swamped demiş ki:Ben kendi adima 10 yil once dinlemekten vazgectigim Slayer yerine sahnede Serda Ortac i gormeyi tercih ederdim. Daha once dinlememis olsam Slayer' in sarkilari arasindaki farki bile ayirt edemeyecek kadar tek duzeler. Hicbir albumunu dinlemedigim ve cogu sarkisi cakma oldugu halde Serdar Ortac in daha fazla sarkisi aklimda.
Cantstandya demiş ki:Ben de bu noktada şöyle haykırmak istiyorum:
Bırakın ulan bu "ben 10 sene önce dinlemeyi bıraktım, sizin geçtiğiniz yollardan geçtim, sizin içinizdeki heves de geçecek ve bu hale geleceksiniz" ayaklarını!
Yemin ederim size, şu müzik piyasası içinde, şu tavır kadar tiksindiğim bir tavır daha yok. Senelerce sapına kadar thrash/heavy dinleyip de birden doom'a filan saranları da bir nebze anladım da; sizi hiç anlamıyorum. Aslında onları da anlamıyorum ama idare ediyorum. Sloganınız da şudur, neymiş efendim, doymuş da artık o doygunlukla konuşuyormuş. Sen 10 sene önce Slayer dinlemeyi bırakmış ve bu 10 sene içerisinde o sahnede Serdar Ortaç'ı görmeyi tercih edecek düzeye gelmişsen, bence sen bize nazaran şaşırma konusunda daha fazla alternatife sahipsin diye düşünüyorum. Sen olayı kafanda bitireli çok olmuş dostum; ne acı ki artık Xentrix "No compromisee!" derken ellerini havaya kaldırmaktan da, Razor "In protest raise your voices!" dediğinde tüylerinin diken diken oluşunu hissetmekten de, Demolition Hammer "Epidemic of Violence!" dediğinde ofisin içinde bile gaza gelmekten de mahrumsun. Dur tahmin edeyim, sadece eski günlerin anısına performans takip etmek adına festival denilen rezaleti çekmeye katlanıyorsun ama bu periyodun da sonlarına doğru yaklaşmaktasın. Ne acı. Hele hele, "Megadeth acınacak haldeydi" cümlesi aklıma ansızın "binlerce dansöz var" sözünü hatırlattı Serdar Ortaç'dan.
Bu ses sistemine rağmen canavar gibi çalmıştır Megadeth, tamam çok sorun yaşadılar ve Mustaine durmadan teknisyenlerle konuşup durdu konser esnasında ama bir de ses sisteminin düzgün olduğu bir ortamda neler olabileceğini düşünmek, yarın yine gelseler yine giderim şeklinde düşünmeme yetiyor da artıyor bile. Enstürmental Megadeth diyelim biz ona. Konu nereden nereye geldi, hiç iç açıcı değil ama, sen tutup Slayer ile Serdar Ortaç'ı aynı cümle içerisinde kullanıp Damnation Game'in bahsettiği HM hissiyatından tamamen sıyrılmış mentalitenle burada takılırsan sana neyin ne olduğuna dair iki kelam eden birileri mutlaka denk gelecektir. Sabahları işe giderken Serdar Ortaç'ın ikinci albümünün 5. şarkısını dinleme isteği filan uyanıyor mu sizde allah aşkına? Sadece bu bile şu hissiyat açısından eski günlerinizi yad etmenize yeter de artar, siz itiraf etmeyip yenilikçi takılsanız da ben biliyorum. En büyük Slayer fanı gibi konuşturdunuz beni ama hiç de öyle değilim halbuki. Seneler geçtikçe, yaşı büyüdükçe daha da kenarda köşede kalmış klasikleri keşfetme yolunda ilerleyen insanlar ne de güzel insanlardır, onu anımsattınız bana şimdi. Lan ayrıca sormak isterim; her şeyin onlara göre ayarlandığı bir ortamda Metallica'nın en iyi performansı sergilemesinden daha doğal ne olabilir? İsim onlarda, yanarlı dönerli şovlar onlarda, akşam karanlığı onlarda, çalma süresi onlarda... E tamam lan zaten? Bu onların şovuydu, üzerine Thrash Metal'in 80'lerde en çok ilgi gören 4 grubunu bir araya toplayıp turlama fikri ile cila çektiler o kadar.
Restless_And_Wild demiş ki:Accept neydi öyle..bütün parçaları sanki albümden dinlemiş gibiydim.Bağıra çağıra parçalara eşlik ettim.Anthrax ile beraber bence festivalin en iyi grubudur.
Sırf Rammstein için bile gidilirdi o konserlere. o zamanlar 12 yaşındaydım. neler kaçırmışız 😀Hayatımın en güzel konser deneyimiydi. Rammstein tek başına tüm bilet parasına değerdi. Megadeth ile Chris Broderick'i izlemek harika bir deneyim oldu kendisini yakından izlemeyi çok istiyordum. Slayer tat vermedi. Manowar'ın ülkede bu kadar kendine has bir dinleyici grubu olduğunu yine o zaman keşfettim. Metallica'nın etrafında sürekli bir kameraman dolaştı durdu şerefsiz bütün çektiğim fotoğraflarda var.
İzleyenler için kendi çektiklerimden fotolar...
Belgeselde her ne kadar birçok şey başarmış olsa da 2 numara olmayı gururuna yediremediğini söylüyordu. Aykırı, egolu ama onu da öyle sevmek gerek. 🙂 Metallica'da kalmış olmayı Megadeth'deki tüm başarılara tercih eder ama Metallica ya var olacaktı ya da Dave gidecekti. Bir grupta 3 tane baş olmaz. 2 baş bile sıkıntılı. Lars ile James'in ego savaşları ile dağılacaktı grup neredeyse, ortada bir de Dave olsaydı geçmiş olsun. 🙂Dave Mustaine bir türlü sevemedim, hani evlat olsa sevilmez dedikleri tiplerden .... ulan koca Megadeth'i kurmuşsun, bugüne kadar çok iyi elemanlar özellikle çok iyi gitaristler bulmuşsun, bir sürü iyi albüm yapmışsın herif hala eziğin bayrak taşıyanı, Metallica kompleksinden kurtulamadı. Bir de son yıllarda iyice dindar oldu çıktı tam kıl etti vizyonsuz herif.
Big Four konusunda ise çok sevsem 4. koltuğun hakkı Anthrax değil Exodus ya da Testament olmalıydı.