Ses Bankası

klasik gitar için faydalı olsada bence malesef elektro gitar için bir anlamı yok bu ses dosyalarının. kimi clean kimi distortionlu kullanılan efektler manyetik pozisyonları vs vs... o kadar çok farkettiriyorki. mesela bende soloist var burdaki kaydı dinledim alakası yok. rr1 de çaldım (köprü manyetiğinde) tonlar sl1 ile aynı denebilir ama burdaki kayıtta dağlar kadar fark var (distortion farkından dolayı)

Bencede.
Bir kere amfiden amfiye fark var.Kayıt stüdyolarındaki monitörleri ele alalım.Sesleri en flat şekilde vermelerine karşın,her markanın,modelin verdiği ses farklıdır bildiğim kadarıyla.Ayrıca dinlediğimiz speaker,kulaklık da cabası.
Fikir işte :?

Hiçbir işe yaramıyor diyemeyiz. Gerekli bilgi verildiğinde (Hangi amfiyle, hangi manyetikte, hangi pozisyonda kaydedildiği vs..) en azından biraz yardımcı olucaktır.
En ufak bir fikrin yinede yardımcı olduğunu düşünüyorum.
En azından ben burda bir Gibson Clean'i dinledim ve hiç bir Gibson'dan o tonun çıkıcağıını düşünmezdim. Bu da bir fikirdir.

Gerci anfi yada effekt faktörü ne kadar gitarin
soundunu etkilesede yinede bir fikirdir ve bence
sayfalarca kelimeden daha fazla etkili. Sonucta
bir sesi ve karakterini kelimelerlen tarif etmek
ne kadar mümkün tartisilir.
Ama sonuc olarak bana bayagi yardimci oldular.
Yalniz ibanezlerin soundlarini maalesef kendimde
bulamadim, mesala rg1570 yada 2570. Eger aramizda
bu gitarlara sahip olanlar varsa buraya ufak ses örnekleri
koymalarini rica ediyorum. Bu arada Cortta son zamanlarda
cok SIK bu forumda anilir oldu, belki rastansaga da bu konuda
bir atilim yapar.

Roth-Azad demiş ki:
Hiçbir işe yaramıyor diyemeyiz. Gerekli bilgi verildiğinde (Hangi amfiyle, hangi manyetikte, hangi pozisyonda kaydedildiği vs..)

evet doğru söylüyosun ama hani gerekli bilgiler nerede??
tabiki gerekli bilgiler olduğunda çok çok işe yarar.

mesela arkadaş güzel değinmiş falanca gitarda ben o tonları elde edemedim diye.
gayet normal ve doğal.
zaten buradaki ses dosyaları ancak karşılaştırma yapabilmek için konur. yani o gitarı alacağım sonrada aynı tonu elde edeceğim yok böyle birşey.
velakin karşılaştırma yapabilmek için de gitarların aynı sistemde hatta aynı kişinin gitarları test etmesi gerekli. tuşeler bile aynı olmalı. mesela seymour duncanın ses dosyaları gibi.

neyse sonuç olarak isteyen faydalanır (yani faydalandığını sanır). ama ben kendi tecrübelerimle konuşayım jackson alacak arkadaşlar buradaki ses dosyalarına hiç bakmasınlar.

Hacımm ellerine sağlık çok kral olmuş keşke biraz da ibanez tonları olsaymış süper olurdu bea!

ya şimdi effect ve ampli faktörü var diye kimse bu adamın yaptığı kıyağı eleştirmeye kalmasın çok ayıp olur!
illa da etkiler diyosanız (ki doğru) gidip bütün marka marka kategoriye ayırıp piyasanın gitarlarının clean ve distortion(stack) tonları çalıp siz kaydedin bizden önünüzde reverans yapalım!!!

Merhaba ses bankasina iki tane gibson, esp, music man, ibanez, brian moore ve takamine tonlari ekledim.
Eger karsiniza bir flash gelirse ve almancaysa sakin soka ugrayip kapamayin ve HÖREN yazan kisma tiklayin.

Bol bol eglenceler

http://video.google.com/videosearch?q=Raulin+de+los+Bosques

Fender Telecaster Mexico vs Fernandes Strat Japan
Epiphone 'Les Paul Standard' Test
ARIA FA-80 Hollow Electric Test
Edwards LP90-LTS - '59 Les Paul' Replica - Test
Roland GR-09 Guitar Synth
Edwards LP90-LTS - '59 Les Paul' Replica - Test 2
Guitar Synthesizer Soloing E-Blues Improvisation
Fender Telecaster vs Fernandes Strat - Distorted Sounds
A-minor Blues (Epi Paula vs Aria FA-80 vs Fernandes Strat)

Geri