Squier Debut ve Sx Stratocaster

telmah

telmah
4-5 aydır klasik çalıyordum ve elektro almak için satmam gerekti. Bütçem max 10k. 20 gün sonra gsl sınavım var. Çok sert parçalar çalmayacağım, daha çok beatles ve benzeri grupları çalmayı düşünüyorum. Lütfen bu bütçeye alınmaz demek yerine iki modelden birini tavsiye edin ya da başka bir model önerin rica ediyorum. Kılcal çizik takıntımdan ve zamanımın çok kısıtlı olmasından dolayı ikinci el istemiyorum sadece 10 k bütçeye alabileceğim en iyi gitarı elime alıp hızlı bir şekilde parçama çalışmak istiyorum. İyi forumlar..

İkisi arasında kalsam Squier Debut seçerdim veya şu seçenekleri de değerlendirirdim. Tabii gidip denemeyi lütfen ihmal etmeyin. Birine iyi gelen diğerine gelmeyebilir.

Aria 714STD3TS HSS Elektro Gitar

Bu markayla ilgili daha önce ucuz fiyata güzel gitarlar ürettiklerine dair yorumlar duymuştum. Siz iki model arasında strat olan mı, yoksa telecaster olanı mı seçerdiniz? (Benim için hiç farketmez.) Ve gerçekten Fender Squier yerine tercih edilebilecek gitarlar mı bunlar?

Eğer mağazaya gidebilme veya bir şekilde iletişime geçebilme şansınız varsa gitarları deneyebilir ve direkt olarak yetkililer ile görüşüp konuşarak spesifik soruları sorabilirsiniz. İstanbul'da iseniz zaten ulaşımı da kolay. Klasik Beyoğlu'ndaki Tünel'de bulunan mağazaların arasında zaten. Bu bence daha sağlıklı olacaktır. Ben olsam açıkçası bana da fark etmez ikisinden de güzel ses çıkar. İnceleme videolarını da izleyerek bir noktaya kadar fikir de edinebilirsiniz tabii. Bence Squier yerine alınabilecek gitarlar. Sonuçta fiyat bandı ve malzeme kalitesi için bu minvalde çok bir seçenekleri yok. Dolayısıyla eğer marka takıntınız yoksa gayet kullanılabilir gitarlar fikrimce. Aria markası zaten güvenilmez bir marka değil hatta Metallica'nın ilk basçısı olan Cliff Burton'ın kullandığı markadır.

Geri