Ses Kartına Girmelik Disto Pedal / Amfi Simülatörü, Ve Ses Kartı Tavsiyesi

Selamlar , son zamanlarda kayıt işlerini kafaya taktım . Bir an önce gitar kaydına başlayıp üstüne davullar ekleyip kendi rifflerimi kaydetmek istiyorum. Ses kartı özellikli prosesör ( Pod HD ) ve ses kartı konusunda kararsız kalmıştım. Prosesörden vazgeçtim ve herkesin kullandığı yolu seçtim . Pod Hd kayıt tecrübesi olan varsa görüşünü dinlemek isterim yine de. Ses kartı alırsam ya sadece pluginlerle ve bias fx ile ya da ses kartına analog pedal setupımı gircem. Analog setupımı girmek daha güzel geldi bana. Ancak bana güzel amfi gibi sağlam drivelar verecek bir pedal lazım. Metal çalıyorum ve öyle fazla versatil bir pedal istemiyorum. Tavsiye istemeden önce bu fikrimin iyi bir fikir olup olmadığını soruyorum size. Bu isteğim yönelik güzel pedal veya amfi simülatörü olarak Sansamp Gt-2 , Mxr 5150 pedallarını duydum. Bu konuda görüşlerinizi almak isterim. Ayrıca aşağıya yazacağım ses kartları arasından bir tavsiyede bulunabilir misiniz? Başka önerisi olan varsa da olur.
Focusrite Scarlett 2i2
Presonus Audiobox 22Vsl ( Bir alt modeli Audiobox Usb nasıldır? )
Steinberg Ur-22
Roland Duo capture ex-22

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Her zaman söylüyorum, gene söyleyeyim🙂
ses kartı alacaksanız en az 4 giriş 4 çıkış alın. Neden sadece dijital VST ile sınırlı kalmak zorunda olasınız? Analog cihazları, External bir prossesör, amfi, modul vb.. Stereo bağlayıp projelerinizde reamping yapabilirsiniz.

ses kartı alacaksanız en az 4 giriş 4 çıkış alın. Neden sadece dijital VST ile sınırlı kalmak zorunda olasınız? Analog cihazları, External bir prossesör, amfi, modul vb.. Stereo bağlayıp projelerinizde reamping yapabilirsiniz
Amacım basit , reamping yapmayacağım , sadece rifflerimi sağlam bir distortion tonuyla analog setupımı bağlayıp kaydetmek istiyorum. Analog setup bağlamaya 2 kanal yetmiyor mu ?

Pedallarınız olduğunu yazmışsınız, ilerde belki POD HD gibi bir prosesör de edinebilirsiniz.
Düşünün şimdi;
  • Gitar > analog Dist > ses kartı input şeklinde bir kayıt yaptınız. Ancak farkettiniz daha sonra ki distortion fazla olmuş, bir kere kaydettikten sonra düzeltmek ve oynama yapabilmeniz imkansız. yeni baştan kayıt yapmak zorundasınız.
Şöyle olursa; istediğiniz bir zaman kaydettiğiniz projedeki analog cihaz tonunuzu-karakterinizi dilediğiniz şekilde değiştirebilir/ düzenleyebilirsiniz.
  • gitar> ses kartı input-1
  • analog Distortion OUT> ses kartı input-2
  • Seskartı Out-3 > anlog distortion IN

Son düzenleme:
Selamlar, Focusrite 2i2 kullanıyorum, tavsiye ederim çok memnunum. M Audio'dan sonra epey fark hissettim.

Epey eski bir kayıt benim için ama aşağı yukarı alacağınız tona en benzeyen ton bu olacak diye koyuyorum.

Bu kayıtta yalnızca Ms Pozitron Shakti var, yani bir Gt-2 muadili, direkt ses kartına gidiyor. Ses kartı da M Audio Mobile-Pre'ydi. İyi iş gördü o zamanlar yalan yok.
Bütçe ne olursa olsun, tavsiye ederim Shakti'yi. Clean seslerini pek beğenmesem de crunch ve hi-gain işlerde çok beğeniyorum.

Selamlar, Focusrite 2i2 kullanıyorum, tavsiye ederim çok memnunum. M Audio'dan sonra epey fark hissettim.

Epey eski bir kayıt benim için ama aşağı yukarı alacağınız tona en benzeyen ton bu olacak diye koyuyorum.

Bu kayıtta yalnızca Ms Pozitron Shakti var, yani bir Gt-2 muadili, direkt ses kartına gidiyor. Ses kartı da M Audio Mobile-Pre'ydi. İyi iş gördü o zamanlar yalan yok.
Bütçe ne olursa olsun, tavsiye ederim Shakti'yi. Clean seslerini pek beğenmesem de crunch ve hi-gain işlerde çok beğeniyorum.

Bu gitarın modeli nedir acaba? Çok tatlı görünüyor nazar değmesin.

Çok teşekkür ederim, sağ olun 🙂
Dh

Shaktiyi de bulması zor gibi...

Dh

Shaktiyi de bulması zor gibi...

