek niteliktedirler ama yine diyorum bunlar daha çok basit ve başlangıç konuları müzik bunla sınırlandırılamaz 🙂 zaten bu konuları BEN müzikle uğraşıyorum diyen herkes bilmek zorundadır
saygılarımı sunarım

Sadece do majörü anlatıyordum diyorsan ben artık bir şey diyemem. 🙂
Neden birine do majörü anlatasın ki? Hepsini bulmanın yöntemini göster, hepsini bulsun daha az efor. Her neyse amacın bu idiyse, bu caz metodu olmaz, çünkü bir cazcı doğaçlamasını 12 keyde de yapabilmelidir hiç düşünmeden. do imiş, sol imiş, si bemol imiş farketmez. Bunun metodolojisinin farklı olduğunu belirtiyordum ben de.

Ama dediğim gibi, do majörü gösteriyordum sadece diyorsan anlatma yöntemin doğrudur(ama caz öğrenmek isteyen birine do majörü anlatmak yanlıştır).
Sanırım herkes anlaştı. 🙂

evvet herkes anlaştı ama ekliyim adının jazz terminolojisi olması doğru çünkü daha devamı gelecek şu an dinlenme molası 😀 giriş yapmak ve izleyici kitlesine göz aşinalığı yapması için do major'ü anlattım (açıklama jazz çalmak için bu metodlar kesinlikle yetersizdir bu bilgiler lise yıllarınızda işlediğiniz müzik konularının açılmış ve daha genişletilmiş halidir 😉 ) şu an bi süre mola istiyorum 8Odevam başlığı armoniye devam ve solo metodları olacaktır!!!!!!

Geri