Arkadaşlar,sss bir gitarı hss'ye döndürmek için ne yapmam lazım?
Köprüye humbucker takman lazım dostum.. 😀
Ya o kadarda saf değilim 😀 Bu işlemi nasıl yapıcam yani pickguardmı değişicek gövdeyimi düzenliyiceğim,yoksa hm görünümlü single coilmi alıcağımKöprüye humbucker takman lazım dostum.. 😀
Ya o kadarda saf değilim 😀 Bu işlemi nasıl yapıcam yani pickguardmı değişicek gövdeyimi düzenliyiceğim,yoksa hm görünümlü single coilmi alıcağım
Şimdi yapmam gereken hssye uygun bir pickguard alıp gövdedeki single boşluğada ona göre yer açmak mı olacak ?😀
Evet sorular biraz daha detaylanıyor şimdi. Olacak gibi.
Yuvaları uygun değilse yani hb sığmayacak gibiyse,mecburum yani single görünümlü hb almaya,gitarın gövdesine bir müdahele yapamam.Bazı SSS stratların köprü manyetiği hatta bazıların sap manyetiği yuvaları da hb manyetiğe göredir. Önce gitarı açıp kontrol etmen gerek. Yuvalar uygun değilse single boyutlu hb alman gerekir. HB alırsan elbette ki PG'ı değiştireceksin.
Mudahale bır luthier tarafından yapılır tabiki neden yapılmasın ama gerı donusu olmayan bır ıslem .. Ve sahsen ben o ıslem ıcın gıtardan agac kaybetmeyı goze almam..Yuvaları uygun değilse yani hb sığmayacak gibiyse,mecburum yani single görünümlü hb almaya,gitarın gövdesine bir müdahele yapamam.
Daha gitarı almadım edirnede oturuyorum bu haftasonu İstanbul'a gelip alıcağım gitarı.Büyük olasılık SX SST/ALDER veya SX SST/ASH alıcağım.Hocam saka bır yana gıtarın marka modelı nedır? Bazı gıtarlar unıversal delıklere saıp .. Yanı hıc bır ıslem yapmadan zaten hsh dızılımı yapabılecek oyukluktada olabılır.. O yuzden bır resım yada bılgı verırsenız daha net yardımcı olunur dıye dusunmekteyım... Sıngle gorunumlu humbuckerlar yanı lıttle humbuckerlar ıyıdır ıslem yapmadan hayat kurtarır.. Tam bır humbucker gıbı davranmasada aratmaz .. Ben kendı gıtarımda kullanmaktayım... Lehim işlerı cok bırsey tutacagını sanmam..
Daha gitarı almadım edirnede oturuyorum bu haftasonu İstanbul'a gelip alıcağım gitarı.Büyük olasılık SX SST/ALDER veya SX SST/ASH alıcağım.
Eğer yuva varsa tek yapmam gereken hb alıp onu lehimletmek ve switch için benzeri işlemler,bunları kim yapar peki.Edirnede oturduğum için hiç bilmiyorum bu tür işlemlerin nerelerde yapıldığını,bir elektrikçi yapabilirmi örneğin ?Benim 62'de hb yuvası var. Büyük ihtimal alder ve ash da öyledir. Alırken sor yine de.
Bende senin gibi düşünüyorum gitarın markasını yukarıda verdim,eğer bulabilirsen çok sevinirim manyetik yuvalarının ne şekilde olduğunu 🙂Mudahale bır luthier tarafından yapılır tabiki neden yapılmasın ama gerı donusu olmayan bır ıslem .. Ve sahsen ben o ıslem ıcın gıtardan agac kaybetmeyı goze almam..
Bende senin gibi düşünüyorum gitarın markasını yukarıda verdim,eğer bulabilirsen çok sevinirim manyetik yuvalarının ne şekilde olduğunu 🙂
Benim hatırladıgım havuzun komple bos oldugu ve bu kesme bıcme ıslemıne gerek olmadıgını hatırlıyorum.. Cunku dusuk butcelı gıtarlarda agactan kacmak ıcın bu havuza pek ozen gostermezler .. Genelde ıyı ve pahalı stratlarda sss ise sadece sıngle manyetıgın gırebılecegı bır oyuk bulunur.. Tabı bazı fırmalarda degısıklık olabılır.. Benım gordugum fenderler ve dıger stratlar bu yondeydı en azından.. Bu sx alder govdelerıne ornek..Bende senin gibi düşünüyorum gitarın markasını yukarıda verdim,eğer bulabilirsen çok sevinirim manyetik yuvalarının ne şekilde olduğunu 🙂