Print screen alıp görüntü kalitesi çok düştüğü için takip no'yu paylaşıyorum: LN829180478US
Cuma günü şehir dışında olduğum için paket bana gelmiş olsa da teslim alamadım. Pazartesi ilk işim sorgulamada görülen PTT şubesine gittim. Şubeye gittiğimde böyle bir kargonun olmadığını, sonrasında yurtdışı sorgulamasında kargonun burada olması gerektiğini söylediğimde, kadın dediğim yöntemle arattırdı. Paketin dağıtımda olduğunu söyledi. Bu cevaptan da tatmin olmayınca dağıtımcının telefon numarasını istedim. Hangi dağıtımcıda olduğunu bilmediğini ve dağıtımcının da telefon numarasını bilmediğini söyledi. Sinirlenmemeye yemin ettiğim için gayet sakin davrandım. O anda diğer masadaki kadına sordum. Paket mi dosya mı geldiği konusunda ısrarla soruyordu. Takip numarasını tekrar söyledim ve bana adımı sordu. Ekrana bakmadan, adımı duyunca hemen elinin altındaki ufak koliyi farketti. Kimden geldiğini sordu. Sorulara doğru cevap verince koliyi teslim aldım.
Teslim aldığımda kolinin üzerine baktım ve "İhbarlı" yazmaktaydı. Ne apartman kapısında, ne evin kapısında, ne de telefonumda çağrı/SMS olarak hiçbir şekilde ihbar yapılmadı. Ve paketin üzerinde adres satırında telefon numaram kocaman yazmasına rağmen. L ile başlayan takip kodları PTT tarafından takip edilmeyen kargolar arasında. Bu kargolar esasen bir şekilde takip edilebiliyor fakat işlerine gelmiyor.
Yurtdışından alışveriş yapacak kişilerin dikkatine:
Adresinizi her satırda tekrar tekrar yazın ki, adresiniz saçma sebeplerden paket üzerinde eksik olup, adres bulunamaması sebebiyle paketiniz geri dönmesin.
Adres satırına kesinlikle telefon numaranızı yazın. Sadece telefon bölmesine yazdığınızda bu yetmeyecek olup, PTT görevlilerin sizi bir ihtimal size telefonla ulaşmasına yardımcı olun.
Bilinen şirketlerden ve ebay'den yüksek olumlu geri bildirim almış kişilerden alışveriş yapmaya özen gösterin.
Sorgulama kodunda ürünün Türkiye'ye girdiği an takibine devam edin, 3 gün içerisinde ekranda bir şey göremezseniz size en yakın PTT şubesine gidip ürününüzün peşine düşün. Her halükarda 3 gün içerisinde PTT 'yi yoklamanızda fayda var.