Gutemensch demiş ki:Bazen o kadar çok susmak istersin ki,hiç konuşmamak,sesini herkesten saklamak,duymayı nimet saymalarını beklemek vs.
"Sessiz Kalmak" Neyin karşısında sessiz kaldığınıza bağlı doğruluğu.Ama sessiz olmanın her zaman bir anlamı vardı diye düşünüyorum.
şimdi hak arama ve devrim kısımları susmakla yapılcak şeyler değil belki burda haklısın hatta susmak kabullenmektir bence de ama bir yerde yanlışın var bana göre.kabullenmek boyun eymek değildir..karşı tarafın küçüklüğünü kabullenip susuyorsan bu senin ezildiğin anlamına gelmez çünkü bu tarz bi durumda konuşmak karşı tarafı düzeltmek için yersizdir..anarchist_hippy demiş ki:Susmak bir şeye çözüm olsaydı, insanlar konuşmayı öğrenmezlerdi. Susmak sadece yılmaktır, kabullenmektir... Sustuğunuz sürece kaybedersiniz, haklarınız elinizden alınır, ezilirsiniz sadece.
Susarak hiçbir zaman ne devrim yapılır, ne de hak aranır. Sadece kendinizi başkalarına yedirirsiniz.
Kaybedersiniz...
Teşekkürler.
MaraJade demiş ki:şimdi hak Arama ve devrim kısımları susmakla yapılcak şeyler değil belki burda haklısın hatta susmak kabullenmektir bence de ama bir yerde yanlışın var bana göre.kabullenmek boyun eymek değildir..karşı tarafın küçüklüğünü kabullenip susuyorsan bu senin ezildiğin anlamına gelmez çünkü bu tarz bi durumda konuşmak karşı tarafı düzeltmek için yersizdir..anarchist_hippy demiş ki:Susmak bir şeye çözüm olsaydı, insanlar konuşmayı öğrenmezlerdi. Susmak sadece yılmaktır, kabullenmektir... Sustuğunuz sürece kaybedersiniz, haklarınız elinizden alınır, ezilirsiniz sadece.
Susarak hiçbir zaman ne devrim yapılır, ne de hak aranır. Sadece kendinizi başkalarına yedirirsiniz.
Kaybedersiniz...
Teşekkürler.
ben de ayneennnanarchist demiş ki:Hadiseler karşısında edepli adabını bozmayıp sessiz kalırsa, edepsiz kendini adam zanneder.
Her zaman soğuk kanlı ve sakin bir konuşma tarzım vardır. Bazıları tarafında sinir bozucu olarak nitelendirilen türde bir tondur sesimin sahip olduğu. Ancak şöyle bir durum var ki ailem ve sevgilimle konuşma stilimse her şeyin aksine alabildiğince şımarık ve yükses sesledir, durmadan devam eder gider.
Sadece diyeceğim şu: Kendimi güvenli hissettiğim yerde özgür; tartışma sırasında ya da başka durumlarda alabildiğince yumuşak, az ve öz konuşuyorum. Bundan da oldukça memnunum. 😉