E-MU. Sinyal ve gürültü oranları 117 desibel (SNR), Class A sınıfı Preampları, Total Harmonic Distortion + Noise 100 db, Dinamik alan genişliği 117 desibel.
vb teknik ayrıntılarda daha yüksek veriler veriyor, düz mantık olarak, E-MU'nun kullandığı preamp, chip vb devrelerin daha kaliteli olduğunu gösterir, zaten ben bunu satın almadan önce de ses mühendisi bir arkadaşım ''hangisinin sinyal gürültü oranı için verdiği değer daha yüksekse onu al'' demişti, ben de o ara bu kartı Presonusun bir modeli ile M-Audionun fast track 2 si ile karşılaştırmıştım o nedenle E-Mu yu seçmiştim.
Ama eğer bize 90 desibel SNR yetiyorsa bunu 95'e çıkarmak da gerçek dünya koşullarında gereksiz olabilir, zira insan kulağının sınırları bu desibel seviyesindeki algısı açısından iyi bir sonuç mu verir kötü mü, kişiden kişiye değişir de diyebiliriz.
Sonuç olarak teknik anlamda E-Mu daki bileşenler bu sınırları diğer kartlara göre zorluyor mu evet, daha iyi değerleri var mı evet.
Peki bu cihazları bu değerleri vereceği son limitlerde mi kullanıyoruz, hayır.
En basit örnek olarak preampı sona dayayıp kullanabiliyor muyuz, kesinlikle hayır, belli bir seviyeden sonra zaten o işlem tonu bozmaktan başka bir işe yaramıyor, özellikle güzel bir Clean ton için yarı konumundan daha aşağı kıstığım zamanları bilirim.
Roland'ı ben aliminyum kasasından dolayı E-Mu'dan daha çok seviyorum, E-Mu nun plastik olması bir şey değiştiriyor mu derseniz tabi ki hayır sonuçta masamda sabit duruyor, yani bu benim kişisel renkle ve zevkler durumum, bana cihazın dokunarak veya görerek verdiği keyfile alakalı, PC sistemimdeki E-MU kartım bugün bozulsa yine aynısını alır mıyım, evet.
Eğer IOS desteği olsaydı zaten Roland Duo Capture'u da almama gerek kalmazdı, onu da irig mi, apogee jam 96k mı ios destekli ses kartı mı diye düşünürken seçtim çünkü irig veya apogee alsaydım, midi klavye ile bağlama şansım, kondenser mikrofon bağlama şansım ve referans monitör bağlama şansım olmayacaktı, o nedenle de Duo EX aldım, pille de çalışabildiği için, ipad i alıp bir yere götürdüğümde processor olarak da kullanabiliyorum.
O yüzden ben tecnocom nickli arkadaşa bu konu üzerinde biraz daha düşünmesini öneririm, şimdi olmasa bile bundan 1-2 yıl hatta 4-5 yıl sonra da, ipad tabletler o zamanlar daha da ucuzlamışken(özellikle ikinci elde), bunu processor niyetine alıp almak istemeyeceğini bilemeyiz, ya da bir yerden hediye gelir belli olmaz, ben de bu ses kartı ve evde müzik yapma işlerine girerken aklımda hiç ipad yoktu, hatta o zamanlar ipad var mıydı onu da hatırlamıyorum ama özellikle şu bias fx ve axe fx gibi aşırı pahalı processor karşılaştırma videolarını görünce, insan gerçekten ios ortamında da bunun keyfini ve taşıma rahatlığını da kullanmak istiyor. Ton yazmak ios tarafında biraz daha kolay gibi de geliyor. Gerçi yakında PC sürümü de çıkacak, o kadar pratik olup aynı tonları verecekse yine iyi tabi ama, sağa sola pc taşınmıyor, o biraz sıkıntılı, inanın pod hd 500x i de dışarı taşımıyorum.