Sinan ben; dün tanışmıştık =)
2003 de japon ps gitarımda seymour duncan custom custom vardı, aynı gitara 2007 de emg 81 aldım, sora bu forumdan Alper Göynüşen isimli arkadaşa sattım.
Yine başka bir alder gitarda seymour duncan tb4jb kullandım bir süre.. şimdi ise maunda emg 81/60 set kulanıyorum.
Tek kelimeyle şunu söyleyebilirim, gitaristler emg yi sevebilir ama hiç bir müzisyen emg kullanamaz. Hiç bir Gitar Hero da emg göremezsin, emg; manyetik sektörünün Zoom pedalı gibidir, emg aktif setlerden çıkan ses yapısı itibariyle mekaniktir, seymour duncan ve başka pasif manyetiklerin tonu daha samimi ve sıcaktır.. aslında şöye birşey yoktur, şu manyetik en iyisidir, şu pedal en iyisidir, böyle bir şey söz konusu değil.. mesela abanoz klavyenin makbul olanı olduğuyla ilgili bir kanı oluşmuş forumlarda, bunların hiç birisi doğru değildir. bu tamamen kişiye özeldir, emg seversin, duncan seversin, alder seversin maun seversin, marshall seversin carvin seversin, jackson seversin fender seversin ama hiç birisinin birbirine üstün olduğunu idda edemezsin.. ha bazı markalar bariz vasattır o ayrı.. Bc rich bana göre çöptür mesela..
edit; alder gövdeli japon jacksonumda emg aktifi hiç beğenmemiştim, en çok stock manyetikleriyle güzeldi. bunuda aklına yaz.