Bu gitardan yeni gitara geçmek yerine bence bir süre bekleyip 'çok sağlam' bir gitara geçmek daha mantıklı. Diğer gitarlar ara geçiş gitarları olacak çünkü. Gitarını da seviyorsan modifikasyon işe yarayabilir. Manyetik açısından Suhr Doug Aldrich sete bir göz at derim. Marka suhr olunca metal olmaz sanılıyor ama çok fena bir manyetik 🙂[Ona yakın özelliklerde bir manyetik seti kullanıyorum] Özellikle yüksek gainlerde tellerin birbirine karışması konusunda çok başarılı bir manyetik seti olduğunu düşünüyorum. Ki bu tarz gitarlarda bu olay ağacın ve yapılış şekli itibarı ile çok yaygın. Yüksek gainlerde bu sorunun önüne geçmiş de olursun böylelikle.
Şunu da eklemek isterim. Metal sound' u manyetikten çok amfi ve tonlama ile alakalı. Tonlama, kayıt, mix konusunda da metal müzik alanında kendini geliştirirsen kafandaki sound' a çok daha rahat ulaşırsın kayıtlarda vs.
O nedenle modifiyeye aşırı yüklenmek yerine güzel bir amfi edinebilirsin. Blackstar ht metal serileri bu anlamda "müthiş!".
Köprü vs olayına ille de gireyim diyorsan, gitarını satacağın zaman stok manyetik ve stok köprüsü ile satışını gerçekleştirip minimum zarar edebilirsin ancak körpü işine girmeni tavsiye etmiyorum. İlla gireceksen de gotoh öneririm fiyat/performans açısından.
*Çok belli olmuyor ama, bizzat karşılaştırdım blackouts, emg yi fena dövüyor [Aktif manyetik tavsiye etmiyorum uzun süre kullanmış biri olarak, tonun tek düzeliği bir süre sonra sıkıcı ve kapalı gelmeye başlayacak çünkü]
Editli Not : Bunların hepsi, takık bir Jackson'cı tavsiyesi olup, test edilip onaylanmış neticelerdir. Ben olsam gitara hiç karışmadan doğrudan ht5 metal+maxon od808 ile işi çözerdim. ---> Ondan sonra, "gerekirse" manyetik işine girişirdim.