Öncelikle equalizer ayarlarınızda acayip bir mid scoop durumu var, buradaki tüm parametreleri flat ayarlamınızı öneririm. Sonrasında ise amplifikatör ön yüzünde aynı şekilde bütün ayarları flat'e çekiyoruz. Input'u -1.3/-2.5 aralığında penalamada cevap kaybı yaşamadığınızı hissettiğiniz optimal bir seviyeye, output'u da parça ile çakışmayacak şekilde düşürüyoruz. -7/-9 dolaylarında tutturacaksınız muhtemelen seviyeyi.
Şimdi ince ayar olayını becerebildiğimce anlatayım;
- EQ bölümüne hiç dokunmayacağız burası flat kalacak, bütün parametreleri önce ampli ön yüzünden kulağımıza düzgün gelecek şekilde ayarlayacağız. EQ segmentiyle en son ve olabildiğince minimal oynayacağız.
- Pedal kullanmıyorum demiştiniz fakat duyumu keskinleştirmek için treble'a yüklenip mid'leri scooplama ihtiyacı duymuşsunuz muhtemelen. Bu işi pedallarla yapacağız mümkün olduğunca. Bunu yaparken unutmayacağınız tek şey pedal üzerindeki drive'ı kısık level'i de dengeli bir şekilde açık tutmak. Ben genelde saat 12 yönünde bırakıyorum level'ı her plugin'de, drive da çoğunlukla saat 9 ile 11 arasında duruyor, 12'yi pek geçmiyorum.
- Kabin bölümünde her iki mikrofonu da -12 civarı ayarlayın, sol taraf için position 0.330, sağ taraf için 0.450 dolaylarında kalsın. Distance da 0 kalsın her iki tarafta.
Buradan sonrası ise sizin neyi nasıl duymak istediğinize göre şekilleniyor olacak, kolay gelsin.