Roland jazz chorus'u sahnede çalarken iki hoparlörüne de birer mikrofon koyup, masadan tek mikrofonu tam sola, ikinci mikrofonu tam sağa panlayınca dinleyicinin kulağına gayet geniş bir chorus efekti gelir.
Ayrıca yukarıda bahsettiğim gibi, iki power amfiye gerek yok. Örnek verdiğim amfiler STEREO amfilerdir. 2:50, 2:90, 9200 gibi amfiler, iki tane mono power amfiyi bünyesinde barındıran cihazlardır. İki tane preamfi girişleri, iki tane de kabin çıkışları vardır.
Bahsettiğim kendi sistemimde de mesa triaxis bir preamfidir ve çıkışlarını bir stereo prosesör olan g-major'a girip, stereo modulation efektlerden, chorustan vs'den geçirip, bir stereo power amfi olan 2:90'a girip bu power amfinin iki farklı çıkışını da iki farklı (bağımsız) 4x12 kabinlere girip bir kabini soluma diğerini sağıma alıp çalabiliyorum. Dİ box'la sesi bölmek nedir ne duydum ne kullandım. Gitarla amfi arasına hiç bir güç bana DI box taktıramaz, israr ederlerse de kırarım o DI box'ı sorun kökünden çözülür hehehehe
Şaka bir yana DI box, unbalanced bir sinyali balanced sinyale dönüştürerek daha uzak mesafelere sinyal iletimini sağlayan bir cihazdır. Sinyal bölmek için kullanılmıyor olması lazım. Konuyla alakasını çözemedim.