Ses Kartı Önerisi

Selamlar. Elektro Gitar icra ve kayıtlarında kullanmak üzere ses kartı arayışındayım. Halihazırda focusrite gen1 kullanıyorum. Çoğunlukla neural DSP pulg-inleri kullanıyorum. Ses kartının gainini 0'da tutmama rağmen amfi gaini açtıkça ya da ambiyans efektleri kullanınca epey bir cızırtı yapmaya başlıyor. Sorunu ses kartımın çok eski bir model olmasına bağlıyorum.

SSL2 Mk2, UAD Volt ya da focusrite scarlett gen4 tarzı güncel bir kart alırsam bu sıkıntıdan kurtulur muyum ve hangi kartı önerirsiniz?

Son düzenleme:
farklı kartları karşılaştırıp önerecek kadar ilgi ve bilgi alanım değil ama geçenlerde imac için Motu M2 aldım çok memnunum... fiyatı da kasım tantanası ile bu aralar makul

Axe io solo kullanıyorum, indirimde bulursanız tavsiye ederim.
Bana tek giriş yeter aslında axe io one sanırım daha güncel bir cihaz ve fiyat olarak da daha uygun. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bir de bu cihazlarda amp out çıkışı varmış. Bu çıkış direkt olarak amfinin inputuna mı giriliyor. Öyleyse esprisi nedir acaba?

Axe io one kullanmadım ama preampları belki bir tık daha az kalitelidir. Onun dışında yeterli bir cihaz gibi duruyor kağıt üstünde.

Madem kompakt tek giriş birşeyler lazım, ben olsam audient evo 4 ü incelerdim. Şu an amazonda çok güzel fiyatı var. Audient epey kaliteli preamplar kullanıyor.

dümdüz mikrofonlamak icin arıyorum bende, ucuz yollu 3-5 k arası preamp önemli diyorlar , mic shure sm57 ne önerirsiniz arkadaşlar ben cok uzağım ses kartlarına , maudio solo sipariş etmiştim iptal ettim geri gönderdim , audiobox 2 denemek istedim pek iyi değilmiş preamp kısmı o yüzden arayıştayım hala

Sorun muhtemelen ses kartının headroom yetersizliginden kaynaklaniyor. Gitarin manyetikleri yüksek çıkışlıysa (ses sinyalinin voltaji yüksekse), ses kartının headroomunu aşıyordur ve clip oluşuyordur. Efektlerle bu daha belirgin hale geliyordur.O yazdığın ses kartlarindan ssl2 mk2 : 15, digereri 12 dBu headruma sahip. id4 mk2 de 12 dBu. Yeterli olabilir ama özellikler aktif manyetik kullananlardan ses kartı önerisi alabilirsin

Ben size genel bi soru Sorucam ses kartının gainini herkes sifirda mi kullanıyor bu normal mi? Ben düşük çıkışlı manyetikler varken saat 12 düzeyinde yüksek çıkışlı manyetikler varken saat 9 seviyesinde kullanıyorum hata mı yapıyorum.

Ben size genel bi soru Sorucam ses kartının gainini herkes sifirda mi kullanıyor bu normal mi? Ben düşük çıkışlı manyetikler varken saat 12 düzeyinde yüksek çıkışlı manyetikler varken saat 9 seviyesinde kullanıyorum hata mı yapıyorum.
Sinyal peak (tepe) seviyesi -12 dB ile -6 dB seviyesi arası ideal çok yuksek olursa clip, düşük olursa ton kaybı olur. Bunu daw (input monitoring) ya da ses kartı sayacından kontrol edebilirsin

Son düzenleme:
Sorun muhtemelen ses kartının headroom yetersizliginden kaynaklaniyor. Gitarin manyetikleri yüksek çıkışlıysa (ses sinyalinin voltaji yüksekse), ses kartının headroomunu aşıyordur ve clip oluşuyordur. Efektlerle bu daha belirgin hale geliyordur.O yazdığın ses kartlarindan ssl2 mk2 : 15, digereri 12 dBu headruma sahip. id4 mk2 de 12 dBu. Yeterli olabilir ama özellikler aktif manyetik kullananlardan ses kartı önerisi alabilirsin
Yanıtınız için teşekkürler. Kullandığım manyetikler pasif aslında. Seymour duncan jb diğer gitarımda da dimarzio tone zone var. Ses kartının input gaini sıfırda olmasına rağmen bazen renk kırmızıya dönüyor. Mesele dediğiniz gibi ise hala ssl2 mantıklı duruyor gibi

