Herkese merhaba. Bir süredir gitar arayışındayım. İlk defa Single manyetikli bir gitar almaya heveslendim (Player Tele ya da Strat). Yalnız single manyetiğin oluşturduğu dip gürültüsünden çekiniyorum. Genelde overdriveda çalmayı seviyorum. Nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama bahsettiğim drive tonları Metallica tonları gibi sert değil. En fazla Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Black Sabbath'ın drive'ı kadar. Biliyorum bu gruplar içerisinde Strat tonu belki sadece Deep Purple'a uyacaktır fakat zaten birebir ton aramıyorum. Mesela çok ilgimi çekmese de Slash Anastasia gibi biraz daha gain'i yüksek parçalar çalmak istediğimde çok mu dip gürültü yapacak acaba onu anlayamıyorum. Player serisinde Alnico 5 manyetik bulunuyor. Youtube'da videolara baktım Noiseless harici hepsi -Texas Special dahil- dip gürültüsü yapıyor ama bu dip gürültüsünün ne kadarını duyuyorum acaba ben Youtube videosunda. Gitar deneyemediğim için bu süreç çok zor oldu benim için bir türlü beğendiğim bir gitar üzerinde yoğunlaşamadım. Bir ara Dimarzio manyetikli bir Ibanez alayım dedim fakat bana çok modern geliyor o tarz tonlar. Ben biraz daha vintage tonlar arıyorum. Bu ara Fender Player Strat veya Tele üzerinde yoğunlaştım ama dediğim gibi bu dip gürültü konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.