Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Enstrüman ya da mikrofon girişine expression pedal bağlayamazsınız. Ses kartının arkasında exp girişi var ise ya oradan, midi girişi var ise expression pedal girişi olan bir midi pedal ile bağlayabilirsiniz.
Ses kartının 1. girişine gitarı, 2 . girişine de pedalı bağlarsan olmaz. Gitara (Ya da herhangi bir enstrümana) takığın kablonun diğer ucunu pedalın inputuna takın. Daha sonra pedalın outputuna bir kablo takıp diğer ucunu da ses arayüzünüzün (Ses kartınız) enstruman girişine takın. Böylece pedalı enstrümanınız üzerinde kullanabilirsiniz.
Şakası bir yana bir sorum olacak benim. Reverb pedalını gitar + pedal + ses kartı şeklinde bağlayınca kötü bir ses elde edebildim. Bana lazım olan şey çok giriş çıkışlı bir ses kartı mı yoksa load box mı? Ses kartını yükseltsem gitar + ses kartı in + ses kartı out + pedal in + pedal out + ses kartı in şeklinde kullabilir miyim?
Şakası bir yana bir sorum olacak benim. Reverb pedalını gitar + pedal + ses kartı şeklinde bağlayınca kötü bir ses elde edebildim. Bana lazım olan şey çok giriş çıkışlı bir ses kartı mı yoksa load box mı? Ses kartını yükseltsem gitar + ses kartı in + ses kartı out + pedal in + pedal out + ses kartı in şeklinde kullabilir miyim?
Sorumu anlayamadınız galiba daw üzerinden amfi + cab var zaten. Reverbü amfideki fx loop mantığında bağlamak istiyorum. Reverblü ses amfi simülatörüne gidiyor şuan, ben amfi+kabinden gelen sese pedal üzerinden reverb eklemek istiyorum.
Sorumu anlayamadınız galiba daw üzerinden amfi + cab var zaten. Reverbü amfideki fx loop mantığında bağlamak istiyorum. Reverblü ses amfi simülatörüne gidiyor şuan, ben amfi+kabinden gelen sese pedal üzerinden reverb eklemek istiyorum.
Ses kartınızda fazladan çıkış var mı? Output 3-4 gibi. Sen reverbü amfi + kabin simülasyonundan sonra analog şekilde eklemek istiyorsun. Bunu yapabilmek için ses kartında ayrı bir çıkış olmalı ve o çıkışı pedala göndermeden önce bir reamp box kullanman gerekiyor. Çünkü pedal enstrüman seviyesi bekliyor, ses kartının çıkışı ise line seviyesinde. Pedaldan gelen sinyali de tekrar ses kartının bir girişine alıp DAW içinde işleyebilirsin. Bu şekilde amfi FX loop’u gibi zincir oluşturabilirsin.
Enstrüman -> pedal/proc/-> seskartı şeklinde bağlanır. DAW için midi pedalları var ama o sizin sç,öylediğiniz ile alakasız. Bu kadar basit bir bilgiyi de her yerde bulabilirdiniz, amacınız gırgır yapmak mı onu çözemedim...
"Sorumu anlayamadınız galiba daw üzerinden amfi + cab var zaten. Reverbü amfideki fx loop mantığında bağlamak istiyorum. Reverblü ses amfi simülatörüne gidiyor şuan, ben amfi+kabinden gelen sese pedal üzerinden reverb eklemek istiyorum."
Gitar → [Amp Sim] → [Cab IR] → [AUX Send] → [Reverb] → Ana Çıkış