Aslinda headroomla doğrudan alakası yok, pluginle direkt cozulebilen bir sey. Örneğin neural dsp kullanıyorsun input ve output giris çıkışı belirledigi icin input sinyali aslinda gainini de kisiyor bu yuzden gitara gore ayar yapilabilir. Örneğin ben crunch kafaya girip inputu eksi 10 output 0da biraktigim zaman clean kafa uzerine yuzde 10-20 overdrive acmisim gibi oluyor. Les paul ve strat var. Les pauldeyken manyetik çıkış ve cleande gain yüksek diye bu şekilde ayarliyoru, stratta da farkli ayarliyorum. M audio air 6 kullaniyorum auident id4 daha iyi bile olabilir teknik özelliklerine bakmadim.

Aslinda headroomla doğrudan alakası yok, pluginle direkt cozulebilen bir sey. Örneğin neural dsp kullanıyorsun input ve output giris çıkışı belirledigi icin input sinyali aslinda gainini de kisiyor bu yuzden gitara gore ayar yapilabilir. Örneğin ben crunch kafaya girip inputu eksi 10 output 0da biraktigim zaman clean kafa uzerine yuzde 10-20 overdrive acmisim gibi oluyor. Les paul ve strat var. Les pauldeyken manyetik çıkış ve cleande gain yüksek diye bu şekilde ayarliyoru, stratta da farkli ayarliyorum. M audio air 6 kullaniyorum auident id4 daha iyi bile olabilir teknik özelliklerine bakmadim.
Scarlett solo gen 1 in sorunu düşük kaliteli DI giriş devresidir, headroom ve noise problemi bu yüzden çıkar. Neural dsp input slider ses kartının fiziksel giriş headroomunu artırmaz sadece gelen sinyali dijital olarak azaltır. Kartın kendi dip gürültüsü plugin öncesinde zaten oluşur. Dikkat edersen ses kartının gainini sıfıra indirsem bile cızırtı oluyor diyor. Neural dsp dip gürültüyü ortadan kaldırmaz sinyal+dip gürültü seviyesini birlikte azaltır ve sadece sesin genel seviyesini düşürür.

Scarlett solo gen 1 in sorunu düşük kaliteli DI giriş devresidir, headroom ve noise problemi bu yüzden çıkar. Neural dsp input slider ses kartının fiziksel giriş headroomunu artırmaz sadece gelen sinyali dijital olarak azaltır. Kartın kendi dip gürültüsü plugin öncesinde zaten oluşur. Dikkat edersen ses kartının gainini sıfıra indirsem bile cızırtı oluyor diyor. Neural dsp dip gürültüyü ortadan kaldırmaz sinyal+dip gürültü seviyesini birlikte azaltır ve sadece sesin genel seviyesini düşürür.
Cızırtı muhabbetini görmedim. Direkt karttan o zaman. Ben m audio air kullaniyorum dedim baya süredir götürüyor ama yüksek driveda cok fazla kirlilik var sanki gate yokmus gibi, dip ses gibi değil amfide yüksek drivedayken bile tellerden fazla parazit gelmez ya, dokundugunda çaldığımda temiz calmiyormuş gibi hissiyat ve kirlilik oluyor, bu amfideyken olmuyor. DAW'a procesor bağlayınca da prosesorle çalınca da o kadar olmuyor. Bu karttan mı plugin doğasindan mı yoksa sample rate ayarlarindan mi

Cızırtı muhabbetini görmedim. Direkt karttan o zaman. Ben m audio air kullaniyorum dedim baya süredir götürüyor ama yüksek driveda cok fazla kirlilik var sanki gate yokmus gibi, dip ses gibi değil amfide yüksek drivedayken bile tellerden fazla parazit gelmez ya, dokundugunda çaldığımda temiz calmiyormuş gibi hissiyat ve kirlilik oluyor, bu amfideyken olmuyor. DAW'a procesor bağlayınca da prosesorle çalınca da o kadar olmuyor. Bu karttan mı plugin doğasindan mı yoksa sample rate ayarlarindan mi
Büyük ihtimalle karttan. Processor bağlayınca olmamasının nedeni processor DI çıkışının ses kartı preampını bypass etmesi olabilir. Gerçek amfiler daha doğal bir frekans cevabına sahip, ses kartının preampı ise dijital zincire uygun bir seviyeye normalize ederken sinyali bozuyor, drive da paraziti büyütüyor.

Geri