Selamlar,
Önce gitar bi gelsin. Bi kullan. Belki seveceksin. Belki de sevmeyeceksin. Bu ne ön yargı.
Tex-mex kullandım. Beğendim. Ancak bridge'de humbucker ihtiyacım vardı değişikliğe gittim. Tone rider'ları bilmiyorum. Dimarzio'nun single boyutlu humbucker'larının büyük ihtimalle %70'ini denemişimdir. İlgini çeken olursa yazabilirsin. Elimdek geldiğince fikir vermeye çalışabilirim ama tavsiyeyle manyetik seçmek zor iş. İsteklerin detaylı olması lazım.
@orhansntrk e katılıyorum.
Strat ve
Tele konularında ben de ferrarisine tüp bağlatmış birisiyim. Aslında şahinime ferrari motoru takmış birisiyim demek daha uygun gibi. ☺️ Ama neden? Benim elimde eski ve ucuz fiyatlı strat zaten vardı, yükseltme yaptım. Tele projesini de USA telede denemeden önce düşük bütçe ile deneyim, güzel olursa USA alıp üzerinde uygularım diye
"kendi kendime eğitim projesi" niyetine yaptım.
X fiyata ucuz gitar alıp yükseltmeye de X fiyat verene kadar, 2X fiyata yükseltmeye ihtiyaç olmayan modeller yok muydu?
Tekrar edeyim, önce bi gitar gelsin, önce bi kullan. Ona göre hareket et. Ne istediğin daha net olsun. Tavsiyeyle manyetik seçmek çok mantıklı değil. Herkesin zevki farklı sonuçta.