Önerebileceğiniz iyi pluginler var mı? Aradığım daha çok cızırtısız solo lead tonu. DolayısıylaBahsettiğiniz şekilde kullanıyorum uzun süredir. Amfimi sattım pluginler ile çalıyorum 2 senedir. Fark edilir bi gecikme yaşamadım hiç
Neural DSP pluginlerini kullanıyorum ben York audio IR larıyla beraber.Önerebileceğiniz iyi pluginler var mı? Aradığım daha çok cızırtısız solo lead tonu. Dolayısıyla
compressor overdrive delay reverb equalizer gibi efektler,
marshall/soldano/diesel amfi modellemeleri
ve bunlarla iyi gidecek IR pluginleri.
en iyisi (kolay & hızlı) o mu?DAW kullanımı açısından rehber için YouTube. Her DAW farklı. Benim kullandığım mesela Mixbus, daha başka kullanana rastlamadım çevremde.
Forumdaki başyapıt tavsiyelerden biri bu ... 🙂Ücretsiz Cakewalk ile başla işte, daha ne istediğini bilmeden para yatırmak saçma.
Zamanında alırken çok araştırmıştım. Özellikle behringer umc204hd ile focusrite solo ve 2i2 modelleri arasında kaldığımı hatırlıyorum. İzlediğim videolarda behringer daha parlak-tizli (bright) ses veriyordu, focusrite ise ortalama (warm) bir ton veriyordu. İkisi arasında çok fark var gibi gelmedi ama hangisi güzel dersen focusrite tonu bence %10 civarı daha iyi. Bir YouTuber da hatta gürültü ve gecikmelerini karşılaştırıyordu; öyle de çok fark yoktu hatta behringer umc204 1db kadar daha az gürültü oluşturuyordu. Ayrıca UMC202HD modelinde direct monitoring varken UMC204HD modelinde yok, önceden farketmedim, belki onu alsaydım gecikme problemim az olurdu. UMC202HD, Focusrite 2i2'ye çok benziyor, çok daha ucuz.Selam. Ben kayıt almakla uğraşmak istemeyen evde kendi halimde canlı çalmak isteyen biriyim. Behringer umc22 ses kartı ile bias fx 2 kullanıyorum backing track falan çalıyorum genelde. Biliyorum bu markaya karşı forumda bir antipati var ama bana ses kartının performansı fena değil gibi geliyor. Ses kartları ile ilgili biraz araştırıp karşılaştırma videoları falan izledim. Merak ettiğim konu şu: focusrite solo gen3 24bit 192khz karta geçiş yapsam latency, quality ve noise olarak canlı çalarken hangi değerler ne kadar fark edecek. Noise oranlarına baktığımda behringer rakiplerine göre kötü değil hatta bazı daha pahalı kartlardan daha iyi ortalama noise değerleri veriyor. Latency konusunda 256 sample ile 5.3 ms gösteriyor bias fx ve çalarken rahatsız etmiyor. Focusrite örneğin 2-3 ms ile daha iyi bir latency deneyimi yaşatır mı bilemiyorum ya da bias fx de ses ayarlarından 24bit 192 khz ayarlanabilir mi kalite hissinde ne kadar fark olur bilemiyorum. Örneğin noise %10 gibi fark edecek, latency 1-2 ms azalacak ve ses kalitesi %10 artacaksa boşuna geçiş yapmayayım diyorum. Bu kartı alıp almama konusunda kararsız kalıyorum ve sizlerden yardım bekliyorum. Teşekkürler.
Hazır konusu açılmışken, 32 bit kartlar sizce anlamlı bir fark yaratıyor mu ?Yok, bu adamın eleştirileri iyi ama gitar için baz alınamazlar. O gösterdiğiniz ilk yerde mikrofondan bahsediyor, enstrüman girişi ise apayrı bir konsept. 8:23'deki de kulaklık çıkışının ne kadar gürültülü olduğu. Bu adamın testleri güzel kaynaklar ama enstrüman ile ilgili değiller, gitarla ilgili bir şey yok kanalında.
PreSonus AudioBox da en kötü ses kartlarından biri bu arada. O tablolardaki ses kartlarının hepsi giriş seviyesi ürünler zaten. Ayrıca Midas preamp, AIR preamp, bunlar temel olarak mikrofonla ilgili şeyler.
Gecikme de DAW'da görünenle ölçülmez yazdığım gibi, ama gösterdiğim programla ölçersiniz gerçek gecikmeyi görebiliriz.
UMC22'nin kötü yanı 16bit olması.
@GERGE ilginize teşekkürler hocam. Bendeki model UM2 değil midas preamli olan UMC22 modeli yani en düşük modeli değil. Driver konusunda gelince kendi driveri var internetten biraz araştırınca bulunabiliyor ve asio4all driverina göre daha başarılı, bias fx de driver olarak behringeri seçebiliyorum. @SoloLead hocam ile aynı değerleri görüyorum ve gecikme rahatsız etmiyor. Mesela high-gain olan bazı tonlarda evet noise alıyorum ama bazılarından da hiç almıyorum o durum presete göre değişiyor tahminim. Bu noise olayını ise tam olarak anlamıyorum cidden. Mesela buradaki karşılaştırmada bir çok bilindik ses kartını xciddi detaylı inceleyerek hepsinin sayısal verilerini karşılaştırmalı olarak göstermişler.
Özellikle dakika 3:50 ve 8:23 e bakmanızı tavsiye ederim. Bu karşılaştırmalara göre UMC22 ise kötü durmuyor hatta fiyatına göre ciddi iyi bir performans vermiş gibi, Presonus Audiobox'dan daha iyi görünüyor değerleri. Scarlett gen3 daha iyi tabi ama aradaki farka değecek mi benim merak ettiğim o aslında. Scarlett in sesi daha berrak AIR özelliği çok iyi ve bunu çok net gösteren video karşılaştırmaları var, noise gecikme ve ses kalitesi farkına değer mi ondan emin olamıyorum 🙂