Ben daha önceki tecrübelerime dayanarak konuştuğumu belirttim. Hadi diyelim ki 200 USD shipping 240 USD de vergi vermemiz gerekecekse bile ilk mesajımda belirttiğim gibi ürün fiyatının üzerine 350 USD farkla Türkiyeye getiren üyeler mevcuttu forumda. Neyse iki üç sayıyı toplamayı ve sonucu dolar kuruyla çarpıp Türk lirasına çevirmeyi matematik bilmek olarak tanımlıyorsunuz zaten konu bence de fazla uzamasın, son mesajımı yazıyorum. Ayrıca forum ortamında, karşınızdakini tanımadan senli benli hitap etmek hoş değil.
Bir yerden tuttaramadım bari hitap şeklinden laf sokayım biraz demagoji yapayım diyorsun yani 🙂 Şöyle yapalım siz diye devam edeyim. Siz söylediniz 350 USD'ye getirenler var diye ki oradan buraya gelen adam eli boş gelmiyor bir valizi var. Bu büyüklükdeki bir kutuyu kabine sokmak biraz şans işi, genelde almıyorlar ve bagaja gidiyor. Yine yüksek ihtimal ek bagaj ücreti ödersiniz. Aynı fiyata çıkar. Forumdan Mert bey bu işi gayet güzel ve sorunsuzca yapıyor. Ona sorun. O işin esprisi, gitar ya da neyse elinize sağlıklı bir şekilde ulaşıyor ama fiyatlar hemen hemen aynı paraya geliyor. İşte yine benim dediğim yere çıkmıyor muyuz? USA fiyatı 1.200 USD olan gitara sizin tabirinizle 350 USD'de taşıma bedeli verirsek 1.550 USD yapar o da bizim kurla 3.022 TL yapar. Hala bu gitarın piyasası 2.200 TL diyorsunuz. Haklısınız konu uzamasın zira itiraz edeceğiniz hiçbirşey yok. Belki biraz daha demagoji yaparsınız.