Merhaba,Gitar ve diğer müzik enstrumanı kayıtları için 2 girişli bir üst düzey ses kartı arıyorum hangisini önerirsiniz?
Merhaba,Gitar ve diğer müzik enstrumanı kayıtları için 2 girişli bir üst düzey ses kartı arıyorum hangisini önerirsiniz?
Ben iki cihazı birebir kıyaslamadım. Ama her iki cihaz hakkında da belirli ölçüde bilgi sahibiyim.Mehmet bey merhaba Apogee duet 2 İpad/Mac modeli ile Babyface pro modeli ile kıyaslama şansı oldu mu?Artı ve dezavantaj açısından nasıl acaba?
Dediğim gibi arada sound olarak fark var. Duet kendine has tınısı ve rengi olan bir cihaz. Ayrıca biraz daha sert bir sounda sahip diyebilirim. Babyface Pro Fs ise daha yumuşak ve transparan bir sese sahip. Zaten RME'nin sound olarak en büyükAslında ev stüdyo kullanıcı olarak söylüyorum açıkçası araştırma yaptığım ve bilgi sahibi olmak istediğim için sordum.Birbirine sound veya tını olarak çok farklılıkları yok diyebilir miyiz?Babyface Pro ya geçmeyi düşünüyorum ama deneyim ve tecrübe etmek açısından bilmiyorum mantıklı olur mu?Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim
Peki usb ses kartlarindan hangisini onerirsiniz?Tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza göre bunlardan birini seçebilirsiniz :
-RME Babyface Pro FS
-UAD TwinX
-Apogee Duet for iOS&Mac&Pc
-Antelope Zen Tour SC ( Bu cihaz 4 mic-pre'li )
Peki usb ses kartlarindan hangisini onerirsiniz?
Dediğim gibi arada sound olarak fark var. Duet kendine has tınısı ve rengi olan bir cihaz. Ayrıca biraz daha sert bir sounda sahip diyebilirim. Babyface Pro Fs ise daha yumuşak ve transparan bir sese sahip. Zaten RME'nin sound olarak en büyük
özelliği ; gerek mic-pre gerekse konvertör olarak transparan bir karaktere sahip olmasıdır. Tercih tabii ki sizin.
Çok teşekkür ederim açıkçası apogee duet 2 modelinden babyface pro ya geçmeyi düşündüm ama birçok araştırma yaptım açıkçası apogee firmasına sordum rme ile ilgili çok iyi bir şirket olduklarını söyledi ancak konvertör ve diğer faktörler açısından biz daha iyiyiz gibi bir yorum aldım bazı giriş çıkış olarak eksikleri var belki ama geçiş içinşu an çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum.Sizler de mutlaka tecrübeleriniz vardır muhakkak ama sound anlamında minimal farklar olduğunu düşünüyorum.Dediğiniz gibi kendine has karakterleri olan cihazlar ama sizin önerdiğiniz kartlardan bir tanesi apogee bu kart ile ilgili olumlu şeyler söylediniz o yüzden teşekkür ederim tekrardan iyi günler
Merhabalar Mehmet hocam,ben apogee duet 2 iPad/mac/pc modelini elden çıkardım ve babyface pro almaya karar verdim.Açıkçası merak ettiğim bazı konular var.1.Xlr olarak hangi kablo önerirsiniz yamaha hs 7 ile bağlantı yapacağım.2-Rme babyface pro nun diğer rme modellerine göre uc,ucx,800,802 ile farkları nelerdir?3-Rme babyface pro da çift kulaklık çıkışı var ayrı ayrı bağımsız ses seviyelerini ayarlamak mümkün mü?4-Ürün thomann dan alınmış olduğu için örneğin bir sorun yaşarsam Türkiyede çözebileceğim yerler var mı?Açıkçası biraz araştırma yapıyorum ve merak ettiğim için sormak istedim bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.Rica ederim. Hayırlı olsun.
1-) Alacağınız model Babyface Pro mu yoksa yeni çıkan versiyonu Babyface Pro FS mi ? Ben olsam yeni çıkan versiyonu tercih ederim. Zira ilk versiyona göre bazı iyileştirmeler yapmışlar. Aşağıda verdiğim linkte bunları belirtmişler.Merhabalar Mehmet hocam,ben apogee duet 2 iPad/mac/pc modelini elden çıkardım ve babyface pro almaya karar verdim.Açıkçası merak ettiğim bazı konular var.1.Xlr olarak hangi kablo önerirsiniz yamaha hs 7 ile bağlantı yapacağım.2-Rme babyface pro nun diğer rme modellerine göre uc,ucx,800,802 ile farkları nelerdir?3-Rme babyface pro da çift kulaklık çıkışı var ayrı ayrı bağımsız ses seviyelerini ayarlamak mümkün mü?4-Ürün thomann dan alınmış olduğu için örneğin bir sorun yaşarsam Türkiyede çözebileceğim yerler var mı?Açıkçası biraz araştırma yapıyorum ve merak ettiğim için sormak istedim bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim yorumunuz için Babyface Pro alacağım ilk versiyon olan,vovox kablo maalesef pahalı alternatif bir şey önerirseniz sevinirim.Harikaymış sevindim diğer modellerde çok iyi modeller sanırım.Sizle o zamanda konuşmuştuk aslında Apogee Duet 2 iPad/Mac modeli iyi bir kart ama hem yenilemek amaçlı hem de Rme nin artılarını biraz daha araştırdım.1,kutu özelliği hoşuma gitti gayet sağlam gözüküyor taşınabilir açısından,2,Brekaout kablo durumu yok bu da iyi bir avantaj sizde söylemiştiniz.3,Midi output benim dijital piyano ma uygun hem de yanında geliyor zaten midi klavyemi direk bilgisayara bağladığım için sorun olmuyor.4,Çift kulaklık girişi olması çok güzel.5,Dsp özelliğini çok merak ediyorum çok kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.6,Adat ve Spdif özelliği şu an için çok işime yaramıyor ama belki ileride lazım olur.6,2 adet ayrı mikrofon ve 2 adet ayrı line girişi de avantajlı aslında 4 adet aynı anda mikrofon ve line girişi ile paylaşılabilir ama Apogee Duet 2 iPad/Mac te 2 girişinde ya mikrofon ya da line girmek durumdasınız söylediğim şeyler tabii ki ihtiyaca göre değişiklik gösterir.Umarım benim için de hayırlısı olur güzel bir kart olduğunu düşünüyorum.Tekrardan teşekkür ederim.İyi günler dilerim.1-) Alacağınız model Babyface Pro mu yoksa yeni çıkan versiyonu Babyface Pro FS mi ? Ben olsam yeni çıkan versiyonu tercih ederim. Zira ilk versiyona göre bazı iyileştirmeler yapmışlar. Aşağıda verdiğim linkte bunları belirtmişler.