Valla Kenan'dan alacağım bir ara sanırım, ben belki satarım, belki kenarda tutarım zor günler için 😀 Joker gibi bir pedal neticede.

Gt-2 de düşünebilirsiniz dediğim gibi.

Çok iş yapan aletler bunlar, özellikle direkt sisteme girme amaçlı tasarlandığı için iyi sonuç veriyor. Ancak üzerinde bir miktar eq ile oynanınca sonuç çok daha şahane -ben özellikle post editing'in en az işin içinde olduğu kaydımı paylaştım, yoksa çok daha güzel şeyler sunabilirim-.

Tesadüfen aynı şeyi durum bölümüne yazmıştım, başlığı gördüm buraya da yazayım ;
Rockfabrik Effects Mind Abuse pedalı doğrudan ses kartına giriyorum, araya bir kabin simülatörü koyup (genelde Mesa) pedalın modern modunda her türlü Metalcore, Djent, Deathcore tonunu alıyorum.

ses kartı alacaksanız en az 4 giriş 4 çıkış alın. Neden sadece dijital VST ile sınırlı kalmak zorunda olasınız? Analog cihazları, External bir prossesör, amfi, modul vb.. Stereo bağlayıp projelerinizde reamping yapabilirsiniz.

Ben şuan aynen bunun sıkıntısını yaşıyorum mesela. Reamp Box aldım. 2 tane hoparlör çıkışı dışında bir çıkışı yok kartımın. Reamp yaparken hoparlörün bir tanesini çıkartıp Reamp Box'a girmek zorunda kalıyorum. Bütçe varsa kesinlikle 4 giriş 4 çıkış alın.

Tesadüfen aynı şeyi durum bölümüne yazmıştım, başlığı gördüm buraya da yazayım ;
Rockfabrik Effects Mind Abuse pedalı doğrudan ses kartına giriyorum, araya bir kabin simülatörü koyup (genelde Mesa) pedalın modern modunda her türlü Metalcore, Djent, Deathcore tonunu alıyorum.
Hocam Cab Clone ' dan memnun musunuz peki ? Amfinizide Cab Clone a bağlayıp amfiyle kayıt aldığınız da oluyor mu? Biraz eleştirilen bir alet sorayım dedim 🙂

Black Star HT-DistX, HT-Metal da deneyebilirsiniz. O pedalların emulated output diye bir çıkışları var, tam sizin istediğiniz iş için düşünülmüş.
Ben eski tip müzik setleri vardır ya, bir kere ona bağladım, normal çıkışından kötü sonuç verdi ama emulated outputtan çok verim aldım.
Kullanım kılavuzunda da pedalın emulated ouput için direkt bilgisayar vs içindir diyor zaten.

Black Star HT-DistX, HT-Metal da deneyebilirsiniz. O pedalların emulated output diye bir çıkışları var, tam sizin istediğiniz iş için düşünülmüş.
Ben eski tip müzik setleri vardır ya, bir kere ona bağladım, normal çıkışından kötü sonuç verdi ama emulated outputtan çok verim aldım.
Kullanım kılavuzunda da pedalın emulated ouput için direkt bilgisayar vs içindir diyor zaten.
Hocam bende Blackstar Ht-5 var ama yakın zamanda satacağım , çok ısınamadım Blackstar sounduna .

Yıllardır hybrid takılıyorum, seskartı+overdrive herkese öneririm. Distortion bilgisayar güzel yapıyor ama sinyali biraz sıkıştırıp daha zengin yollamak, biraz daha bilgisayara değilde amfiye girmiş hissi overdrive pedalıyla olur (sd-1 falanda olur, gerçi ben ts9'la başlayıp bası pek kesmediği için OCD klonundan devam ettim.)

Bir süre sonra ama o minik latency bana battı 🙂 direct input için eski prosesörümü çıkarttım, clean amfi gibi ayarlayıp bütün drivelarımı pedallarımdan aldığım için prosesörün kalite önemi biraz düşüyor (eq kullanmaya amayatkın olmak lazım). Oldukça memnunum, daha iyi prosesör veya seskartına direk girebileceğim head amfi gibi fikirler var kafamda ama hiçbir acele hissetmiyorum.

Bütün drive, pedallardan gelecekse ama pedal stacking/boostlama işine biraz girişmek lazım yani uyumlu 2 pedalı aynı anda çalıştırmak gibi. O zaman işte dolu tınlamaya başlıyorlar yoksa tekbaşına çok az distortion pedalı (hele amfi değilde seskartına girildiğinde) dolgun tınlar bunlarda genelde çok pahalıdır.

Ben mesaj nasıl alıntılanır onu bilmiyorum. (bayağı teknik olarak bilmiyorum, o nedenle alıntılayamıyorum)

markosegueda7819 nicknameli arkdaş için; HT-5 ampli değil mi? Vallahi yalan yok ben de ampli alırken HT serisinin bişeyini denemiştim ve
beğenmemiştim. Series One modelleri güzel ama... Her neyse, HT serisi lambalı distortion pedalını (HT-DistX'ten bahsediyorum) deneyebilirsiniz.

Geri