emresumer demiş ki:
Ben de şeyi sorayım .. Benim sesim çok kotu.. 🙂 ..
Yani şimdiye kadar hiç şarkı falan söylemedim.. 1 senedir falan gitar çalıyorum işte son zamanlarda şarkı çalışırken sadece mırıldandım gibi okadar.. Bu kadar kötü bir sesle gitsem hocaya.. biraz düzene sokabilir mi? Yani hiç değilse söylediğim şarkı biraz anlaşılır hale gelir mi? 🙂 .. Hobi amaçlı ilgileniyorum zaten .. yaş 23 bu arada.. Bu tür işler için geç kaldım farkındayım.. 🙂
Valla "emresumer'' aslında benim bildiğim bu iş birazda yaş ile ilgili.Yani 23 yaşından sonra nederece bir katkısı olur bilemem açıkcası...Çünkü hep bahsediyoruz ya ''piyano-eğitmen'' gerekli diye...Bunun dışında birde vücudun buna elverişli olması lazım...Çünkü ''ses teli'' dediğimiz şey aslında iki tane kas.Özellikle ergenlik döneminden sonra alınan eğitim çok farklı...
Amatör olarak ilgilenicem demişsin ben bu şekilde devam et derim çünkü bu iş amatörce olucak bir iş değil...Sonuçta bunun için zaman ve para harcaman lazım...İyi bir eğitmenden alıcağın şan dersinin fiyatı ciddi anlamda pahalıdır...Saat üzerinden ücretlendirilir.Bunun dışında haftada en az 2 hatta 3 ders gereklidir...Bu dersler kimi zaman 20 dakika olur kimi zaman o günkü kondisyona göre 1 buçuk saate çıkabilir.Kondisyon diyorum çünkü ''şan'' dersi ciddi anlamda kondisyon gerektiren bir derstir.
Örneğin ses rengin '' tenor'' ise belkide ekstra enerji sarfetmen gereklidir...Tenor ses çıkartmak biraz güç ister...
Ders öncesi yediğin yemekten tutta ders sonrası o yorgunluk...(mesela ben sağlam bir dersten sonra hemen pasta olayına girerdim çünkü vücut şeker istiyor)Diyafram kullanmak gereklidir çünkü.
Yani bunları anlatmamın sebebi şu...Ses eğitimi bana göre amatörce olucak birşey değil ciddi anlamda birşeylerden fedakarlık etmek gerekli ha birde zaman unsuru var...Yani 1 ay ders alıyım yada 6 ay ders alıyım diye bir şey yok...Bir anda olucak birşey değil,çok uzun zaman gerektiren bir olay.
SES EÐİTİMİNİN SONU YOKTUR...
Daha öncedende bahsettiğim gibi yapılan egezersizler-çalışmaların sonu gelmez...
Yinede başarılar diliyorum.taklit et(bu çok önemli),ayna karşısına geç, en azından küçük egzersizler yapmanı tavsiye ederim...