2-) Ben tüm sistemimde Vovox kablo kullanıyorum. Dolayısıyla eğer size pahallı gelmeyecekse onu tavsiye ederim.Babyface Pro FS - RME Audio Interfaces | Format Converters | Preamps | Network Audio & MADI Solutions
RME Audio Professional Live, Studio, Recording and Broadcast Solutions. Unrivalled Quality, Performance & Stability MADI Interfaces, Converters & Preamps.www.rme-audio.de
3-) Babyface Pro'nun konvertörleri UC , UCX ve 800 modellerinden daha iyi. 802 ile aynı. Pro FS modelinin konvertörleri ise 802'den bir tık daha iyi.
4-) Çok iyi bilmiyorum ama büyük ihtimalle kulaklık ses seviyeleri birbirinden bağımsız olarak ayarlanabiliyor olması lazım. Bunu konuyu en doğru şekilde TR distribütöründen öğrenebilirsiniz.
5-) RME sisteminde ; garanti süresi içerisinde olan aksaklıklarda herkesin ürünü satın aldığı yerle muhatap olması gibi bir prensip var. Dolayısıyla Thomann'dan alınmış bir ürün için mecburen Thomann ile muhatap olmanız gerekecek ki bu da Türkiye'de olduğunuz için sıkıntılı bir durum. Bu konuda TR distribütörünün herhangi bir katkısı olamıyor. Garanti süresi dışındaki sorunlarda ise sanırım -her ne kadar zorunlu olmasalar da - TR distribütörü teknik destek verebilir diye tahmin ediyorum.
Vovox kablo konusunda distribütör firmadan fiyat teklifi almanızı tavsiye ederim. Çünkü BL Müzik bobin halinde getirdiği Vovox kablolar ile burada istenilen uzunlukta kablolar da imal ediyor. Buradaki imalat internet sitelerinde gördüğünüz İsviçre malı imalatın fiyatlarına nazaran daha ucuza mal oluyor. Dolayısıyla belki verecekleri fiyat sizin için kabul edilebilir sınır içinde olabilir.Teşekkür ederim yorumunuz için Babyface Pro alacağım ilk versiyon olan,vovox kablo maalesef pahalı alternatif bir şey önerirseniz sevinirim.Harikaymış sevindim diğer modellerde çok iyi modeller sanırım.Sizle o zamanda konuşmuştuk aslında Apogee Duet 2 iPad/Mac modeli iyi bir kart ama hem yenilemek amaçlı hem de Rme nin artılarını biraz daha araştırdım.1,kutu özelliği hoşuma gitti gayet sağlam gözüküyor taşınabilir açısından,2,Brekaout kablo durumu yok bu da iyi bir avantaj sizde söylemiştiniz.3,Midi output benim dijital piyano ma uygun hem de yanında geliyor zaten midi klavyemi direk bilgisayara bağladığım için sorun olmuyor.4,Çift kulaklık girişi olması çok güzel.5,Dsp özelliğini çok merak ediyorum çok kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.6,Adat ve Spdif özelliği şu an için çok işime yaramıyor ama belki ileride lazım olur.6,2 adet ayrı mikrofon ve 2 adet ayrı line girişi de avantajlı aslında 4 adet aynı anda mikrofon ve line girişi ile paylaşılabilir ama Apogee Duet 2 iPad/Mac te 2 girişinde ya mikrofon ya da line girmek durumdasınız söylediğim şeyler tabii ki ihtiyaca göre değişiklik gösterir.Umarım benim için de hayırlısı olur güzel bir kart olduğunu düşünüyorum.Tekrardan teşekkür ederim.İyi günler dilerim.
Tamam bir sorayım Mehmet hocam teşekkür ederim.Dijital piyano olarak Yamaha YDP S-31 modeli kullanıyorum midi in out özelliği var.Vovox kablo konusunda distribütör firmadan fiyat teklifi almanızı tavsiye ederim. Çünkü BL Müzik bobin halinde getirdiği Vovox kablolar ile burada istenilen uzunlukta kablolar da imal ediyor. Buradaki imalat internet sitelerinde gördüğünüz İsviçre malı imalatın fiyatlarına nazaran daha ucuza mal oluyor. Dolayısıyla belki verecekleri fiyat sizin için kabul edilebilir sınır içinde olabilir.
Vovox olmuyor ise Mogami markasına bakabilirsiniz. Klotz da olabilir ama Türkiye'ye üst seviye Klotz kablo serilerini daha pahallı olduğu için pek getirmiyorlar maalesef. Piyasadaki Klotz'lar çoğunlukla Klotz'un en sıradan serileri.
Bu arada hangi marka ve model dijital piano kullanıyorsunuz ?