saklaban demiş ki:
hiç bir zaman düşünmedim ki insanlar küfürlerle bir noktaya gelir.. ama olabiliyormuş bunu gördüm.. açıkçası düşüncem küfür nerede, kim tarafından kullanılıyor'a göre değişiyor.. tiyatroda küfür kabul edilemez değildir. ancak sahne sanatına yakışmayan bir tabirdir.
sinemada, zaten çıkışları küfürlü olan insanlar yönetip oynuyorsa, kulağa o kadar itici gelmeyebilir. zira en efendi, terbiyeli diye bilinen kişi küfrederse sanmıyorum ki sinemada komik durur, güldürücü unsurlar taşır. (?)
genel olarak sorarsanız :: sanat denilen şey düzgün Türkçe, temiz bir dil, sanatlı anlatım ister.. Argonun Türkçemizi böyle katlettiğini görmek hem acı verici olur, hem de tiyatrocular neden para kazanamıyor, neden iş bulamıyor, neden devlet tiyatrosuna destek yok gibi soruları doğurur!
ya formu tam okumuyon eksik yerden atlıyon ya da algılama çipin bozuk ya da her şeyi başka bir yerlerinle algılıyon......
bir kaç hafta önce yazdığımı tekrarlıyorum kusura bakmayın :
Yaşam da küfür var mı? var.... sokakta , orda burda duymuyor muyuz? duyuyoruz...
biz etmiyor muyuz? ben şahsen ederim yeri geldi mi...
sinema yaşamı anlatan bir pencere değil mi ? eee biraz o yönü var fazlaca...
bence tartışmanın anlamı yok.... sinemada da müzikte de küfür olmalı, eğer onlar yaşamın bir ifade şekli ise...
kimse küfürü sadece güldürme unsuru için kullanılsın demiyor, zaten ona biz bayağı espiri diyoruz, ama küfrü CEZA gibi kullan gel ciğerimi ye.... . bazı arkadaşlar niye at gözlüğü ile olaya bakıyor anlamış değilim...
bir de sanat denen şey düzgün Türkçe falan değildir, alakası yoktur, en basit anlamda ifade kültürüdür, sen benim neyi , nasıl ifade etmek istediğimi nasıl sınırlayabilirsin, hangi açılardan olaylara baktığımı veya göstermek istediğimi nerden bilebilirsin ki, belki ayna olarak yüzüne olayları tutuyorumdur, silkin ve kendine gel diyorumdur... daha da nasıl basite indirgenebilir bilmiyorum algılayabilmen için.... Aksini savunmanın zaten tekbir anlamı var..
SANSÜR...
BU ZİHNİYETTEYSENİZ ZATEN SİZİNLE TARTIŞMANIN BİR ANLAMI YOK
SEN KİMSİN Kİ SANATI KISITLIYORSUN
Çoğu sanatçılar toplumdan ileri gittikleri için yıllar sonra değer kazanır, onlarda popülist olup iyi para kazanmayı bilecek kadar akıllılar, ama bu şekilde hem nasıl sanat gelişir, hem de nasıl haz alınabilir, belki sefalet içinde öldüler ama toplumdan hep ilerde olduklarının bilincinin hazzı ile yaşadılar....buna inanıyorum....
Bir de gülmekten öldüm yahu, '
sanatlı anlatım' lafına... ne ki o ?soslu makarna gibi bi şey mi?.... HA HA HA... Allahta seni güldürsün....
SANAT BİR ŞEY İSTEMEZ SEN SUS YETER
Bu arada kusura bakma
SENİN KESİNLİKLE BU ZİHNİYETTE OLDUÐUNA İNANMIYORUM....... Biraz kinaye , biraz hiciv.... , ama kelimelerle nasıl oynana bileceğini, ne kadar kuvvetli bir silah olduğunu, insanları ve olayları nasıl değiştirebileceğini göstermek istedim....
Sadece bu paragrafa kadar bu yazıyı okusan çok fazla sinirleneceğini biliyorum, ama formda diğer yazdığın yazıları okudum, kesinlikle %90 nın tamamen arkasındayım tüm kalbimle....SANATI seven bir kişi olarak beni anlayacağını ve yukarda seni kullanarak sansürcü zihniyete kusulan bir öfke olduğunu bilmeni isterim....Affına sığınıyorum bu konuda....
Son söz her şaka da biraz da ciddiyet payı vardır.... Rahat olalım bi 5 dakka , dosdoğru söyleyelim ne düşünüyorsak, filtreye ne gerek var kendimize inandığımız sürece, biliyorum senin Türkçe'yi katletmek isteyenlere duyduğun kızgınlığı , aynısına bende sahibim, ama benim burda vurgulamak istediğim apayrı , dikkatini o konuya çekmek istedim...
İyiyi de , kötüyü de sunacaksın toplum , kötüden alması gerektiği dersi alır, yanında iyiyi görebildiği sürece, akıllıca harmanlayacaksın.....
Şu an genellyerek söylüyorum Medya hep kolaya kaçıyor kimse beyin kullanma peşinde değil, kullananlarıda sindirip yok ediyorlar.... hep kötüyü oynuyorlar, kontrolü elde tutmak , kolayca kazanmak için..
Ama tam terside iyi değil ki
TRT yıllarca senin dediğini yaptı , tekti tekeldi ama sonuç ortada.....
Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir...Yukardaki hiciv için tekrar özür...