Merhaba arkadaşlar. Burada güzel ve onore edici mesajlar okudum. İnandığım,severek dinlediğim ve icra ettiğim Metal Müziği seven başka insanlar yazmışlar bunları , mutluluk verici... Ben Solitude'un solo gitaristi ve (eski) vokalisti Erkan . Evet, eski Solitude artık yok. Eski günleri, Deniz,Özgür,Özkan'la beraber sahneye çıkışlarımızı, Gazi'deki ilk konseri, stüdyoda geçirdiğimiz zamanları,sohbetleri, geyikleri vs. çok özlüyorum. O günler birdaha geri gelmez. O "ruh" birdaha gelmez! .Yedi yılın sonunda herkez bi yere dağıldı .Sanıyorum ki karşılıklı yaptığımız hatalardır buna sebep olan ama artık geçmişte yapılanları yargılamak anlamsız. Ben şu anda Bremen-Almanya'dayım .Diğerleri nerde , açıkçası bilmiyorum.
Burada sizlerle bişeler paylaşmak isterim. Birçok yerde yazıldı grubun biyografisi, bilenleriniz vardır. Benim diğer grup üyeleriyle tanışmam ve Solitude'da çalmaya başlamam 2000 yılı yazında oldu.O zamanlar Solitude zaten 1996'dan beri müzik yapmaktaydı ve hali hazırda bir tane de demosu vardı, ikinci demo "Stands For The Void" 'den çok farklı bir çizgide ve Türkçe sözlü bir demoydu bu. Uzun ve sıkıcı bir biyografi yazma niyetinde değilim . Gruba girdikten sonra çok fazla parça yaptım ,söz yazdım. Çünkü Solitude bana hayat vermişti ve bir grup ruhu vardı.Gruba girmeden önce de parçalar yapıyodum ama Solitude için parça yapmak bambaşkaydı.
"Stands For The Void" 'i yaptık. Demoyu bütün grup üyelerinin büyük özverisiyle kendi stüdyomuzda kaydettik. Sadece "Revolution" Stüdyo On Air'da kaydedildi. Grubun, demoda kaydı bulunan ya da bulunmayan, bütün ingilizce sözlü şarkılarının müzikleri bana , şarkı sözlerinin de çoğu yine bana ait. Bütün şarkıların davullarını Özgür yazdı ve çaldı. Demoda "Crystal Labyrinth" ' deki 2. soloyu ise Deniz çaldı .Bu ayrıntıları demoda veya herhangi bir röportajda,bir yazıda belirtmedik . Fakat şu an vurgulamak isterim ki, ben , şarkılarım , Mert ve Berkan Solitude'dayız , önemli olan bu! Ve bu grubun şu an tek ihtiyacı kaliteli, üretken,özverili yeni müzisyenler.
Grubun müziğinde oluşan son dönemdeki değişim de ,tamamiyle benim yeni parçalarda "yeni" rifler kullanmam, Özgür'ün davulda farklı bişeler denemesi ve Mert'in kendi tarzında vokal yapmasıydı ki bu adam gerçekten iyi bi vokalist kanımca. Fakat bu yeni şarkıları bir albüm kaydıyla dinleyiciye sunamadık. Şartlar ve gruptaki belirsizlik en büyük etkenlerdi albümü kaydedemeyişimizdeki.Bu şarkılar iyi bi kayıttan dinlenildiğinde kulağa çok daha "Thrash" gelecekler, bundan eminim.
Halen yeni şarkılar yapıyorum, ve eğer burda, şu an bulunduğum şehirde, grup için uygun müzisyenlerle karşılaşırsam, Solitude ismiyle veya başka bir grup ismi altında, müzik yapmaya devam edicem ve şarkılarımı çalıcam . Mert ve Berkan'ın da burada, Bremen'de Üniverste ile ilgili planları var, ve umuyorum ki beraber müzik yapıcaz.
Bazı şeyler eskisi gibi olmayabilir, ama şuna eminim ki bazı şeyler hiç değişmedi! Tekrar sahnelerde görüşmek dileğiyle...